ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Απεβίωσε ο Ζίγκμουντ Κούκλα

Απεβίωσε ο Ζίγκμουντ Κούκλα

Έφυγε από τη ζωή ο Πολωνός διεθνής τερματοφύλακας, Ζίγκμουντ Κούκλα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης από το 1981 έως το 1983.

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές που φόρεσαν ποτέ την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, έφυγε σήμερα (19/5) από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ο λόγος γίνεται για τον άλλοτε Πολωνό διεθνή τερματοφύλακα, Ζίγκμουντ Κούκλα, ο οποίος έπαιξε στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" από το 1981 ως το 1983.

Γεννημένος το 1948, αγωνίστηκε στη Σταλ Μίελετς, ενώ γταν στην αποστολή της εθνικής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής. Μετά το τέλος της καριέρας του, εργάστηκε σε εργοστάσιο και είχε μάλιστα και ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα, το οποίο προκάλεσε και την απώλεια του ενός ποδιού του.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό, τον περασμένο Μάρτιο διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο και σήμερα "έφυγε" από τη ζωή.

Απεβίωσε ο Ζίγκμουντ Κούκλα
(C) AMUZICA | DREAMSTIME.COM

"Από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας μας"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Απόλλων, στην οποία ανέφερε: " «Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Ζίγκμουντ Κούκλα, ο Πολωνός τερματοφύλακας ο οποίος φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης από το 1981 έως το 1983. Ο Κούκλα είχε 65 συμμετοχές στην ομάδα μας και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της, αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα καθώς ήταν ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας. Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στα μέλη της οικογένειας του".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ