ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Το συμβόλαιο του Λοπετέγκι στη Ρεάλ

Το συμβόλαιο του Λοπετέγκι στη Ρεάλ
AP PHOTO/ANDREA COMAS

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι απομακρύνθηκε από την εθνική Ισπανίας και αναλαμβάνει τη Ρεάλ, κίνηση που αποδεικνύεται άκρως συμφέρουσα οικονομικά.

Ουδέν κακό αμιγές καλού για τον Τζούλεν Λοπετέγκι, τον νέο προπονητή της Ρεάλ. Ο Ισπανός τεχνικός διαδέχεται τον Ζινεντίν Ζιντάν στον "ηλεκτρικό" πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης, κάτι που του στοίχησε τη θέση του στον πάγκο της πατρίδας του, ωστόσο θα αποζημιωθεί αδρά γι' αυτό.

Ο 51χρονος τεχνικός αποτελούσε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο τα χρήματα που εισέπραττε από την ομοσπονδία, περίπου 3.000.000 ευρώ καθαρά, είναι λίγα για το επίπεδο του διασυλλογικού ποδοσφαίρου.

Γι' αυτόν τον λόγο, οι "μερένγκες" του προσέφεραν διπλάσιες απολαβές, στην πρώτη σημαντική διασυλλογική δουλειά του εντός συνόρων, με συνέπεια κάθε ένα από τα τρία χρόνια συμβολαίου να αμείβεται με 6.000.000 ευρώ.

Το κασέ του Λοπετέγκι, πάντως, είναι σαφώς μικρότερο από αυτό του προκατόχου του, αφού ο Ζιντάν παραιτήθηκε από τον σύλλογο έχοντας συμβόλαιο 10.000.000 ευρώ ετησίως.

Photo credits: AP Photo/Andrea Comas

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ