ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, οι αναγνώστες της Marca ψήφισαν την κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών. Πρώτος σε ψήφους ο Ζιντάν, δεύτερος ο Ρομπέρτο Κάρλος και τρίτος ο Κασίγιας. Προπονητής των κορυφαίων ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε. Διαβάστε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα (φωτογραφίες, πίνακες & videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε 110 χρόνια ζωής και η Marca ζήτησε από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τους κορυφαίους «μερένγκες» όλων των εποχών.

Πρώτος και καλύτερος σε ψήφους ήρθε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Στις 6 Μαρτίου του 1902 σχηματίστηκε για πρώτη φορά το διοικητικό συμβούλιο ενός νέου αθλητικού συλλόγου που ονομάστηκε Madrid Football Club. Πρόεδρος ψηφίστηκε ο Χουάν Παδρός, ενώ τα περισσότερα μέλη ήταν απόφοιτοι Πανεπιστημίων όπως η Οξφόρδη και το Κέμπριτζ, που ήθελαν να παίζουν ποδόσφαιρο τις Κυριακές. Τρία χρόνια αργότερα, το 1905, η ομάδα κέρδισε τον πρώτο της τίτλο νικώντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου.

Από τότε ξεκίνησε η πορεία προς τη δόξα του μεγαλύτερου συλλόγου στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που φέτος συμπλήρωσε 110 χρόνια ζωής, γεμάτης με θριάμβους και τίτλους στην Ισπανία, την Ευρώπη και τον κόσμο. Με αφορμή τα γενέθλια της «βασίλισσας», η εφημερίδα Marca ζήτησε από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τους καλύτερους κατά τη γνώμη τους παίκτες, ώστε να επιλεγεί η κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία της Ρεάλ.

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

Η μεγαλύτερη τροπαιοθήκη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αντιπροσωπεύει επάξια τα 110 χρόνια ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ψηφοφορία έγινε μέσω της ιστοσελίδας της Marca και σε αυτή πήραν μέρος πάνω από 157.000 φίλαθλοι. Παράλληλα, μέσα από μια δεύτερη ψηφοφορία, οι αναγνώστες κλήθηκαν να επιλέξουν και τον κορυφαίο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τα αποτελέσματα και των δυο ψηφοφοριών μέσα από αναλυτικούς πίνακες, ενώ στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε βίντεο με στιγμές από τις 11 δεκαετίες που η Ρεάλ πρωταγωνιστεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Σε ότι αφορά την κορυφαία ενδεκάδα, η Marca είχε κάνει ήδη μια προεπιλογή από 3 τερματοφύλακες, 9 αμυντικούς, 12 χαφ και 10 επιθετικούς. Κάθε αναγνώστης έπρεπε να επιλέξει έναν τερματοφύλακα, 3 αμυντικούς, 4 χαφ και 3 επιθετικούς. Πρώτος σε ψήφους συνολικά αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν (152.416), δεύτερος ο Ρομπέρτο Κάρλος (141.977) και τρίτος ο Ίκερ Κασίγιας (139.154). Στους προπονητές ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο Μουρίνιο, πήρε το 60% των συνολικών ψήφων έναντι 19% του Πορτογάλου.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

Α. ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

1. Ίκερ Κασίγιας / 88.5% (139.154 ψήφοι)

Β. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

1. Ρομπέρτο Κάρλος / 30.1 % (141.977 ψήφοι)

2. Φερνάντο Ιέρο / 27.8%

3. Σέρχιο Ράμος / 16.8%

Γ. ΜΕΣΟΙ

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

1. Ζιντάν / 24.2% (152.416 ψήφοι)

2. Πούσκας / 21.5%

3. Ρεντόντο / 15%

4. Μίτσελ / 13.2%

Δ. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

1. Ντι Στέφανο / 25.4% (119.878 ψήφοι)

2. Ραούλ / 21.7%

3. Κριστιάνο Ρονάλντο / 17.9%

Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο, Ράμος, Ζιντάν, Πούσκας, Ρεντόντο, Μίτσελ, Ντι Στέφανο, Ραούλ & Ρονάλντο, μια πραγματική ενδεκάδα όνειρο. Μέσα σε αυτήν εκπροσωπούνται όλες οι θρυλικές εποχές της Ρεάλ Μαδρίτης. Πούσκας και Ντι Στέφανο από τη γενιά των 5 Κυπέλλων Πρωταθλητριών, ο Μίτσελ από τη γενιά του «Γύπα», Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο και Ρεντόντο από τη γενιά της «έβδομης κούπας», Ραούλ από τη γενιά της «όγδοης», Ζιντάν από τη γενιά της «ένατης» και οι Κασίγιας, Ράμος και Κριστιάνο από τη σημερινή γενιά.

Σκεφτείτε πόσα τεράστια ονόματα της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Ρεάλ έμειναν έξω από τους κορυφαίους έντεκα. Μετρήστε (μόνο από αυτούς που είχε προτείνει προς ψήφιση η Marca): Θαμόρα, Καμάτσο, Σαντσίς, Σανταμαρία, Τσέντο, Μαρκίτος, Πίρι, Γκορδίγιο, Στίλικε, Μαρτίν Μπάθκεθ, Ρίαλ, Μολόουνι, Ρονάλντο, Ούγκο Σάντσες, Χουανίτο, Μπουτραγκένιο, Χέντο, Αμάνθιο, Κοπά...

Πάντως οι συντάκτες της Marca έφτιαξαν δυο δικές τους ενδεκάδες, τις οποίες ονόμασαν «ασπρόμαυρη» και «έγχρωμη». Η πρώτη απαρτίζεται από παίκτες που αγωνίστηκαν στη Ρεάλ πριν τις έγχρωμες τηλεοράσεις και αντιπροσωπεύει το παρελθόν, ενώ η δεύτερη είναι πιο σύγχρονη και αντιπροσωπεύει την τελευταία 25ετία. Δείτε τις στα δυο γραφήματα της ισπανικής εφημερίδας.

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

Στην «ασπρόμαυρη ενδεκάδα» η Ρεάλ των 5 Πρωταθλητριών έχει την πιο ισχυρή παρουσία.

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

Στην «έγχρωμη» ενδεκάδα υπάρχουν 4 παίκτες που συνεχίζουν ακόμα να αγωνίζονται, οι Κασίγιας, Ράμος, Ραούλ και CR7.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Παράλληλα με την κορυφαία ενδεκάδα, οι αναγνώστες της Marca κλήθηκαν να ψηφίσουν και τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της Ρεάλ. Την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, η ψηφοφορία για τους προπονητές συνέχιζε να τρέχει, όμως η διαφορά που έχει πάρει ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να ανατραπεί.

Σχεδόν έξι στους δέκα επέλεξαν τον νυν προπονητή της Εθνικής Ισπανίας ως τον καλύτερο τεχνικό, μην ξεχνώντας φυσικά ότι επί των ημερών του η Ρεάλ κέρδισε δυο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε σύνολο περίπου 60.000 ψήφων, η κατάταξη έχει ως εξής:

Οι 11 ιππότες της Βασίλισσας!

1. Βιθέντε ντελ Μπόσκε / 59.5% (36.970 ψήφοι)

2. Ζοζέ Μουρίνιο / 18.9% (11.715 ψήφοι)

3. Μιγκέλ Μουνιόθ / 14.5% (9.004 ψήφοι)

4. Φάμπιο Καπέλο / 3% (1.847 ψήφοι)

5. Λουίς Μολόουνι / 1.7% (1.044 ψήφοι)

6. Λέο Μπεενάκερ / 0.8% (504 ψήφοι)

7. Γιούπ Χάινκες / 0.8% (504 ψήφοι)

8. Χοσέ Βιγιαλόνγκα / 0.8% (502 ψήφοι)

Πηγή: Marca

Βίντεο: Ιστορικές στιγμές από τα 110 χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης.

Βίντεο: Τα 9 Πρωταθλητριών της Ρεάλ Μαδρίτης.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ