ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σάρωσαν στα βραβεία της Πορτογαλίας οι Ρονάλντο και Σάντος

Σάρωσαν στα βραβεία της Πορτογαλίας οι Ρονάλντο και Σάντος

Ποδοσφαιριστής και προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκαν αντίστοιχα οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Φερνάντο Σάντος στην Πορτογαλία για το 2016.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για το 2016 στην Πορτογαλία. Ανάμεσα στις βραβεύσεις κι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τιμήθηκε ως καλύτερος προπονητής.

Όπως ήταν λογικό, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το εν λόγω βραβείο ως επιστέγασμα για την εξαιρετική σεζόν που διένυσε. Υπενθυμίζουμε ότι την περσινή αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το Champions League με τους "μερένγκες", ενώ το καλοκαίρι του 2016 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Σε ατομικό επίπεδο πήρε την τέταρτη "Χρυσή Μπάλα" στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί κι έτσι μείωσε στη μία τη διαφορά απ' τον πρώτο της λίστας, Λιονέλ Μέσι.

Ακόμα, αναδείχθηκε πρώτος στη ψηφοφορία της FIFA για το βραβείο "Best FIFA Men's Player" με ποσοστό 34.54%, αφήνοντας πίσω τους Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν.

Άξιο αναφοράς είναι ότι μεταξύ των υποψηφίων για την ανάδειξη του κορυφαίου Πορτογάλου ήταν οι Πέπε και Ρούι Πατρίσιο. Μάλιστα, και οι δύο είχαν σημαντική προσφορά στην κατάκτηση του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Portugal's Cristiano Ronaldo arrives to attend the Portuguese Federation soccer awards ceremony in Estoril, outside Lisbon, Monday, March 20, 2017. (Armando Franca)
Portugal's Cristiano Ronaldo arrives to attend the Portuguese Federation soccer awards ceremony in Estoril, outside Lisbon, Monday, March 20, 2017. (Armando Franca) AP

"Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην εθνική ομάδα. Τους προπονητές κι όλο το προσωπικό. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πορτογάλους φιλάθλους που ήταν στο πλευρό μας το περασμένο καλοκαίρι.

Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι παρότι δεν είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να τους κάνουμε χαρούμενους", τόνισε κατά την παραλαβή του βραβείου, η οποία έγινε απ' τον Φερνάντο Σάντος.

Επίσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Σάντος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του 2016. Ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής μας ομάδας συνέβαλε στο έπακρο, ώστε η Πορτογαλία να φτάσει στην κατάκτηση του Euro 2016. Πίσω του έμειναν οι Ρούι Βιτόρια και Βίτορ Ολιβέιρα.

Τέλος, η "αποκάλυψη" για τους Πορτογάλους ήταν ο Ρενάτο Σάντσες. Πραγματοποίησε 35 συμμετοχές με την Μπενφίκα τη σεζόν 2015/16, ενώ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στο Euro. Το 2016 πραγματοποίησε συνολικά 12 συμμετοχές με το εθνόσημο, τραβώντας το βλέμμα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία τον απέκτησε έναντι 35 εκατ. ευρώ.

AP Photo/Armando Franca

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ