ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα
INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση για τη νέα σεζόν που ήταν ιστορική ελέω της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα μετά από 13 χρόνια. Τι δήλωσαν Βελλής και Βοσνιάδης (pics).

Με τα 10 νέα μεταγραφικά αποκτήματα να δίνουν το "παρών" και περίπου 250 οπαδούς στις εξέδρες του γηπέδου της Ριζούπολης, ο Απόλλωνας Σμύρνης άνοιξε την αυλαία για τη σεζόν 2013-14, σε μία πρεμιέρα που σηματοδότησε την επιστροφή της ομάδας στα μεγαλα σαλόνια μετά από 13 χρόνια απουσίας.

"Μετά από 13 χρόνια ο Απόλλωνας είναι στην Σούπερ Λίγκα. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, δυσκολότερα τα πράγματα. Αν καταφέρουμε τον στόχο, για ό,τι καλύτερο είμαστε εδώ.

Αν έγιναν σωστές κινήσεις θα φανεί στο γήπεδο, πήραμε παιδιά για να μας βοηθήσουν, ελπίζουμε να είναι γεροί και να το κάνουν, αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε καλή παρουσία", τόνισε ο τεχνικός της "ελαφράς ταξιαρχίας" και πρόσθεσε:

"Είμαστε νέο σύνολο, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να έχουμε ομοιογένεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και ευχόμαστε να το κάνουμε και αυτό γρήγορα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Με πολύ μεγάλη προσοχή θα κάνουμε άλλες τρεις μεταγραφές και αν προκύψει κάτι άλλο θα το δούμε".

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα
INTIME SPORTS

Από την πλευρά του, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, Σταμάτης Βελλής, δήλωσε πριν την έναρξη της προπόνησης:

"Αν ήταν καλές ή όχι οι μεταγραφικές κινήσεις δεν κρίνεται στο γήπεδο αλλά τι εικόνα θα δείξει η ομάδα. Είναι οπωσδήποτε μεγάλη στιγμή για τον Απόλλωνα να αρχίζει αυτή την μέρα μια επιστροφή μετά από 13 χρόνια. Είναι η αρχαιότερη ομάδα στην Ελλάδα και έχει μια ιστορικότητα με μεγάλο βάρος.

Αυτή την στιγμή όμως θα ήταν ανόητο να πει κάποιος που επιστρέφει στην κατηγορία μετά από 13 χρόνια να πει ότι έχει σαν στόχο κάτι άλλο πέρα από την παραμονή στην κατηγορία και να μην ξαναγυρίσει εκεί που ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα
INTIME SPORTS

Ο στόχος είναι να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία και να παραμείνουμε στην κατηγορία αν είναι δυνατόν χωρίς προβλήματα. Από εκεί και πέρα ότι άλλο προκύψει αλλά δεν κοιτάμε ψηλά, προχωρούμε με μικρά και σταθερά βήματα".

Ο ιδιοκτήτης των "κυανολεύκων" χαρακτήρισε επίσης πλήρες το ρόστερ ενώ μίλησε και για το παράπονό του, που έχει να κάνει με τη μικρή παρουσία των οπαδών της ομάδας στη Ριζούπολη.

"Όσον αφορά το ρόστερ έχουμε 24 παιδιά αν δεν κάνω λάθος, λείπουν ακόμα 1-2 παίκτες σε θέσεις κλειδιά, θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε αυτές τις κινήσεις και με το μπάτζετ που διαθέτουμε. Έχω πει από την αρχή ότι δεν θέλω να κάνω υπερβολές, με αυτά τα δεδομένα και αυτούς τους περιορισμούς ελπίζουμε να προσθέσουμε 2-3 παίκτες.

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα
INTIME SPORTS

Έχουμε ένα πλήρες ρόστερ και αυτό που απομένει είναι ο προπονητής και οι παίκτες να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα παίξει την μπάλα που πρέπει. Το μεγάλο μας παράπονο είναι ότι έχουμε χάσει αρκετούς οπαδούς, σε σύγκριση με αυτούς που είχαμε παλιά και θα είναι μεγάλο κατόρθωμα να τους φέρουμε πίσω στην Ριζούπολη.

Τα διαρκείας μας είναι κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας και από την άλλη εξαρτάται και τι μπάλα θα παίξουμε, αν προσφέρουμε όμορφο θέαμα θα το πει ο ένας στον άλλον, το γήπεδο μας είναι ήσυχο, μπορούν να έρθουν με την οικογένεια τους και αν το θέαμα που προσφέρουμε είναι καλό, θα μας τιμήσουν".

Αναφερόμενος τέλος στην πορεία της ομάδας από τη Δ' Εθνική στη Σουπερ Λίγκα, δεν έκρυψε την υπερηφάνειά του, λέγοντας:

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα
INTIME SPORTS

Είναι τεράστιο και άδικο το διάστημα που έλειπε η ομάδα από την κατηγορία, πήγε στην Δ' Εθνική, παραλίγο να πάει στο Τοπικό, ποτέ δεν ζήτησε την βοήθεια της Πολιτείας, ποτέ δεν ζήτησε συγχωνεύσεις ΑΦΜ, ποτέ δεν ζήτησε να επανέλθει στην κατηγορία από την πίσω πόρτα όπως έκαναν άλλες ομάδες.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες έπαιξε την μπάλα του και ανέβηκε τις κατηγορίες με το σπαθί του. Αυτό μας κάνει πολύ υπερήφανους, πιο πολύ και από το γεγονός ότι είμαστε τώρα στην Σούπερ Λίγκα. Ο τρόπος που το κάναμε μας κάνει υπερήφανους.

Αυτή η πορεία που έχουμε κάνει την πενταετία που είμαι στην ομάδα μου άρεσε γιατί ήτα μια πορεία οικογενειακή, με τον κόσμο δίπλα μας και όλοι χαρήκαμε με τον τρόπο που ανεβαίναμε.

Ιστορική πρεμιέρα για Απόλλωνα
INTIME SPORTS

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι επαγγελματικό. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι στο τέλος του επόμενου Ιουνίου δεν θα χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανένα. Το εγγυώμαι γιατί ξέρω ότι μπορώ να το κάνω και εξαρτάται από μένα και όχι από τους παίκτες.

Δυστυχώς, οι ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και έχω την εντύπωση ότι και οι διοικήσεις των ομάδων βλέποντας μια ευχέρεια που υπάρχει στους κανονισμούς, οι διοικήσεις τους παρασύρονται και καμιά φορά ενσυνείδητα βάζουν τις ομάδες σε μεγάλα χρέη και σε 1, 2, 3 χρόνια το πληρώνουν ακριβά. Εμείς δεν θα το πάθουμε όσο είμαι εδώ".

Σημειώνεται ότι στην πρώτη προπόνηση του Απόλλωνα συμμετείχαν όλα τα νέα αποκτήματα του συλλόγου: Αντώνης Πετρόπουλος, Πέτρος Κανακούδης, Φρανκ Γκουέλα, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Άγγελος Βέρτζος, Γιαν Μπλάζεκ, Λεάντρο Άλβαρες, Παναγιώτης Κόρμπος, Χρήστος Μίνγκας και Θανάσης Παντελιάδης.

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ