ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Η επιθετική γραμμή της Ρεάλ πετάει φωτιές! Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά έφτασαν τα 101 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν 2011-12 δημιουργώντας νέο ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Πολύ κοντά στο να σπάσουν και το στοιχειωμένο ρεκόρ των 107 γκολ στο πρωτάθλημα που αντέχει από την περίοδο 1989-90 βρίσκονται οι «μερένγκες», που 8 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Λίγκας βρίσκονται πλέον στα 100! (φωτογραφίες & videos)

Η επιθετική τριπλέτα της Ρεάλ – Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά – έφτασε τα 101 τέρματα στη φετινή σεζόν!

Παράλληλα η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ παραγωγικότητας σε μια αγωνιστική περίοδο.

Αν κάτι εντυπωσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό είναι οι εκπληκτικές επιδόσεις των επιθετικών της. Η «τριπλέτα» Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά έχει πετύχει 101 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά έχουν πετύχει μαζί 101 τέρματα στη φετινή σεζόν! Εδώ, μαζί με τους Ράμος και Κακά από τον αγώνα της Ρεάλ στη Μαγιόρκα.

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Ο Κριστιάνο έχει συνεισφέρει σχεδόν τα μισά από αυτά στο «κοινό ταμείο», με 49 γκολ στον προσωπικό λογαριασμό του. Ο Πορτογάλος έχει πετύχει 37 τέρματα στο πρωτάθλημα, εκεί όπου η μονομαχία του με τον Μέσι (36) για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει σκοράρει 20 φορές στη Λίγκα και ο Καρίμ Μπενζεμά άλλες 17.

Οι τρεις τους μαζί ευθύνονται για το 74% των γκολ της Ρεάλ στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν, αφού έχουν πετύχει τα 74 από τα 100 τέρματα της μαδριλένικης επίθεσης. Ναι, σωστά διαβάσατε... Η «βασίλισσα» έχει φτάσει ήδη τα 100 γκολ στη Λίγκα και αυτό μέσα σε 30 αγωνιστικές! Ο μέσος όρος των «μερένγκες» τοποθετείται στα 3.33 τέρματα ανά παιχνίδι!

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Η μπάλα έχει καταλήξει στην εστία του Ούρκο Πάρδο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει το εκατοστό φετινό τέρμα της επιθετικής τριάδας της Ρεάλ (4-4-2012)

Και με 8 παιχνίδια να απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, το πιο πιθανό είναι να σπάσουν – αν όχι να διαλύσουν – το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγικότητας μέσα σε μια σεζόν στην Ισπανία, που ανήκει – ακόμα – σε μια άλλη μεγάλη ομάδα της Ρεάλ, αυτήν της περιόδου 1989-90, με 107 γκολ. Η «σειρά του γύπα» των Μπουίτρε, Μίτσελ και Ούγκο Σάντσες με προπονητή τον Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ, βλέπει την εντυπωσιακή της επίδοση που κράτησε πάνω από δυο δεκαετίες, να απειλείται άμεσα από τη δεύτερη γενιά των «γκαλάκτικος».

Επιστρέφοντας τώρα στην επιθετική τριάδα της Ρεάλ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Ρονάλντο. Ο CR7 έχει πετύχει στην περίοδο 2011-12 – μέχρι στιγμής – 49 γκολ. Αναλυτικά: 37 στη Λίγκα, 8 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 3 στο Κύπελλο και ένα στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Ο Πορτογάλος ξεπερνάει σε μέσο όρο το ένα τέρμα ανά παιχνίδι, αφού έχει σκοράρει τα 49 γκολ του σε 45 συμμετοχές.

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Ο Καρίμ Μπενζεμά ετοιμάζεται να ανοίξει το σκορ στον αγώνα της Ρεάλ με την Οσασούνα (31-3-2012)

Με 28 γκολ σε 42 συμμετοχές ακολουθεί στη δεύτερη θέση των σκόρερ της «βασίλισσας» ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος έχει πετύχει 17 τέρματα στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο, 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Τέλος, με 24 γκολ – σε 45 συμμετοχές – κλείνει την «τριπλέτα» ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο Αργεντίνος έχει 20 τέρματα στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ!

Πριν από τον αγώνα με την Οσασούνα (31-3), εκεί όπου οι Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν πέτυχαν τα 5 τέρματα των «μερένγκες», οι «τρεις σωματοφύλακες» της επιθετικής γραμμής της «βασίλισσας» είχαν ήδη καταρρίψει το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης, που κρατούσε από την περίοδο 1960-61, όταν οι Πούσκας, Ντι Στέφανο και Ντελ Σολ είχαν φτάσει μαζί τα 92 τέρματα!

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν πετυχαίνει το ένα από τα δυο γκολ του στον αγώνα της Ρεάλ με την Οσασούνα (31-3-2012)

Με την «πεντάρα» στην Παμπλόνα το περασμένο Σάββατο, η φετινή τριάδα σκαρφάλωσε στα 99 τέρματα και με τα δυο γκολ που σημείωσε ο Κριστιάνο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ξεπέρασε την «κατοστάρα» και πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε στην κατοχή της μέχρι χθες η τριπλέτα της Μπαρτσελόνα, Μέσι, Ανρί και Ετό, από την περίοδο 2008-09. Οι τρεις γκολτζήδες των «μπλαουγκράνα» είχαν φτάσει τότε τα 100 τέρματα στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γουαρδιόλα (Μέσι 38, Ετό 36 & Ανρί 26).

Η εντυπωσιακή νέα κορυφαία επίδοση στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αποδεικνύει ότι οι Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν αποτελούν μακράν την πιο παραγωγική επιθετική γραμμή της Ευρώπης. Η μοναδική ομάδα που μπορεί να ακολουθήσει σε λογική απόσταση τους ρυθμούς της Ρεάλ είναι η Μπαρτσελόνα και αυτό κυρίως χάρη στα 58 τέρματα του Λιονέλ Μέσι, τα οποία μαζί με τα 15 του Σεσκ και τα 11 του Αλέξις φτάνουν συνολικά τα 84 γκολ μέσα στη σεζόν.

Οι τρεις σωματοφύλακες της Βασίλισσας!

Ετό, Μέσι και Ανρί πέτυχαν μαζί 100 γκολ την περίοδο 2008-09. Από χθες η Ρεάλ έσπασε το ρεκόρ τους, φτάνοντας τα 101 τέρματα με τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν!

Ακόμα πιο πίσω ακολουθεί η αντίπαλος των «μερένγκες» στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν. Η «βαυαρική» τριάδα φτάνει τα 67 τέρματα σύνολο (37 ο Γκόμες, 16 ο Ρόμπεν και 14 ο Ριμπερί). Από εκεί και μετά υπάρχουν τα 58 γκολ από την τριάδα της Μάντσεστερ Σίτι (Αγκουέρο 24, Ντζέκο 17 και Μπαλοτέλι 17) και τα 50 από την αντίστοιχη τριάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ρούνεϊ 28, Τσιτσαρίτο 12 και Γουέλμπεκ 10).

Πηγή: Marca

Βίντεο: Highlights από τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-5 επί της Οσασούνα στο «Ελ Σαδάρ», όπου για τους «μερένγκες» σκόραραν οι Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά (31-3-2012). Το ρεκόρ της επιθετικής τριάδας της Ρεάλ, σταμάτησε εκείνο το βράδυ στα 99 γκολ!

Βίντεο: Highlights από τη νίκη της Ρεάλ επί του ΑΠΟΕΛ (4-4-2012). Με τα δυο γκολ του Ρονάλντο, η συνολική παραγωγικότητα της επιθετικής τριάδας των «μερένγκες» ξεπέρασε το φράγμα των 100 τερμάτων μέσα στη φετινή σεζόν!

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ