MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΣΤΕΡΩΝ

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΣΤΕΡΩΝ

Η μπίλια στο κόκκινο...! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», που κυκλοφορούν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

H φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα πέρασε στην ιστορία, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τον βασικό στόχο του, τη συνέχιση της πορείας του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ελπίζουμε ότι στην κληρωτίδα θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης υποδεχόταν την Γκινγκάμπ και ήθελε μόνο νίκη.

Η ελληνική Σούπερ Λιγκ βρίσκεται σε... εκρηκτική κατάσταση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Λιβαδειά για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, η οποία έπειτα από δύο σερί εκτός έδρας νίκες, αποδεικνύει ότι θα είναι και φέτος «αφεντικό» στη μάχη για τη σωτηρία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κέρκυρα, ενώ ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο.

Σπουδαίο ντέρμπι έχουμε στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ, κοινώς «κόκκινοι διάβολοι» εναντίον «κόκκινων», σε μία μάχη που ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες έχει «θρέψει» γενιές και γενιές. Οι γηπεδούχοι ακολουθούν ανοδική πορεία και έπειτα από ένα προβληματικό ξεκίνημα, έφτασαν σε σημείο να προέρχονται από πέντε σερί νίκες, απολογισμός που τους έχει φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι στο χέρι τους, ενώ τα περί τίτλου κρίνονται παρακινδυνευμένα, λόγω της απόστασης των οκτώ βαθμών από την ομοιογενή, Τσέλσι. Στις τάξεις των φιλοξενούμενων, «βασιλεύει» η κατήφεια. Οι επτά βαθμοί στα τελευταία τρία ματς έδειχναν ότι οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς βρίσκουν τα πατήματά τους, αλλά το εντός έδρας 1-1 με τη Βασιλεία έφερε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα τον προβληματισμό. Η λογική υπαγορεύει ότι η Γιουνάιτεντ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο συγκεκριμένο ματς, αλλά, όπως έχουμε γράψει κατ' επανάληψη, σε ένα ντέρμπι, καλό είναι ο καθένας να κρατάει τα «ασφαλή προγνωστικά» για τον εαυτό του, καθώς η διάψευση παραμονεύει και πολλές φορές είναι επώδυνη.

Η Μάντσεστερ Σίτι πλησίασε την Τσέλσι στους 3 βαθμούς, πήρε τα πάνω της και μετά το βράδυ της Τρίτης... πετάει, καθώς νίκησε 2-0 στην έδρα της Ρόμα και κατέκτησε «αντρίκεια» πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωραία όλα αυτά, αλλά οφείλει να δώσει συνέχεια στην πορεία προς την υπεράσπιση του τίτλου της, παίζοντας στην έδρα της προβληματικής Λέστερ, η οποία όμως «καίγεται» για βαθμούς.

Στην Α' Ιταλίας, ασχολούνται κυρίως με την κατάπτωση του «εγχώριου προϊόντος», καθώς μόνο η Γιουβέντους θα συνεχίσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ματς ανάμεσα σε Μίλαν και Νάπολι παραμένει σπουδαίο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στον θρόνο του πρωταθλητή από το 1987 έως το 1990 («γαλάζιες» οι μονές χρονιές, «μαυροκόκκινες» οι ζυγές) και είθισται οι μεταξύ τους κόντρες να επιφυλάσσουν θέαμα και πολλά γκολ. Δεν αποκλείουμε να συμβεί κάτι ανάλογο και αυτή τη φορά

Ντέρμπι έχουμε στην Ισπανία και δη στη χώρα των Βάσκων (Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο), ενώ στην Πορτογαλία, η Πόρτο υποδέχεται την Μπενφίκα, στο «clasico» της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

-«Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ»

- «ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ