ΒΕΡΟΙΑ

Η "βασίλισσα" της Superleague

Η "βασίλισσα" της Superleague
Ντουμίτρου Μαλόν

Η Βέροια με νέο ιδιοκτήτη στο τιμόνι κλέβει την παράσταση στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague όντας μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Επίθεση φωτιά και... η σατανική σύμπτωση (VIDEOS).

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ και να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να συνέλθει, αυτό δεν εμπόδισε την Βέροια από το να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα τη φετινή περίοδο ( 2-1 την Κέρκυρα) και να φτάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το συγκεκριμένο γεγονός μοιάζει με ένα μικρό θαύμα, αφού μιλάμε για μία ομάδα που άργησε αρκετά να κάνει μεταγραφές και έφτασε στο σύνολο τις 22(!), άλλαξε τα 2/3 του ρόστερ της, άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και παραλίγο να αλλάξει προπονητή πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

Ο Χοσέ Γκρανέρο παρέμεινε τελικά στο τιμόνι της ομάδας και την οδηγεί σε μία "τρελή" πορεία που την φέρνει προσωρινά στην κορυφή. Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένα στοιχεία της φετινής Βέροιας που δείχνουν πως φέτος θα μας απασχολήσει αρκετά. Και αγωνιστικά και μεταγραφικά.

Ο βασιλιάς της παλέτας

Όλα ξεκινούν από το "κεφάλι" και αυτή τη στιγμή στην κεφαλή της Βέροιας βρίσκεται ο 35άχρονος επιχειρηματίας Θεόδωρος Καρυπίδης, επονομαζόμενος και ως "βασιλιάς της παλέτας". Ο κ. Καρυπίδης μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο είχε ως κύρια ασχολία την ξυλεία και παλετοποιία τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Από το Μάρτιο που μας πέρασε ξεκίνησε το πρώτο... νταραβέρι με τον πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργο Αρβανιτίδη, αφού ο νεαρός επιχειρηματίας αγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Αρβανιτιδης ΑΕ". Μιλάμε για ένα deal πολλών εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει περίπου 170 καταστήματα, 1700 εργαζόμενους και πλέον τα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν την ονομασία "Carrefour - Μαρινόπουλος" όπως και την τεχνογνωσία της γνωστής αλυσίδας.

Τον Αύγουστο, όταν και ο Γιώργος Αρβανιτίδης ανακοίνωσε το "αντίο" από την Βέροια, έκανε μπάσιμο και απέκτησε αρχικά το μάνατζμεντ της ομάδας, με κύριο στόχο να πάρει σταδιακά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Καρυπίδης ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο έχοντας αρχικά την ομάδα του χωριού του, ενώ πριν λίγο καιρό το όνομα του "έπαιξε" στα ρεπορτάζ για τον Εργοτέλη.

Να καθιερωθεί

Όπως είδαμε και στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, ο κ. Καρυπίδης έχει υψηλούς στόχους. Προσπάθησε να φέρει ορισμένα μεγάλα ονόματα στην ομάδα, κάτι που δεν ήταν εύκολο, αφού ο χρόνος που απέμενε για προσθήκες ήταν ελάχιστος.

Βέβαια ο Γενάρης είναι κοντά και η Βέροια είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσει ευχάριστα. Πάντως το ρόστερ της ομάδας δεν υπολείπεται σε ταλέντο και ονόματα (βλ. Ραούλ Μπράβο) σε καμία περίπτωση.

Η μεσοεπιθετική γραμμή είναι γεμάτη με παίκτες που έχουν το γκολ και αυτό φαίνεται από τα μέχρι στιγμή αποτελέσματα, αφού πέντε διαφορετικοί παίκτες έχουν πετύχει τα πρώτα έξι γκολ της "βασίλισσας".

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής και οι σκόρερ:

Βέροια - Ξάνθη 3-2 (Βεργώνης, Μπεν, Ντουμίτρου)

ΟΦΗ - Βέροια 0-1 (Καλτσάς)

Βέροια - Κέρκυρα 2-1 (Κάμπορα, Ντουμίτρου)

Η "σατανική" σύμπτωση

Ψάχνοντας λίγο τα αποτελέσματα, με αφορμή τις τρεις σερί νίκες της Βέροιας, πέσαμε πάνω σε μία "σατανική" σύμπτωση. Την περσινή περίοδο η Βέροια την έκλεισε κάνοντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Σε αυτές τις τρεις νίκες έφερε ακριβώς τα ίδια σκορ με το ξεκίνημα της φέτος! 3-2, 1-0 και 2-1! Αναλυτικά:

2012-2013

Βέροια - Ξάνθη 3-2

Παναιτωλικός - Βέροια 0-0

Βέροια - Πανιώνιος 2-1

Βέροια Αστέρας Τρίπολης 1-0

Λέτε να είναι απλά μία σύμπτωση ή η καταπληκτική πορεία της "βασίλισσας" θα έχει και συνέχεια; Μένει να φανεί στο γήπεδο.

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ