MARKET

15 χρόνια Mercurial: H Nike επανασχεδιάζει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια

15 χρόνια Mercurial: H Nike επανασχεδιάζει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια

Το 1998, η Nike παρουσίασε στην αγορά το πρώτο Nike Mercurial, ένα παπούτσι ποδοσφαίρουεμπνευσμένο από – αλλά και σχεδιασμένο για - έναν αθλητή φαινόμενο, που έπαιζε ποδόσφαιρο με τρόπο που κανείς δεν είχε ξαναδεί ως τότε. Ο παίκτης ήταν το"φαινόμενο του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου"Ronaldo Luís Nazário de Lima, τον οποίο το ευρύ κοινό αποκαλούσε "El Fenómeno,"αλλά όλοι πλέον γνωρίζουμε ως Ronaldo.

Το σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση του Nike Mercurialστην αγορά, “Εξαιρετικά ελαφρύ, ώστε τα πόδια σας να τρέχουν γρήγορα όσο η φαντασία σας,” περιέγραφε την απαράμιλλη τεχνική και ταχύτητα του Ronaldo.

O Ronaldo δεν αποτελούσε μόνο την προσωποποίηση της φαντασίας, λόγω του στυλ, της ταχύτητας, της τεχνικής και της απίστευτης ικανότητάς του να εντοπίζει ευκαιρίες για γκολ, αλλά αναζωπύρωσε και τη φήμη του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Μια επιρροή του συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Το αυθεντικό ασημί-κίτρινο-μπλε NikeMercurial που φορούσε ο Ronaldo στη Γαλλία το καλοκαίρι του 1998 δεν ξεχάστηκε ποτέ. Μέσα σε ένα γήπεδο γεμάτο με άσπρο και μαύρο χρώμα, το Nike Mercurial ξεχώριζε χάρη στο κομψό του σχήμα και το εμπνευσμένο από την ταχύτητα σχέδιό του. Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, η Nike δημιούργησε ένα Mercurial Vapor IX εμπνευσμένο από το σχέδιο του 1998.

15 χρόνια Mercurial: H Nike επανασχεδιάζει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια

Η επίδραση του Ronaldo στο άθλημα πριν από 15 χρόνια ήταν τεράστια και, στην πορεία προς το 2014, θελήσαμε να τιμήσουμε το παπούτσι και τον ίδιο τον αθλητή. Θεωρήσαμε ότι ένας σύγχρονος επανασχεδιασμός του παπουτσιού που φορούσε το 1998 θα ήταν ένας σπουδαίος τρόπος να τιμήσουμε αυτή την ανάμνηση.” είπε ο Phil McCartney, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Υποδημάτων Ποδοσφαίρου της Nike.

“Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που δημιουργήθηκε το πρώτο Mercurial, οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής επέτρεψαν τη δημιουργία πιο τελειοποιημένων παπουτσιών. Για παράδειγμα, η αρχική έκδοση αυτού του παπουτσιού ήταν κατασκευασμένη από πολλαπλάυλικά, ραμμένα μαζί. Αυτή η έκδοση όμως έχει ένα μονοκόμματο πάνω τμήμα χωρίς ραφές, όπως οι άλλες εκδόσεις του Nike Vapor Mercurial IX.

15 χρόνια Mercurial: H Nike επανασχεδιάζει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια

“Εκτός από την τεχνολογία όμως, υιοθετήθηκε και σύγχρονη αισθητική. Το κίτρινο χρώμα της έκδοσης του 1998 έχει αντικατασταθεί με το χαρακτηριστικό χρώμα Volt που έγινε συνώνυμο των σχεδίων της Nike το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο και το ασημί χρώμα του αρχικού παπουτσιού έχει ενισχυθεί με ένα μεταλλικό φινίρισμα.”

1.998 ζευγάρια Mercurial IX Special Edition θα αρχίσουν να διατίθενται προς πώληση από τις 8 Μαΐου σε επιλεγμένα καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του nike.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ