ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Σιλιγαρδάκης: "Στο χέρι μας η πρόκριση"

Σιλιγαρδάκης: "Στο χέρι μας η πρόκριση"

Ο Χάρης Σιλιγαρδάκης μίλησε για την κλήρωση του Κυπέλλου, τον Κώστα Μήτρογλου και το λόγο που η Καλλονή έκανε "κοιλιά".

"Σε γενικές γραμμές η κλήρωση ήταν καλή για εμάς. Οι ομάδες που θα βρεθούν μπροστά μας, στους δύο προσεχείς γύρους, είναι στα μέτρα μας. Είναι ομάδες που δεν υπερβαίνουν τις δυνατοτητές μας για να τις αποκλείσουμε. Είναι στο χέρι μας συνεπώς να πάμε πολύ καλά σε αυτή την διοργάνωση", είπε αρχικά στο σάιτ της ΠΑΕ ο έμπειρος άσος της Καλλονής.

Πώς σου φαίνεται η ζωή στο νησί μας;

"Τέλεια! Από την αρχή δεν ειχα θέμα να προσαρμοστώ. Ηρεμο μερος, χαλαροί ρυθμοί, όλα καλα".

Ποιον Ελληνα ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

"Ο Κώστας Μήτρογλου εφέτος κάνει μια καταπληκτική χρονιά. Σκοράρει από παντού και με όλους τους τρόπους. Αν πήγαινα τώρα σε κάποιον που μέσα στο γήπεδο έχει περίπου τον ίδιο ρόλο με τον δικό μου, θα αναφερόμουν στον Μανιάτη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με σταθερά πολύ καλή πορεία".

Ποιος άσσος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ειναι το ίνδαλμα σου;

"Είμαι θαυμαστής του Μέσι και του Ρονάλντο. Και οι δύο κάνουν απίστευτα πράγματα. Ανάμεσα στους δύο, θα επέλεγα τον Μέσι, κυρίως λόγω χαρακτήρα".

Πού οφειλόταν η μεγάλη «κοιλιά» που έκανε στην απόδοσή της η Καλλονή μέχρι πριν τρεις αγωνιστικές;

"Δεν έφταιγε κάτι συγκεκριμένο. Οι δύο πρώτες ήττες μας ήταν από αυτές που λέμε που μια ομάδα νεοφώτιστη τις έχει στο πρόγραμμα. Με τον Αστέρα στην Τρίπολη μείναμε νωρίς μας δέκα παίχτες, ενώ ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και μας κέρδισε δίκαια. Μετά ήλθε η ήττα στην Λειβαδιά, σε ένα ματς που το αποτέλεσμά του ήταν πλασματικό, αφού δεν είχε καμμία σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο. Ακολούθησαν οι βαρειές ήττες από την Ξάνθη και στο Αγρίνιο. Θεωρώ ότι συμβαίνουν αυτά σε κάθε ομάδα σαν την δική μας, σε ένα πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι να ανακάμψεις όσο το δυνατό πιο σύντομα και να βγεις πάνω από το πρόβλημα. Εμείς τα καταφέραμε και έτσι είμαστε και πάλι μια χαρά".

Ποιο ειναι το αγαπημένο σου μέρος στο νησί;

"Ο Μόλυβος! Καταπληκτικό μέρος, πολύ γραφικό. Τα συνδυάζει όλα".

Πιστευεις στην τυχη; Εχεις καποιο γουρι;

"Οχι, δεν έχω γούρι ούτε είμαι προληπτικός. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως εμείς οι ίδιοι καθορίζουμε την τύχη μας. Στους αγώνες έχω πάνω μου ένα φυλαχτό, ένα κομποσχοίνι".

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτόσου σε ηλικία 70 ετων;... Πώς θα ηθελες να είσαι τότε;

"(...Γελάει...). Πολύ μακρυά με πάει ο φίλαθλος που ρωτάει. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα... Συνηθίζω να βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτό που θέλω πρώτιστα και βασικά είναι υγεία για τα αγαπημένα μου πρόσωπα και για εμένα".

Λένε πως αρεσεις πολύ στις γυναίκες του νησιού. Σου αρέσει αυτό;

"Σε ποιον δεν θα άρεσε. Με κολακεύει πολύ αυτό. Αλλά δυστυχώς για αυτές είμαι παντρεμένος".

Σε ποιο ματς η Καλλονή, απο τα έντεκα που εχει δωσει στην Σουπερ Λιγκ, είχε την καλύτερη απόδοση;

"Πιστεύω σε αυτό με τον Πανιώνιο. Κατάφερε και ανέτρεψε δύο φορές την εις βάρος της κατάσταση. Η νίκη αυτή ήλθε σε κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα προερχόταν από πέντε σερί ήττες. Και πριν προηγηθεί ο Πανιώνιος είχαμε ήδη τρεις τέσσερις τελικές. Ειμασταν καλοί σε αυτό το παιγνίδι".

Κατα ποσο εχει επηρεάσει την απόδοση της ομάδας η απουσία φυσικής έδρας και οι συνεχείς μετακινήσεις;

"Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που σε βάθος χρόνου επηρρεάζει την αποκατάστασή μας για το επόμενο ματς. Το πιο σημαντικό όμως που μας μένει είναι η πίκρα γιατί δεν παίζουμε κοντά στον κόσμο μας για να πάρουμε δύναμη από την συμπαράστασή του. Νοιώθουμε σα να μην έχουμε σπίτι... Κακά τα ψέμματα, μέχρι τώρα έχουμε δώσει ένδεκα εκτός έδρας- στην ουσία- παιγνίδια και έχουμε κερδίσει τα πέντε".

Τι είναι για εσένα η Καλλονή;

"Είναι ένας σταθμός στην καριέρα μου. Πολύ όμορφος! Η Καλλονή έχει πάρει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Εχω κάνει πολλούς φίλους, τόσο μέσα στην ομάδα όσο και έξω από αυτήν, στην Μυτιλήνη. Οτι και να γίνει στην συνέχεια της καριέρας μου, η Καλλονή θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου".

Τελικά ποιο ειναι το μεγαλο «όπλο» της ομαδας;

"Το ότι είμαστε ομάδα πάνω απ΄όλα! Το κλίμα στην Καλλονή είναι οικογενειακό, νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Ετσι βαδίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με βασικό στόχο να κρατήσουμε την νεοφώτιστη Καλλονή ανάμεσα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Γράφτηκε σε πολλές εφημερίδες οτι το 0-3 στην Βέροια ηταν κομβικής σημασίας αποτέλεσμα για την παραμονή της Καλλονής στην μεγάλη κατηγορία. Συμφωνείς;

"Ηταν μια νίκη πολύ σημαντική. Ας μη ξεχνάμε πως είναι ακόμη νωρίς, έχουμε διανύσει μόλις το ένα τρίτο του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα στην έδρα της που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Παραμένουμε σοβαροί και προσγειωμένοι και προσηλωμενοι στον βασικό μας στόχο αυτή την σεζόν".

TAGS ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ