MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Το Ρίο... χωράει μόνο «2»

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Το Ρίο... χωράει μόνο «2»

Πρόβα τελικού στο Μουντιάλ! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Τρίτη 8 Ιουλίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Tο Παγκόσμιο Κύπελλο μπαίνει στην τελική ευθεία και οι κατά τεκμήριο τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά καλούνται να διεκδικήσουν την «κούπα» που προ τετραετίας κατέκτησε η Ισπανία, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Την Τρίτη, η Βραζιλία των πέντε τροπαίων αντιμετωπίζει τη Γερμανία των τριών στο Μπέλο Οριζόντε. Υπό νορμάλ συνθήκες, η Βραζιλία θα κρατούσε ψηλά την ταμπέλα του φαβορί, αλλά ο τραυματισμός του Νεϊμάρ και η τιμωρία του Τιάγκο Σίλβα αφαιρούν από τη «σελεσάο» δύο εξαιρετικές μονάδες, δύο «πυλώνες», με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι να αδυνατεί προς το παρόν να εκμεταλλευτεί το εύρος του ρόστερ που κρατάει στα χέρια του, κάτι που, άλλωστε, ελάχιστες φορές κατάφερε στην καριέρα του.

Από την άλλη, οι Γερμανοί προετοιμάζονται δίχως ιδιαίτερα προβλήματα και με ηρεμία, όσο μπορεί να υπάρξει ηρεμία εν όψει ενός ημιτελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «μάχη» αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γερμανία γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία που φτάνει για 4ο διαδοχικό τουρνουά στον ημιτελικό. Από την άλλη, η Βραζιλία αποκλείστηκε τελευταία φορά σε ημιτελικό το 1938 (!). Έκτοτε έχει τερματίσει μία φορά στην 3η θέση (1978) και ακόμη μία στην 4η (1974), με την τελική τετράδα όμως να προέρχεται από τη βαθμολογία των ομίλων της 2ης φάσης και όχι από νοκ άουτ αγώνες.

Την Τετάρτη, η Αργεντινή των δύο κατακτήσεων Μουντιάλ αντιμετωπίζει στο Σάο Πάουλο τη «Βασίλισσα δίχως στέμμα», την Ολλανδία, η οποία θεωρείται για πολλούς η πιο θεαματική ομάδα του τρέχοντος τουρνουά. Οι εκπρόσωποι της Λατινικής Αμερικής έχουν νικήσει μόλις μία φορά τους «οράνιε» σε οκτώ αναμετρήσεις, αλλά από τη στιγμή που αυτή η επικράτηση ήρθε στον τελικό του 1978, μιλάμε για μία ξεχωριστή νίκη που αξίζει... χρυσάφι. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι φτάνει στα ημιτελικά για πρώτη φορά τα τελευταία 24 χρόνια, ενώ το «κουρδιστό πορτοκάλι» του Λουίς Φαν Χάαλ ψάχνει τη 2η διαδοχική παρουσία στον τελικό. Τα κατάφερε προ τετραετίας και μάλιστα... άγγιξε την κατάκτηση του τροπαίου, με τον Αριέν Ρόμπεν να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες και η εξέλιξη αυτή να στέφει πρωταθλήτρια την Ισπανία. Για όλα υπάρχει η 1η φορά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι Ολλανδοί προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ματς που τελειώνει μετά το 90λεπτο (θύμα η Κόστα Ρίκα).

Οι δύο αναμετρήσεις αναμένεται να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις, καθώς όπως έχει «διδάξει» η ιστορία, πολλές φορές οι ημιτελικοί είναι πιο θεαματικά ματς από τους τελικούς.

Το κουπόνι όμως δεν... τελειώνει στο Μουντιάλ. Οι επαναληπτικοί αγώνες του 1ου προκριματικού γύρου σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα προσφέρουν σημεία για όλα τα... γούστα και παρά το ότι το άγνωστο... τρομάζει, με μεθοδική ανάλυση, θεωρούμε ότι προκύπτουν στοιχηματικές ευκαιρίες. Ελληνικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς το παρόν, με τον Αστέρα να ρίχνεται στη μάχη την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει τη φινλανδική Ροβανιέμι, την ομάδα που εδρεύει στο χωριό του Άγιου Βασίλη!

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Ηλία Ζυματούρα, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ