ΒΕΡΟΙΑ

Η απειλή του Ολαϊτάν

Η απειλή του Ολαϊτάν
INTIME SPORTS

Ο Μάικλ Ολαϊτάν μιλάει στο Sport24.gr για την Βέροια, το γκολ του επί του ΠΑΣ Γιάννενα, το πρώτο τηλεφώνημα, την απειλή του Πανθρακικού, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τον Άρη αλλά και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού

Η Βέροια θα αγωνιστεί στις 16:00 στην Κομοτηνή, με τον Μάικλ Ολαϊτάν να απειλεί μέσω του Sport24.gr το απόρθητο κάστρο του Πανθρακικού εδώ και 22 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Σάββα Παντελίδη.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν την περασμένη εβδομάδα χάρισε στην Βέροια την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και επιθυμεί να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο στις 16:00 στην Κομοτηνή.

Το γεγονός ότι ο Πανθρακικός παραμένει αήττητος στην έδρα του επί της παρουσίας του Σάββα Παντελίδη εδώ και 22 παιχνίδια δεν τον φοβίζει και θεωρεί πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας δεδομένου ότι ήταν αυτός που είχε χαρίσει το πρώτο τρίποντο στην Βέροια με το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα και είχε συμπεριληφθεί στους υποψήφιους MVP της αγωνιστικής.

Το ότι δεν βγήκε ο MVP της 4 αγωνιστικής δεν τον στεναχώρησε αφού όπως τόνισε στο Sport24.gr: «Αυτό που είχε σημασία για μένα ήταν ότι κερδίσαμε για πρώτη φορά στην Super League και είχα έναν επιπλέον λόγο να είμαι χαρούμενος αφού η νίκη ήρθε με το δικό μου γκολ. Όπως και όπως αποδείχθηκε ότι ο καλός μου φίλος ο Κώστας Μπάρμπας δεν υπέστη τελικά κάτι το σοβαρό».

Σε ένα γκολ που ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα της Super League μετά τα 8 που είχε σημειώσει στο περσινό πρωτάθλημα της Football League και στον δρόμο της ανόδου της Βέροιας στην Super League λέγοντας: «Εύχομαι να είναι το πρώτο γκολ από αυτά που θα ακολουθήσουνε όπως και η πρώτη νίκη από αυτές που θα ακολουθήσουνε για την Βέροια στην προσπάθειά μας να έχουμε μία καλή πορεία».

Για την σημασία της νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννενα ο Ολαϊτάν δήλωσε: «Ήταν ένα αποτέλεσμα που εκτός από την πρώτη νίκη που τόσο θέλαμε θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια της χρονιάς. Θα μας βοηθήσει και στο να βελτιώσουμε την νοοτροπία μας σαν ομάδα και να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο την εικόνα μας».

Για τα δύο τελευταία θετικά αποτελέσματα της Βέροιας με τον Νίκο Καρύδα στην άκρη του πάγκου με την ισοπαλία στην Λιβαδειά με το 0-0 με τον Λεβαδειακό παρά τις τρεις αποβολές και την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα είπε: «Χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

Στην διακοπή που ακολούθησε δουλέψαμε στις αδυναμίες μας και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν. Πήραμε μία παλικαρίσια ισοπαλία στην Λιβαδειά αν και τελειώσαμε με 8 παίκτες και κερδίσαμε το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας με τον ΠΑΣ Γιάννενα όπου θέλαμε πάση θυσία την νίκη και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στο παιχνίδι μας στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό».

Σε ένα γήπεδο όπου η Βέροια είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 0-0 για το πρωτάθλημα της Football League και τις δύο ομάδες να εξασφαλίζουν την άνοδό τους στην Super League. «Θα είναι σίγουρα ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Και πάλι δύσκολο που πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για το γεγονός ότι ο Πανθρακικός μετά την νίκη του επί του Παναθηναϊκού με 1-0 πριν από δύο εβδομάδες παραμένει αήττητος για 22 παιχνίδια στην έδρα του στην Κομοτηνή υπό τις οδηγίες του Σάββα Παντελίδη ο Ολαϊτάν χωρίς πολύ σκέψη υπογράμμισε: «Αήττητοι μέχρι αυτή την Κυριακή. Μέχρι το παιχνίδι μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από το σερί του Πανθρακικού που ενδεχομένως να ήρθε η ώρα του να τερματιστεί».

Για το που αφιέρωσε το γκολ του επί του ΠΑΣ Γιάννενα ο Ολαϊτάν είπε: «Στην οικογένειά μου. Όπως μετά από κάθε παιχνίδι έτσι και μετά από αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννενα πήρα κατευθείαν τηλέφωνο στην μητέρα μου, την Έμπου, στην Νιγηρία να της πω τα ευχάριστα νέα. Και ότι κερδίσαμε και ότι η νίκη ήρθε με το δικό μου γκολ οπότε ήταν διπλά χαρούμενη».

Πως όμως βρέθηκε ο Ολαϊτάν να αγωνίζεται την στιγμή αυτή στην Βέροια και στο πρωτάθλημα της Super League και πιο συγκεκριμένα όντας κάτοικος της πρωτεύουσας της Ημαθίας από τις αρχές του 2011; Ο πρώτος σταθμός για τον Νιγηριανό μεσοεπιθετικό στην Ελλάδα δεν ήταν η Βέροια αλλά ο Άρης.

«Η πρώτη ομάδα για την οποία είχε έρθει στην Ελλάδα ήταν ο Άρης στα τέλη του 2010 όπου βρέθηκα μετά από εισήγηση του κ. Κούπερ για να κάνω προπονήσεις με την προοπτική να αποκτηθώ», δεν έκρυψε ο Ολαϊτάν και πρόσθεσε: «Ήρθα μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη για δύο μήνες και μετά για άλλον έναν αφού είχα επιστρέψει στην πατρίδα μου ενώ είχα αγωνιστεί και σε ένα φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς».

Γιατί όμως δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη και κατέληξε στην Βέροια μετά από κάποιο διάστημα; «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ», εξήγησε ο Ολαϊτάν και συνέχισε: «Ακολούθως βρέθηκα στην Βέροια όπου υπέγραψα ένα πρώτο συμβόλαιο για έξι μήνες (σ.σ. στο δεύτερο μισό της περιόδου 2010-2011) και μετά το πέρας του υπέγραψα νέο για δύο χρόνια».

Με τον πρώτο να ήταν στην περσινή χρονιά όπου συνέβαλε στην άνοδο της Βέροιας στην Super League από την Football League και τον δεύτερο να είναι στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Που σημαίνει ότι το καλοκαίρι ολοκληρώνεται και θα είναι ελεύθερος με τις περσινές εμφανίσεις του Ολαϊτάν με την Βέροια να τον έχουν φέρει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Ο Νιγηριανός ωστόσο ξεκαθαρίζει πως: «Την στιγμή αυτή έχω συμβόλαιο με την Βέροια και θα κάνω το παν για να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της», για να καταλήξει για την συνέχεια της καριέρας του και το πώς βλέπει ενδεχόμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ