ΒΕΡΟΙΑ

Γαϊτάνος: ''Ξεχάστε τα κινητά''

Γαϊτάνος: ''Ξεχάστε τα κινητά''
Γαϊτάνος INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Γαϊτάνος τα λέει... χύμα στο Sport24.gr. Πώς εξουδετέρωσε τον Αστέρα, το σχήμα στο οποίο κατέληξε τα ξημερώματα, το... απαγορευτικό στα κινητά τηλέφωνα και η συμβουλή στους νέους προπονητές.

Η Βέροια συνέτριψε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα (20/4) το βράδυ στην Ημαθία. Ο Στέφανος Γαϊτάνος καθοδήγησε τη ''Βασίλισσα του Βορρά'' στη νίκη - παραμονής και μέσω του Sport24.gr ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο εξουδετέρωσε τους Αρκάδες. Η τακτική που ακολούθησε, το ''στοπ'' στα κινητά τηλέφωνα, το σχήμα στο οποίο κατέληξε τα ξημερώματα και η συμβουλή στους νεότερους προπονητές.

-Εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Αστέρα Τρίπολης και νίκη που επί της ουσίας χάρισε παραμονή. Πώς προετοιμάσατε την ομάδα σας για την πολύ σημαντική επιτυχία;

''Το βασικότερο όλων είναι ότι είδα απόλυτη πειθαρχία από τους παίκτες. Έπρεπε να ξεπεράσουμε την άσχημη ψυχολογία. Όταν στην αρχή λες ότι πας στην Ευρώπη και στη συνέχεια παλεύεις για να μείνεις στην κατηγορία, δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω. Ο ρόλος μου ήταν δύσκολος. Έχω να κάνω με πολλούς παίκτες, με παίκτες από πολλές χώρες, που μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Ήταν λεπτή και δύσκολη η διαδικασία. Οι παίκτες με αποδέχτηκαν χωρίς αντιρρήσεις. Χωρίς διαφωνίες για τις επιλογές στην αποστολή και στην ενδεκάδα. Ο Ραούλ Μπράβο που ήταν εκτός μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και μετά το ματς με συνεχάρη. Όταν ένας παίκτης όπως ο Ραούλ Μπράβο ενεργεί έτσι, γίνεται παράδειγμα για τους άλλους''.

- Τι σκέψεις κάνατε προκειμένου να αντιμετωπίσετε την ποιοτική ομάδα του Αστέρα;

''Ο Αστέρας δεν έδειξε, πέρα από μερικά λεπτά στο ξεκίνημα, ότι μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που του βάλαμε. Αναλύσαμε τον αντίπαλο και είπαμε ότι δεν γίνεται να του δώσουμε χώρο. Στην Τούμπα και στη Λεωφόρο ο Αστέρας είχε υπεροχή. Εμείς είπαμε ότι δεν γίνεται να αφήσουμε στην άκρη το όπλο μας, που είναι η επίθεση. Όσο μεγάλη ομάδα και να είσαι, όπως ο Αστέρας, κάποια μέρα θα βρεθείς στο... χαλαρό. Εμείς του κόψαμε την απόλυτη κυριαρχία. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ενώ αμυνόμασταν, ο Μπεν και ο Ντουμίτρου δεν θα γύριζαν ούτε σπιθαμή πίσω για να μαρκάρουν''.

- Αποδείχθηκε ότι οι επιλογές της ενδεκάδας ήταν ορθές. Νιώθετε δικαιωμένος για αυτό;

''Μαλόν και Όστοιτς ήταν βασικοί στα προηγούμενα παιχνίδια. Εγώ αποφάσισα να τους περάσω έξω. Αν αποτύγχανα, όλοι θα φώναζαν «τι έκανες ρε Γαϊτάνε». Ο Μάσα και ο Γιαννιώτας είναι βραχύσωμοι και πολύ γρήγοροι. Τα βαριά κορμιά θα έχαναν σε αυτές τις μονομαχίες. Χρειαζόμουν παίκτες με χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτά να τα βλέπουν οι νεότεροι προπονητές. Πρέπει να ρισκάρεις για να πετύχεις. Δεν κοιμήθηκα καθόλου το βράδυ. Στις 03.40 τα ξημερώματα κατέληξε στο σχήμα που θα κατέβαζα''.

- Στους ποδοσφαιριστές τι είπατε πριν από το ματς;

''Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά. Απλά τους απαγόρευσα να μιλούν στα κινητά. Ένας παίκτης πρέπει να είναι ήρεμος πριν από ένα αγώνα. Για ένα Σάββατο ή μια Κυριακή αν δεν μιλήσει με το κορίτσι του ή τη γυναίκα του δεν θα πάθει τίποτα. Είμαι χρόνια στους πάγκους και έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη''.

- Στα επόμενα ματς θα κοουτσάρετε εσείς ξανά;

''Έχουμε έναν νεαρό, ενθουσιώδη και παρορμητικό πρόεδρο. Να δούμε πώς θα σκεφτεί. Με έπιασε την τελευταία στιγμή και μου είπε: «Στέφανε, δεν βρήκα λύση. Θέλω να είσαι στον πάγκο με τον Αστέρα». Η Βέροια δεν είναι μόνο ομάδα του προέδρου ή του προπονητή; Είναι όλης της πόλης. Ζουν οικογένειες από αυτή και είναι σημαντικό να μείνει στη Superleague. Θα δούμε τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια''.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ