ΞΑΝΘΗ

Μπέρτος: "Στόχος μας η είσοδος στα πλέι οφ"

Μπέρτος: "Στόχος μας η είσοδος στα πλέι οφ"
INTIME SPORTS

Ο Μανώλης Μπέρτος δεν αρκείται στην 6η θέση που έχει έως τώρα η Ξάνθη και φιλοδοξεί να δει την ομάδα του να πηγαίνει ακόμα ψηλότερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Ο Μανώλης Μπέρτος μίλησε στο επίσημο site της Ξάνθης για το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος, το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για τα στοιχεία που πρέπει να προσθέσει η ομάδα ενώ παράλληλα δίνει τις δικές του ευχές για το Νέο Έτος υπογραμμίζοντας τα αξέχαστα σημεία του 2013 για την ξανθιώτικη ομάδα…

Ο πρώτος γύρος τελείωσε με 24 βαθμούς για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Η συγκομιδή κρίνεται ικανοποιητική;
Θεωρώ πως οι 24 βαθμοί είναι μία καλή συγκομιδή. Πάντα βέβαια ισχύει ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σύμφωνα με τις δυνατότητές μας οι 24 πόντοι μπορούσαν να είναι περισσότεροι. Αρκεί να θυμηθούμε ενδεικτικά κάποια παιχνίδια, όπως το εντός έδρας με τον Εργοτέλη (0-0) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δεν κερδίσαμε εκτός έδρας σε Τρίπολη και Πανιώνιο. Πρέπει να γίνουμε πιο αποφασιστικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Πιστεύεις πως οι βαθμοί αυτοί θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα στον β’ γύρο για να κερδίσει την είσοδό της στην 5άδα;
Στο ποδόσφαιρο όλα είναι σχετικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε και στο τέλος το ταμείο θέλουμε να είναι θετικό. Οι 24 βαθμοί το μόνο που δίνουν είναι την 6η θέση αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία. Οι φιλοδοξίες μας όμως είναι μεγαλύτερες.

Επιθετικά η ομάδα φέτος βρίσκει πιο εύκολα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όμως αμυντικά δέχεται εύκολα το γκολ. Πως το σχολιάζεις αυτό;
Ναι, είναι γεγονός. Προσπαθούμε να αλλάξουμε το αρνητικό (αμυντική λειτουργία) και να ενισχύσουμε το θετικό (σκοράρισμα). Νομίζω πως στους φιλάθλους – και ιδιαίτερα στους ουδέτερους – αρέσει αυτό, μιας και βλέπουν θέαμα στα παιχνίδια μας. Ελπίζω να κερδίσουμε κάποιους απ’ αυτούς.

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό η ξανθιώτικη ομάδα παρότι προηγήθηκε με το γκολ του Τριάδη δεν κατάφερε να φύγει από τη Λεωφόρο με κάποιο βαθμολογικό όφελος…
Δεν εκμεταλλευτήκαμε το όμορφο γρήγορο γκολ του Παναγιώτη και στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή. Ήμασταν άτυχοι κυρίως στη φάση του Τάνο όπου αν γινόταν το 2-2 θα είχε διαφορετική τροπή το παιχνίδι. Αυτό που έμεινε ήταν η πίκρα για το αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους.

Πρεμιέρα στον β’ γύρο με το εντός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που την 1η αγωνιστική είχε νικήσει με 3-0…
Ο ΠΑΟΚ έχει μία δυνατή ομάδα και το πλεονέκτημα για την 2η θέση. Εμείς σαν SKODA ΞΑΝΘΗ οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το αποτέλεσμα του α’ γύρου ήρθε από μία κακή συγκυρία γεγονότων που έφερε την άσχημη μέρα της ομάδας και το βαρύ σκορ. Θέλουμε τη ρεβάνς και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη.

Καλύπτεις το δεξί άκρο της άμυνας. Φέτος έχεις πραγματοποιήσει τις 9 από τις 83 συνολικά συμμετοχές σου αλλά ο χρόνος σου είναι μικρότερος με τις προηγούμενες σαιζόν…
Κι εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Οι προπονητές παίρνουν τις αποφάσεις τους κι εμείς οφείλουμε να τις σεβόμαστε.

Το 2013 έφτασε στο τέλος του. Τι έχεις να θυμάσαι σαν ποδοσφαιριστής της SKODA ΞΑΝΘΗ από τη σαιζόν αυτή;
Σίγουρα τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν κάτι διαφορετικό. Νομίζω πως αυτό που μένει στις μνήμες όλων περισσότερο από άλλα παιχνίδια είναι η πρώτη ευρωπαϊκή μας νίκη στο Μπέλφαστ με αντίπαλο την Λίντφιλντ.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς στους φιλάθλους της ομάδας για το Νέο Έτος;
Υγεία, αγάπη και το Νέο Έτος να τους δώσει ότι επιθυμούν. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς σαν ποδοσφαιριστές της ομάδας της πόλης μας προσπαθούμε να τους δώσουμε χαρά. Ελπίζω η προσέλευσή τους στο γήπεδο να είναι μεγαλύτερη και στο τέλος της αγωνιστικής σαιζόν να είμαστε όλοι χαρούμενοι από μία πετυχημένη χρονιά.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ