MARKET

Οι δημοσιογράφοι του Sport24.gr και η απεργία

Οι δημοσιογράφοι του Sport24.gr και η απεργία

Οι δημοσιογράφοι του Sport24.gr συμπαρίστανται στην απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ και τα συνεργαζόμενα σωματεία Τύπου.

Η επίσκεψη της απεργιακής επιτροπής το πρωί της Πέμπτης, στα Γραφεία μας, καθώς και η ανακοίνωση της 7ης Απριλίου από όλες τις Ενώσεις μας υποχρεώνει για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι:

1. Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στο site έχουν σεβαστεί την απόφαση της Ένωσης για την τετραήμερη απεργία.

2. Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι δεν συμμετέχουν σε αυτήν, καθώς θεωρούν ότι το κάλεσμα για την συμμετοχή τους και κυρίως το άνοιγμα της συζήτησης με την Ένωση Συντακτών για την εγγραφή τους έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, από την πρώτη ημέρα μιας τόσο σημαντικής απεργίας, οπότε και αναμένουμε διαφορετική αντιμετώπιση στο μέλλον.

3. Είμαστε αλληλέγγυοι προς κάθε συνάδελφο, αλλά και κάθε εργαζόμενο που παλεύει για τα εργασιακά δικαιώματά του και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

4. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε συμμετάσχει σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση η οποία έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ στο παρελθόν.

5. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέρος σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση, όχι όμως με την μορφή τελεσιγράφων, πολύ περισσότερο χωρίς να θεωρούμαστε νομικά και πρακτικά δημοσιογράφοι.

6. Είναι απορίας άξιον, πώς σε μια τετραήμερη απεργία είχαν ήδη τυπωθεί οι κυριακάτικες εφημερίδες, ενώ προγραμματίζονται μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, έστω και χωρίς σχολιασμό, για την Κυριακή.

7. Επαναλαμβάνουμε ότι στο Ίντερνετ έχουν αναπτυχθεί υγιείς επιχειρήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα και αναλόγου βεληνεκούς συμφέροντα.

8. Θεωρούμε αυτονόητη την ανοιχτή συζήτηση με την ΕΣΗΕΑ, για το μέλλον του Τύπου στο διαδίκτυο και περιμένουμε το κάλεσμά της και την ένδειξη ότι μας αντιμετωπίζει ως πραγματικούς δημοσιογράφους, παρά την τελευταία ανακοίνωση, που μας θέτει υπό έλεγχο και κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ