ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

VIDEOS: Τα 10 αξέχαστα ματς του Ζιντάν στη Ρεάλ

FILE - In this Sunday, May 27, 2018 file photo Real Madrid players lift head coach Zinedine Zidane into the air as they celebrate after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. (AP Photo/Francisco Seco, File)
FILE - In this Sunday, May 27, 2018 file photo Real Madrid players lift head coach Zinedine Zidane into the air as they celebrate after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. (AP Photo/Francisco Seco, File) (AP PHOTO/FRANCISCO SECO, FILE)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης ύστερα από 878 ημέρες. Θυμηθείτε τα δέκα παιχνίδια που σημάδεψαν τη θητεία του Γάλλου προπονητή στη "Βασίλισσα". (VIDEOS)

Έμεινε στη Ρεάλ Μαδρίτης 878 μέρες και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Σούπερ Καπ, τρία Champions League, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Την Πέμπτη (31/5) ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από τη "Βασίλισσα".

Θυμηθείτε τα δέκα παιχνίδια που σημάδεψαν τη θητεία του "Ζιζού" στον πάγκο των "μερένχες", όπως τα κατέγραψε η Marca...

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ 1-2 (LALIGA 2015/16)

Η πρώτη μεγάλη νίκη του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ. Με αριθμητικό μειονέκτημα (αποβολή Ράμος) και 1-0 πίσω στο σκορ (γκολ Πικέ), οι Μαδριλένοι νίκησαν 2-1 με τέρματα των Μπενζεμά - Κριστιάνο.

ΡΕΑΛ 1 (5) - ΑΤΛΕΤΙΚΟ 1 (3) (ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2016)

Η νίκη της Ρεάλ στον τελικό του Champions League το 2016 απέναντι στη συμπολίτισσα Ατλέτικο ήταν ο πρώτος τίτλος του "Ζιζού" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ως τεχνικός των "μερένχες".

ΡΕΑΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ 3-0 (CHAMPIONS LEAGUE 2016-2017)

Την προηγούμενη σεζόν την οδήγησε σε ήττα στον τελικό. Την επομένη με χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο την "πέταξε" εκτός τελικού, που έγινε στο Κάρντιφ με τη Γιουβέντους.

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ - ΡΕΑΛ 2-6 (LALIGA 2016/17)

Παιχνίδι που έδειξε το τρομερό βάθος στο ρόστερ της Ρεάλ και την ποιότητα του Ζιζού ως προπονητή. Ο Γάλλος κατέβασε τα... δεύτερα και η ομάδα του συνέτριψε 6-2 τη Ντεπορτίβο.

ΜΑΛΑΓΑ - ΡΕΑΛ 0- 2 (LALIGA 2016/17)

Η νίκη της Ρεάλ απέναντι στη Μάλαγα στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2016-2017 σήμανε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πρώτου και τελευταίου που θα έπαιρνε στον πάγκο της Ρεάλ ο Ζιντάν.

ΡΕΑΛ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 4-1 (ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2017)

Με τρομερό δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ, νικά 4-1 τη Γιουβέντους. Ο Ζιντάν κατακτούσε το δεύτερο Champions League του ως προπονητής της Ρεάλ και 12ο της "Βασίλισσας".

ΡΕΑΛ - Μ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2-1 (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ 2017)

Ο Ζιντάν απέδειξε ότι έχει στο... αίμα του την κατάκτηση τίτλων. Σε ένα κλειστό παιχνίδι οδήγησε τη Ρεάλ σε νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτώντας το ευρωπαϊκό σούπερ καπ.

ΡΕΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-0 (ΙΣΠΑΝΙΚΟ SUPER CUP 2017)

Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε το στραβό κλίμα στη Μπαρτσελόνα με την αποχώρηση του Νεϊμάρ, νίκησε 3-1 στο Καμπ Νόου τους "μπλαουγκράνα" και είχε κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του ισπανικού Super Cup. Νίκη (2-0) και στο δεύτερο παιχνίδι, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ 0-3 (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2017-2018)

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν η Γιουβέντους έπεσε... θύμα της Ρεάλ. Οι "μερένχες" νίκησαν 3-0 στο Τορίνο και σε συνδυασμό με το δεύτερο ματς της Μαδρίτης πέρασαν στα ημιτελικά του Champions League.

ΡΕΑΛ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 3-1 (ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2018)

Στο τελευταίο του, όπως αποδείχθηκε, παιχνίδι ως προπονητής της Ρεάλ, ο Ζιντάν έβαλε τον Μπέιλ στη θέση του Ίσκο και χάρη στον Ουαλό η Βασίλισσα νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τέλος ο Ζιντάν από τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ; (POLL)
Τα επιτεύγματα του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης
Υπερηφάνεια και "ευχαριστώ" Ρονάλντο σε Ζιντάν
Το "αντίο" του Μπενζεμά στον Ζιντάν

(AP Photo/Francisco Seco, File)

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ