ΒΕΡΟΙΑ

Μπεν(ει) στο μάτι των μεγάλων

Μπεν(ει) στο μάτι των μεγάλων
Μπεν INTIME SPORTS

Διαβάστε τι προβλέπει το συμβόλαιο του Μπεν με την Βέροια, ποιες ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και γιατί η Ελλάδα έχει μπει στην καρδιά του.

Από την Αφρική και ένα χωριό λίγων χιλιάδων κατοίκων στην Γαλλία και τη Χάβρη, για να βρεθεί στη συνέχεια στην Βαν και να καταλήξει από το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Βέροια.

Όλα αυτά για τον 24άχρονο επιθετικό Ελ Φαρντού Μπεν Ναμουανέ ο οποίος αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, όντας δεύτερος σκόρερ, πίσω από τον Μήτρογλου, με 13 γκολ.

Δεν περιμέναμε φυσικά να κάνει χατ-τρικ την Δευτέρα που μας πέρασε απέναντι στην Καλλονή για να καταλάβουμε πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι. Από το ξεκίνημα ξεχώρισε για την τεχνική και την ταχύτητα του, όπως και για την τακτική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο.

Από την Δευτέρα όμως ο Μπεν άρχισε να μπαίνει για τα καλά στο μάτι των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πλέον τον παρακολουθούν στενά και δεν αποκλείεται με το τέλος του πρωταθλήματος (ή και νωρίτερα) να κάνουν κάποια κίνηση για να τον αποκτήσουν.

Θα είναι εύκολο; Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές ίσως...

Παίρνει λίγα, προσφέρει πολλά

Ο Μπεν πλησιάζει τα 25 (10/6/1989). Ήρθε στην Ελλάδα από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Διαθέτει γαλλικό διαβατήριο (έτσι δεν πιάνει θέση ξένου) και αποτέλεσε επιλογή του τότε τεχνικού συμβούλου της Βέροιας, Γιώργου Κικερίδη.

Το έμπειρο μάτι του κ. Κικερίδη, μετά τον Μάικλ Ολαϊτάν, διέκρινε το ταλέντο του και αμέσως εισηγήθηκε την απόκτηση του.

Ας δούμε όμως πόσο κοστίζει ο Μπεν στην Βέροια

-- Υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο συνεργασίας

-- Ο πρώτος χρόνος προβλέπει 40.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ αν παραμείνει η Βέροια στην κατηγορία

-- Ο δεύτερος χρόνος προβλέπει 50.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ αν παραμείνει η Βέροια στην κατηγορία

-- Στο συμβόλαιο του δεν έχει μπει καμία ρήτρα αποδέσμευσης

-- Είναι κοινοτικός ποδοσφαιριστής

'Όπως καταλαβαίνουμε όλοι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους στράικερ στην Superleague παίρνει λίγα και προσφέρει πραγματικά πολλά (28 συμμετοχές, 13 γκολ, 3 ασίστ).

Λατρεύει την Ελλάδα!

Για τον παίκτη έχουν ταξιδέψει πολλοί σκάουτς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ίδιος όμως βλέπει τη χώρα μας σαν... παράδεισο και θέλει να παραμείνει εδώ (αφού βρήκε τον εαυτό του), αρκεί βέβαια να έρθει μία πρόταση που θα καλύπτει τόσο την ομάδα που τον ανέδειξε, όσο και τον ίδιο.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και άλλες δυο ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον (φιλολογικό). Όσο πλησιάζει προς το τέλος της η σεζόν, όμως, είναι βέβαιο πως θα γίνει κάποια κίνηση για τον παίκτη.

Αν συνεχίσει έτσι το μόνο βέβαιο είναι πως το μέλλον του προδιαγράφεται κάτι παραπάνω από λαμπρό.

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ