ΡΟΜΑ

Η Ρόμα γιορτάζει για τον Τότι!

Η Ρόμα γιορτάζει για τον Τότι!

Ο Φραντσέσκο Τότι πέτυχε πριν από ακριβώς 18 χρόνια το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα και η ομάδα της "αιώνιας πόλης" το γιόρτασε με ένα σούπερ αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

"Δεκαοκτώ χρονια, πριν, σήμερα. Μία στιγμή, ένα φως, το ξημέρωμα μίας εποχής που δεν ήταν ποτέ πια η ίδια. 4 Σεπτεμβρίου 1994, στάδιο Ολίμπικο, Ρόμα-Φότζα, πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος 94-95.

Τριάντα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, σέντρα του Τερν, κεφαλιά του Φονσέκα, φτάνει στη μπάλα ένας νεαρός ξανθός με το νούμερο 9 στην πλάτη, όχι ακόμα 18 ετών, που με το αριστερό νικάει τον Μαντσίνι στο πρώτο δοκάρι.

Ήταν το πρώτο γκολ στη Serie A για εκείνον που θα γινόταν ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα και τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ρόμα.

Ήταν το πρώτο γκολ του Φραντσέσκο Τότι", αναφέρει στο ξεκίνημά του το αφιερωματικό κείμενο που ετοίμασε για τον καπιτάνο της η επίσημη Ρόμα, για να φροντίσει στη συνέχεια να υπενθυμίσει τι γινόταν το 1994 και τι άλλαξε μέσα σε 18 χρόνια, πέρα φυσικά από τα 214 γκολ που έχει πετύχει στη Serie A με τους "τζαλορόσι" ο Τότι.

"Ήταν η Ρόμα του προέδρου Σένσι, του τεχνικού Ματσόνε, του αρχηγού Τζανίνι και του λατινοαμερικάνικου επιθετικού διδύμου Μπάλμπο-Φονσέκα.

Ο αντίπαλος εκείνη την ημέρα, η Φότζα, είχε μόλις αποχαιρετήσει τον Ζντένεκ Ζέμαν, που είχε πάει στη Λάτσιο. Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είχε εισάγει ακόμα τα σταθερά νούμερα στη φανέλα και όλα ήταν πιο απλά, από το 1 μέχρι το 11.

Η Ρόμα γιορτάζει για τον Τότι!

Ο Φραντσέσκο Τότι σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ρόμα (4/9/94)

Ήταν η Ιταλία της λίρας και της πρώτης κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Στον κινηματογράφο είχαν βγει ταινίες που θα έγραφαν ιστορία: Pulp Fiction, Forrest Gump, The Shawshank Redemption, Leon, Il Postino.

Ο χώρος της μουσικής πρότεινε το σινγκλ των Aerosmith με το όνομα "Crazy", οι Bon Jovi έβγαιναν με το "Always"...

Σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2012, νομίσματα, κυβερνήσεις, ταινίες και μουσική έχουν αλλάξει. Εκείνος, ο Τότι, πέτυχε άλλα 214 γκολ (στη Serie A). Οι συμμετοχές του δε είναι 503.

Εδώ και 15 χρόνια είναι το νούμερο 10 της Ρόμα και εδώ και 14 χρόνια ο αρχηγός της. Ο χρόνος για αυτον έχει σταματήσει. 4 Σεπτεμβρίου 1994, δεκαοκτώ ακριβώς χρόνια πίσω. Ευχές, Φραντσέσκο".

Να σημειωθεί ότι ο Τότι θέλει δύο ακόμα γκολ για να βρεθεί μόνος στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Serie A, με τους Μεάτσα και Αλταφίνι να έχουν σταματήσει στα 216.

Το πρώτο γκολ του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα (Ρόμα - Φότζα)

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ