ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν παλιό σινεμά...

Σαν παλιό σινεμά...

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, που αφορούσε τα ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού περασμένων δεκαετιών, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε τηλεοπτικός σταθμός.

Μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός η τηλεόραση της ΝΟVA σε εκδήλωση που οργάνωσε στον κινηματογράφο Odeon cosmopolis, παρουσίασε ένα δίωρο ντοκιμαντέρ μεταξύ των "αιωνίων" και τους αγώνες περασμένων δεκαετιών που σημάδεψαν την ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας.

Στο ντοκιμαντέρ γινόταν αναφορά στα ντέρμπι των δεκαετιών '60 και '70 ενώ παράλληλα παρουσιάζονταν οι αλλαγές στην Eλλάδα σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, μέσω του ντοκιμαντέρ, έφερναν στην μνήμη τους περιστατικά από τις αναμετρήσεις και πως ζούσαν μαζί με τον κόσμο την μεταξύ τους κόντρα, αναπολώντας το παρελθόν.

Η αδημονία των πρωταγωνιστών ξεκινούσε πολλές ημέρες πριν το ματς και το ενδιαφέρον του κόσμου έφθανε στα όρια του παροξυσμού. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, χωρίς να προκαλούν, είχαν τον δικό τους ρόλο σε μία εποχή που οι φιλονικίες πραγματοποιούνταν εντός αγωνιστικών χώρων και όχι έξω από αυτούς.

Τα επεισόδια περιορίζονταν μεταξύ των παικτών και η... βίαιη συμπεριφορά του κόσμου σε μία λεκτική διαμάχη του Παναθηναϊκάκια Θανάση Βέγγου με Ολυμπιακάκια, από ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μεταξύ των άλλων ιστοριών στο αφιέρωμα, ο Νίκος Γιούτσος και ο Τότης Φυλακούρης θυμούνται περιστατικό σε ένα από τα ντέρμπι της δεκαετίας του '60, ενώ ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού εξηγεί πως του κόλλησαν το σύνθημα "έμπαινε Γιούτσο".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μεταξύ των οποίων ήταν οι Αντώνης Αντωνιάδης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Τάκης Λουκανίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Βαγγέλης Πανάκης, Κώστας Πολυχρονίου, Αντώνης Γλύκας, Μάικ Γαλάκος, Αριστείδης Καμάρας, Τότης Φυλακούρης, Ανδρέας Παπαεμανουήλ, Γιώργος Ανδρέου, Θανάσης Αγγελής, Μανώλης Λεβαντής, Βασίλης Σιώκος, Γιώργος Ροκίδης, Δημήτρης Θεοφάνης, Αλέκος Κτενάς, Ανδρέας Απέργης.

Αλλά και παλαίμαχοι της ΑΕΚ όπως οι Ανδρέας Σταματιάδης και Κώστας Νεστορίδης αλλά και ο πρόεδρος της Superleague Γιάννης Μώραλης.

Μεταξύ τους είχαν στηθεί πηγαδάκια σε φιλική ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των περισσοτέρων παραμένουν φιλικές.

Σαν παλιό σινεμά...

Το "παρών" έδωσαν επίσης και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Αίαντα Σαλαμίνας καθώς στο ντοκιμαντέρ υπήρξε αναφορά στον φιλικό αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Αίαντα και τον Άγιαξ την δεκαετία του '70.

Μετά την εκδήλωση ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Πολυχρονίου μίλησε στο Sport24.gr για την εκδήλωση αλλά και το προσεχές ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων την ερχόμενη Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ