ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Το δώρο του Κασίγιας για τον αδικοχαμένο Νταβίντ

Το δώρο του Κασίγιας για τον αδικοχαμένο Νταβίντ

Λίγες ημέρες μετά τον χαμό του μικρού θαυμαστή του, Νταβίντ, ο Ίκερ Κασίγιας έστειλε μία φανέλα με ξεχωριστό μήνυμα στην οικογένεια του. Η συγκινητική κατάθεση ψυχής από τον αρχηγό της Ρεάλ.

Όσοι είχαν βιαστεί να "καταδικάσουν" τον Ίκερ Κασίγιας για το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε κανένα από τα τρία γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, δάγκωσαν πολύ γρήγορα τη γλώσσα τους...

Και αυτό γιατί πίσω από τον ανέκφραστο Κασίγιας την ώρα των πανηγυρισμών των συμπαικτών του το βράδυ της Τρίτης, κρυβόταν μία ιστορία γεμάτη ανθρωπιά και συναισθήματα.

Ο λόγος για τον 15άχρονο Πολωνό, Νταβίντ Ζάπισεκ, ο οποίος από την ηλικία των 5 ετών υπέφερε από από νωτιαία μυϊκή ατροφία (Spinal muscular atrophy, ακόμα πιο γνωστή ως SMA), και ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να κάνει πραγματικότητά το όνειρό του: να συναντήσει από κοντά την Εθνική Ισπανίας και ειδικότερα τον Ίκερ Κασίγιας.

Το δώρο του Κασίγιας για τον αδικοχαμένο Νταβίντ

Εκείνη η επιθυμία του "μαχητή της ζωής" Νταβίντ πρόλαβε να σάρκα και οστά (κατάφερε να ζήσει 9 χρόνια περισσότερα από όσο υπολόγιζαν οι γιατροί), όμως την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες πριν τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι, έχασε την άνιση μάχη και έφυγε από αυτό τον κόσμο.

Το γεγονός αυτό συγκλόνισε τον Κασίγιας όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ όπως φαίνεται συνεχίζει να τιμάει τη μνήμη του Πολωνού θαυμαστή του.

Σύμφωνα με σημερινά ισπανικά δημοσιεύματα, ο Κασίγιας υπέγραψε μία φανέλα στην οποία έγραψε στα πολωνικά τη φράση "Νταβίντ, πάντα μαζί σου", και την παρέδωσε στην οικογένεια του παιδιού, μέσω του Επικεφαλής της Πολωνικής Πρεσβείας στην Ισπανία, Ρίσζαρντ Σνεπφ.

Το δώρο του Κασίγιας για τον αδικοχαμένο Νταβίντ

"Σου την αφιερώνω με πολλή λατρεία για να είμαστε πάντα ζωντανοί στη μνήμη σου. Θέλω να εκφράσω τα συλληπητήριά μου στην οικογένεια του Νταβίντ. Ας αναπαυτεί με ειρηνή", δήλωσε αρχικά ο Κασίγιας σε πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό, και συνέχισε:

"Είχα την τύχη και την ευκαιρία να είμαι μαζί του στο τελευταίο Euro σε Πολωνία και Ουκρανία. Είδα ένα παιδί που είχε μεγάλη επιθυμία να ζήσει και που χαιρόταν που γνώριζε από κοντά την Εθνική Ισπανίας.

Φωτογραφήθηκε με όλους τους παίκτες και οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του ήταν πολύ χαρούμενοι με όλους μας.

Το δώρο του Κασίγιας για τον αδικοχαμένο Νταβίντ

Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε έναν χώρο όπου μας βλέπουν πολλοί άνθρωποι και πολλοί μας θαυμάζουν, γεγονός που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Για τα άτομα που σε θαυμάζουν, τι το καλύτερο από το να τους επιστρέφεις και εσύ την αγάπη. Θεωρώ τους εαυτούς μας τυχερούς ως ποδοσφαιριστές που μπορούν να θαυμάζονται σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Το δώρο του Κασίγιας για τον αδικοχαμένο Νταβίντ

Και αν κάποια στιγμή μπορείς να βοηθήσεις ένα μικρό παιδί να εκπληρώσει το όνειρό του να σε δει και έχεις μία στιγμή χαράς, αυτό νομίζω ότι είναι μεγάλο προνόμιο για μας".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ