ΞΑΝΘΗ

"Ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του"

"Ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του"
INTIME SPORTS

Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος με δηλώσεις του ανέφερε πως ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του όταν μιλάει για μια φάση σε ολόκληρο ματς, προσθέτοντας πως το πιο δίκαιο θα ήταν ισοπαλία

Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος με δηλώσεις του ανέφερε πως ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του όταν μιλάει για μια φάση σε ολόκληρο ματς, προσθέτοντας πως το πιο δίκαιο θα ήταν ισοπαλία.

Επίσης, ο κ. Πανόπουλος, αναφέρθηκε στους Βασιλακάκη, Βλαχοδήμο, Βαλβέρδε, Ουζουνίδη, αλλά και στους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Πανόπουλος στον "Sentra 103,3":

Για το ότι η Ξάνθη αναγκάστηκε να στραφεί στην Ελληνική αγορά παικτών: " Η ζωή σε αναγκάζει, αν είσαι τίμιος και δεν θες να χρωστάς, να προσαρμόζεσαι. Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα βλέπουμε πως δεν έχουμε τα ανοίγματα που είχαμε πριν. Εμείς βλέπουμε πως δεν μας βγάζει πουθενά το τρυπάκι με τους έτοιμους παίκτες και την έτοιμη αγορά.

Η ανάγκη μας έκανε να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας, τα δικά μας παιδιά και να κάνουμε σκάουτινγκ. Πολύ σημαντικό είναι να δούμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα παιδί που το παίρνουμε σε ηλικία 16 ετών. Όσο αναφορά το χαρακτήρα του, την σωματική του δομή, αλλά και το ταλέντο που πρέπει να αναπτύξει".

Για το μπάτζετ της ομάδας: " Η ανάγκη μας έκανε να στραφούμε στις ακαδημίες και καλά μας έκανε, ώστε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ζήσει όπως ζούσε τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι, το 2010, κλείσαμε με μπάτζετ κοντά στα 6.150.000 ευρώ και φέτος, 2011, περίπου στα 4.950.000 ευρώ".

Για τους στόχους της Ξάνθης: " Στόχοι πρέπει να υπάρχουν πάντα στη ζωή. Στην Ελλάδα ζούμε και στην κυριολεξία είναι πολύ δύσκολο να δεις την επόμενη μέρα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία και αν είναι δυνατό να μπούμε στα πλέι οφ.

Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει την ομάδα μας να τη φτιάξουμε όπως έχουμε σκεφτεί, να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά έτσι ώστε του χρόνου να πάρουν πολλές συμμετοχές στην επαγγελματική ομάδα. Πίσω από την... βιτρίνα υπάρχουν 4-5 παιδιά που είναι 17-20 ετών που είναι στο όριο να μπουν στην 18άδα της πρώτης ομάδας".

Για το γεγονός ότι αποκαλούν την Ξάνθη παράρτημα του Ολυμπιακού και την χορηγία που είχε παλιότερα η ομάδα του από την Ιντρακόμ, συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη: " Είναι αυτονόητο ο κόσμος να σκέπτεται έτσι. Στο παρελθόν μας έχουν αποκαλέσει όχι παράρτημα του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ.

Όση βαρύτητα έχει ο λόγος της τιμής μου, σας λέω ότι δεν υπήρξε ποτέ τίποτα. Όση βαρύτητα έχει ο λόγος της τιμής μου, όλα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό προσπαθήσαμε να τα παίξουμε στα ίσα. Στο "Γ. Καραϊσκάκης" δεν θυμάμαι αν πήραμε αποτέλεσμα, αλλά κάθε φορά ήμασταν κοντά για να πάρουμε αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε πως για κάποια χρόνια οι διαιτησίες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν τέτοιες που περίμενες να δεις αν θα πάρεις και ένα σφύριγμα σε κάθε ματς. Για αυτό οι δύο αυτές ομάδες δεν επιτρέπεται να μιλούν για τη διαιτησία. Αν μπεις στη διαδικασία να αφήσεις υπονοούμενα για έναν παίκτη ή έναν προπονητή, πως θα ξαναπαίξει για την ομάδα σου;

Αύριο θα πάει αλλού και θα σε βγάλει στη σέντρα. Η φανέλα για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει πλέον. Γιατί να ρισκάρω εγώ, εφόσον κάποιος μπορεί να σε δώσει; Είναι και θέμα ηθικής, τι ομάδα θέλεις να φτιάξεις".

Για την χθεσινή φάση του 91' με το πέναλτι στον Τοροσίδη: " Πέναλτι και τραβήγματα σαν του Τοροσίδη είχαμε και εμείς σε προηγούμενους αγώνες πάνω σε Μαρσελίνιο και Βλαχοδήμο. Ναι θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι ο διαιτητής. Αν το έδινε δεν θα έβγαινε ο "Χ" Πανόπουλος να πει "Τι έδωσε ο μπαγάσας".

Για το αν η κουβέντα για τη διαιτησία αδικεί την Ξάνθη: " Δεν αδικεί μόνο την Ξάνθη. Πρώτα από όλα αδικεί τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Δεν επιτρέπεται μετά από έναν ολόκληρο αγώνα ο Ολυμπιακός να συζητάει για μια φάση από την οποία θα έπαιρνε έναν βαθμό από την Ξάνθη.

Δεν είναι εικόνα του Ολυμπιακού αυτή όπως τη θέλω εγώ. Είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να δέχεται και το λάθος εναντίον του. Αν η φάση του πέναλτι ήταν στο 70' θα ήταν αλλιώς, γιατί μετά θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Είναι μια άτυχη συγκυρία για τον Ολυμπιακό που αδικεί τον εαυτό του".

Για τον είχε προτάσεις για τους Βλαχοδήμο και Βασιλακάκη: " Ας περιμένουμε καθώς αυτή τη στιγμή η αγορά έχει ανοίξει. Η Ελληνική αγορά δεν υπάρχει. Υπάρχουν αγορές που παρακολουθούν τα Ελληνικά πρωταθλήματα και να είστε σίγουροι πως τον Βλαχοδήμο και τον Βασιλακάκη τους έχουν δει πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν είχα καμία κρούση για αυτά τα παιδιά από την Ελλάδα".

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: " Θέλω να σταθώ στον προπονητή του Ολυμπιακού, τον Βαλβέρδε. Και η δουλειά που έχει κάνει στον Ολυμπιακό φαίνεται αλλά και το επίπεδο που έχει σαν άνθρωπος, πραγματικά τιμά και την ομάδα που τον έχει προπονητή αλλά και την Ελλάδα στην οποία δουλεύει. Ευχαριστιέσαι να βλέπεις έναν άνθρωπο με τέτοιο επίπεδο να είναι στην Ελλάδα, που έχει τόσα προβλήματα. Η εικόνα του, η εν γένει συμπεριφορά του, αυτό δείχνουν".

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς: " Θεωρώ πως χθες ο Ολυμπιακός χθες έκανε ένα καλό παιχνίδι και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Έκανε πολλές φάσεις ο Ολυμπιακός και μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου πρέπει να έχει και λίγο τύχη για να πάρει αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με αυτό, το παιχνίδι που έγινε στον πρώτο γύρο στο "Γ. Καραϊσκάκης" έπρεπε να το κερδίσει η Ξάνθη και όχι να το χάσει, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Κάναμε εκπληκτική εμφάνιση και φάγαμε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά".

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και την συχνή αλλαγή των προπονητών: " Θα ευχόμουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης να ανατρέψει την συχνή απόλυση προπονητών. Δεν μπορώ να δικαιολογηθώ όταν έχω διώξει 200 προπονητές σε 10 χρόνια. Θέλω όμως να έχω την ησυχία μου. Να είναι νορμάλ η ομάδα και να μην με παίρνουν συνέχεια τηλέφωνα λέγοντας πως πάλι χάσαμε κτλπ.. Ας εδραιωθούμε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και εγώ δεν θα αλλάξω ποτέ προπονητή".

Χαμόγελα στην προπόνηση

Από εκεί και πέρα στα αγωνιστικά, χαμόγελα και ικανοποίηση υπήρχε στα πρόσωπα της ομάδας στην προπόνηση της Δευτέρας (23/1) η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο γκρουπ.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν περισσότερο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει τις εντολές του στις ασκήσεις τακτικής.

Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Γούτας, ενώ απών είναι ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του για το φιλικό παιχνίδι που πρόκειται να δώσει με την αντίστοιχη ομάδα της Ιταλίας.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ