Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες - Advertorial - SPORT 24

"Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες"

"Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες"

H αιμορροϊδική νόσος είναι μια σοβαρή και πολύ συχνή πάθηση (1 στους 2 άνδρες ή γυναίκες θα υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους εξαιτίας μιας Αιμορροϊδικής κρίσης), η οποία επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Παρ’ όλα αυτά, συνήθως ντρεπόμαστε να μιλήσουμε γι’ αυτή ή να ζητήσουμε συμβουλή από κάποιον ειδικό. Τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου είναι η αιμορραγία, ο κνησμός και ο πόνος. Παρατηρείται γενικά ένας τοπικός ερεθισμός στη περιοχή του πρωκτού που συνοδεύεται από έντονη δυσφορία.

 

Όταν έχουμε τέτοιου είδους συμπτώματα, δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε. Με αυτά ο οργανισμός μάς ειδοποιεί ότι υπάρχει φλεγμονή που συνοδεύεται από τη διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Αυτή η πάθηση ονομάζεται αιμορροϊδοπάθεια και επηρεάζει το 50% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα για την αιμορροϊδική νόσο εδώ: http://www.daflonhd.gr/intro/

«50% των ανδρών και γυναικών θα εμφανίσουν την αιμορροΐδική νόσο κάποια στιγμή στη ζωή τους»

Ποιοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση της αιμορροϊδικής νόσου;

Οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου, μια διατροφή φτωχή σε ίνες, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών και η κατανάλωση αλκοόλ είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου. Εξίσου σημαντική είναι και η διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας αιμορροϊδοπάθειας. Επίσης, η χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια και οι κακές εντερικές συνήθειες, όπως η παρατεταμένη παραμονή στην τουαλέτα, ανήκουν στους παράγοντες κινδύνου που χρειάζεται να αποφύγουμε.

 

Τι να κάνουμε σε περίπτωση που πάσχουμε από αιμορροϊδική νόσο;

Εάν αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα της αιμορροϊδικής νόσου, όπως πόνο, οίδημα, αιμορραγία και κνησμό στην περιοχή του πρωκτού, πρώτα από όλα δεν πρέπει να ντραπούμε να συμβουλευθούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας. Έπειτα, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες προσέχοντας τη διατροφή, το βάρος και τις εντερικές μας συνήθειες και να επιλέξουμε ένα φλεβοτονικό φάρμακο με φυσικά φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή προέρχονται από τα εσπεριδοειδή και έχουν αποδεδειγμένη δράση στην καλή λειτουργία των φλεβών, ενώ μας βοηθούν να προστατεύσουμε το φλεβικό μας σύστημα σε βάθος χρόνου. Επίσης, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους ανακουφίζουν άμεσα από τον πόνο, το οίδημα, την αιμορραγία και τον κνησμό που μας προκαλεί η φλεγμονή, η διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Σήμερα, το πιο γνωστό και διεθνώς αναγνωρισμένο φλεβοτονικό φάρμακο είναι το daflon 500.

5 Λύσεις για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής νόσου, βρείτε τες εδώ: http://www.daflon.gr/solutions-pro/

Μερικές καθημερινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν είναι:

-Να πίνουμε πολύ νερό.

-Η τακτική άσκηση

-Η αποφυγή χώρων με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

-Να αποφεύγουμε να σηκώνουμε μεγάλα βάρη

-Να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα

Συμβουλές και καλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη των αιμορροϊδικών κρίσεων: http://www.daflonhd.gr/good-habits/

 

 

SHARE:
ONEMAN FOOD

ONEMAN FOOD

Ξέρουμε τι θα φας την Κυριακή το μεσημέρι

Τα πρωινά της Κυριακής στο Κολωνάκι δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Τζαζ νότες και γεύσεις που αφυπνίζουν όλες τις αισθήσεις στο νέο κατάλογο brunch του αγαπημένου εστιατορίου.

ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

Οι 11 στάμπες που πραγματικά θέλουμε στις μπλούζες μας

Ο Τσε, ο Μέσι, το άγαλμα της Ελευθερίας είναι πια μπανάλ. Άλλα θέλουν οι καιροί και τα T-Shirts μας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24