ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

(Σχεδόν) Όλα για την πατρίδα

(Σχεδόν) Όλα για την πατρίδα

Με αφορμή το θέμα του που προέκυψε με τον Μπενζεμά και την εθνική Γαλλίας, συλλέξαμε ιστορίες παικτών που έχουν κατά καιρούς δημιουργήσει τριβές με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Διαβάστε ιστορίες, από το... μαλλί του Ρεδόντο, μέχρι τον καχύποπτο Ετό!

Μετά τις δηλώσεις του Μπενζεμά, σχετικά με το ότι δεν επιθυμεί να τραγουδάει τον ύμνο της εθνικής Γαλλίας, ήρθαν στο προσκήνιο κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχαν δημιουργήσει "θέμα", με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

Όσο αφορά τον Μπενζεμά, όλο αυτό δημιουργήθηκε βάση της ιδεολογίας του, όμως τις περισσότερες φορές ο λόγος για τους υπόλοιπους, δεν ήταν τόσο σημαντικός

Το μποϊκοτάζ του Κρόιφ

Ίσως το πρώτο μεγάλο όνομα που είχε προβλήματα με την εθνική ομάδα της χώρας του, ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ. Την εθνική Ολλανδίας τότε, την έντυνε η Adidas, αλλά ο "ιπτάμενος Ολλανδός", ζήτησε επιπλέον χρήματα από την γερμανική εταιρία, λόγω της προβολής της μέσα από το όνομά του.

Η εταιρία αρνήθηκε και ο Ολλανδός αποφάσισε να την μποϊκοτάρει. Έτσι αντί για τις τρεις λωρίδες της Adidas, που είχε κανονικά η φανέλα της Ολλανδίας, ο Κρόιφ αποφάσισε να βγάλει την μια. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες φωτογραφίες του, κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της εθνικής Ολλανδίας, τον δείχνουν με δυο μόνο λωρίδες στη φανέλα.

(Σχεδόν) Όλα για την πατρίδα

Βέβαια ένας λόγος ήταν και ένα προσωπικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την Puma. Αλλά το γεγονός αυτό δημιούργησε ρωγμές στη σχέση του με την ομοσπονδία.

Ο... πατέρας Σούστερ

Μετά τον Κρόιφ, επόμενος μεγάλος παίκτης που δημιούργησε θέμα με την εθνική της χώρας του, ήταν ο Μπερντ Σούστερ. Ο Γερμανός βοήθησε σημαντικά την χώρα του, να φτάσει στην κατάκτηση του Euro του 1980, λίγο πριν την μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα. Αν και βοήθησε την Γερμανία να φτάσει σε σημαντικές επιτυχίες, η καριέρα του στην ομάδα, έληξε άδοξα.

Αρχικά, αρνήθηκε να ακολουθήσει την ομάδα σ' ένα φιλικό με αντίπαλο την Αλβανία, επειδή ήθελε να δει από κοντά την γέννηση του γιου του, Ντέιβιντ. Στη συνέχεια υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Γερμανικής ομοσπονδίας σχετικά με την επιθυμία του Σούστερ να αγωνιστεί σ' ένα φιλικό ενάντια στη Βραζιλία.

(Σχεδόν) Όλα για την πατρίδα

Τα γεγονότα αυτά, δημιούργησαν προβλήματα στη σχέση μεταξύ παίκτη και ομοσπονδίας με αποτέλεσμα η διεθνής καριέρα του Σούστερ να σταματήσει στα 21 μόλις παιχνίδια.

Το μαλλί του Ρεδόντο

Ακόμα πιο αστείοι φαίνονται οι λόγοι που εγκατέλειψε ο Φερνάντο Ρεδόντο, την καριέρα του με την εθνική Αργεντινής. Ο Αργεντινός παραιτήθηκε από την εθνική ομάδα, ώστε να υπερασπιστεί την χαίτη του. Με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας στο Μουντιάλ του 1994, ο τότε προπονητής, Ντανιέλ Πασαρέλα, θέλησε να επιβάλει μια στρατιωτική πειθαρχία στα αποδυτήρια και στην εικόνα των παικτών του.

(Σχεδόν) Όλα για την πατρίδα

Τους έβαλε λοιπόν, όλους να αποχωριστούν την κόμη τους, κάτι που ο Ρεδόντο δεν φάνηκε διατεθειμένος να πράξει, γι' αυτό και προτίμησε να αποχωρήσει. Αρκετοί παίκτες, ωστόσο δέχθηκαν τον "στρατιωτικό νόμο", κόβοντας το μαλλί τους, ανάμεσά τους και ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα.

Ο καχύποπτος Ετό

Ο Σάμουελ Ετό, δεν έχει καλές σχέσεις με την ομοσπονδία της χώρας του. Στο παρελθόν έχει αποβληθεί από την ομοσπονδία του Καμερούν για 15 παιχνίδια (αν και η ποινή τελικά μειώθηκε), λόγω της άρνησής του να αγωνιστεί σ' ένα φιλικό ενάντια στην Αλγερία.

(Σχεδόν) Όλα για την πατρίδα

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ετό, είχε κατηγορήσει σε δηλώσεις του την ομοσπονδία του Καμερούν, χαρακτηρίζοντάς την ανοργάνωτη και ερασιτεχνική, ρίχνοντας αιχμές για την μην πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Σε δηλώσεις του είχε πει μάλιστα, ότι: "Δεν θέλω να είμαι μαζί τους γιατί θέλουν να με δολοφονήσουν". Όπως είναι φανερό έκτοτε, σχέσεις παίκτης και ομοσπονδίας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ