ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Τσακωμοί Καβάνι, Νεϊμάρ, Άλβες για τις εκτελέσεις

PSG's Edinson Cavani, left, reacts with teammate Neymar after a goal was scored, during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Saint Etienne at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Friday, Aug. 25, 2017. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
PSG's Edinson Cavani, left, reacts with teammate Neymar after a goal was scored, during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Saint Etienne at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Friday, Aug. 25, 2017. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

Ο Έντινσον Καβάνι και ο Νεϊμάρ τσακώθηκαν δύο φορές κόντρα στη Λιόν για μία εκτέλεση, με τον Ντάνι Άλβες να "σιγοντάρει". Την ίδια ώρα, κανείς από τους δύο δεν δίνει πάσα στον άλλον, αλλά η Παρί νικάει!

Μόνο ομαλά δεν φαίνεται να κυλάει η συγκέντρωση αστέρων του ποδοσφαίρου στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αν μέχρι τώρα η τριπλέτα του Έντινσον Καβάνι, του Νεϊμάρ και του Κιλιάν Εμπαπέ έμοιαζε άτρωτη για τους εξωτερικούς παράγοντες, δεν αποκλείεται να βρει τον... μάστορά της εκ των έσω!

Στην αναμέτρηση με τη Λιόν, η Παρί νίκησε δύσκολα με 2-0, χάρη σε δύο αυτογκόλ των "γκον". Δύσκολη ήταν και η συνεννόηση εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου για τους παίκτες του Ουνάι Έμερι, αφού σε τουλάχιστον δύο φάσεις, ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός έπιασε τους Καβάνι και Νεϊμάρ να τσακώνονται για την εκτέλεση μιας στημένης φάσης.

Ήταν το 48ο λεπτό και ο Νεϊμάρ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση. Όσο ο Βραζιλιάνος ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, ο Καβάνι έσπευσε να πάρει την μπάλα για να εκτελέσει, ωστόσο τον πρόλαβε ο Ντάνι Άλβες. Ο πρώην μπακ της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους άρχισε να κρύβει την μπάλα από τον Ουρουγουανό, με φανερή πρόθεση να μην του επιτρέψει να εκτελέσει εκείνος το φάουλ. Όταν σηκώθηκε ο Νεϊμάρ, πέρασε δίπλα από τον Άλβες και του πήρε την μπάλα από τα χέρια και εν τέλει εκτέλεσε εκείνος το φάουλ.

Τσακωμοί Καβάνι, Νεϊμάρ, Άλβες για τις εκτελέσεις

Στο 79ο λεπτό, ήρθε η σειρά του Καβάνι να πάρει το "αίμα" του πίσω. Η Παρί κέρδισε πέναλτι, με τον Ουρουγουανό να παίρνει την μπάλα και να μην επιτρέπει στον Νεϊμάρ να σουτάρει, παρότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός ζήτησε να εκτελέσει εκείνος, κάτι που γινόταν συχνά με τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, παίρνοντας την άδεια του Αργεντινού.

Ο Καβάνι δεν τον άφησε, εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι εν τέλει δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ "κλειδώνοντας" τη νίκη για την ομάδα του, αφού μέχρι τότε το σκορ ήταν μόλις 1-0.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΙΜΑΡ

Η "Equipe" είχε ως πρωτοσέλιδο τη νίκη της Παρί επί της Λιόν, αλλά με τη φωτογραφία όπου οι Καβάνι και Νεϊμάρ τσακώνονται για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι.

Ο Άλβες, από την πλευρά του, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους με τις δηλώσεις του, εξηγώντας τη συνέβη στη φάση του φάουλ, όπου ενεπλάκη και ο ίδιος και στην οποία φέρεται να έδωσε στον συμπατριώτη του την ευκαιρία να εκτελέσει την παράβαση.

"Ήθελα να το εκτελέσω εγώ. Πήρα την μπάλα για να εκτελέσω το φάουλ, επειδή έχω σημειώσει ορισμένα καταπληκτικά γκολ. Είχα αυτοπεποίθηση. Αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα είναι πιο πάνω από κάθε άτομο. Σε εκείνο το σημείο ήθελα να αναλάβω την ευθύνη, αλλά τότε ο Νέι πήρε την μπάλα και εν τέλει το έριξε εκείνος. Πήρα την μπάλα με στόχο να εκτελέσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα".

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ INSTAGRAM

Ο Νεϊμάρ μόνο ευχαριστημένος δεν είναι με την κίνηση του συμπαίκτη του να μην του δώσει την ευκαιρία από τα έντεκα μέτρα και μία ημέρα μετά από το επεισόδιο, οι πιο παρατηρητικοί φίλαθλοι εντόπισαν μία λεπτομέρεια στους λογαριασμούς των δύο στο instagram.

Τσακωμοί Καβάνι, Νεϊμάρ, Άλβες για τις εκτελέσεις

Ο Καβάνι ακολουθούσε κανονικά τόσο τον Νεϊμάρ όσο και τον Άλβες, που φέρονται να... συνωμότησαν εναντίον του, ωστόσο ο Νεϊμάρ δεν ακολουθούσε πλέον τον Καβάνι!

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Όλα αυτά δεν έχουν μόνο εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον για την Παρί, αφού η " Equipe" παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα με τη Λιόν, που αποδεικνύουν ότι ο Καβάνι είναι απομονωμένος και αγωνιστικά.

Ο Ουρουγουανός επιχείρησε μόλις 8 μεταβιβάσεις στον αγώνα, ο μικρότερος αριθμός σε αγώνα Ligue 1 όπου έχει παίξει τουλάχιστον 80 λεπτά. Στον ίδιο αγώνα κατέγραψε 6 σουτ, κάτι που δείχνει ότι μόλις γινόταν κάτοχος της μπάλας, σκοπός του ήταν να σουτάρει και όχι απαραίτητα να συνδυαστεί για να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης τέρματος.

Τσακωμοί Καβάνι, Νεϊμάρ, Άλβες για τις εκτελέσεις

Επιπροσθέτως, δέχθηκε την μπάλα μόλις 12 φορές από μεταβίβαση συμπαικτών (κόντρα στη Μες είχε δεχθεί 22 πάσες). Ο πιο... γενναιόδωρος ήταν ο Άλβες, ο οποίος του έδωσε τέσσερις πάσες, ενώ οι δύο παρτενέρ του στην επίθεση, Νεϊμάρ και Εμπαπέ, τον τροφοδότησαν μόλις δύο φορές έκαστος. Παρ' όλα αυτά, Νεϊμάρ και Εμπαπέ έβγαλαν άλλες 50 και 47 πάσες αντιστοίχως σε άλλους συμπαίκτες!.

Μάλιστα, από τις 50 πάσες του Βραζιλιάνου σε άλλους παίκτες πλην του Καβάνι, οι 12 ήταν στον Γάλλο, αν και με βάση το γράφημα της Opta με τις θέσεις των παικτών στον αγώνα, ο Νεϊμάρ (10) θα ήταν πολύ πιο εύκολο να βρει τον Καβάνι (9) στον αγωνιστικό χώρο από τον Εμπαπέ (29).

Τσακωμοί Καβάνι, Νεϊμάρ, Άλβες για τις εκτελέσεις

Συνολικά, στις πρώτες 5 αγωνιστικές της Ligue 1, ο Νεϊμάρ έχει δώσει 20 πάσες στον Καβάνι και ο Καβάνι 10 πάσες στον Νεϊμάρ. Εάν βγάλουμε τα παιχνίδια με Γκινγκάμπ (πρεμιέρα) και Μες, ο Καβάνι έχει δώσει στον Νεϊμάρ μόνο μία επιτυχημένη πάσα σε τρεις αγώνες!

Photo credits: AP Photo/Kamil Zihnioglu

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ