ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο τραυματισμός του Κεντίρα θα κοστίσει ακριβά στην FIFA

Ο τραυματισμός του Κεντίρα θα κοστίσει ακριβά στην FIFA

Η FIFA θα κληθεί να αποζημιώσει την Ρεάλ Μαδρίτης για τον τραυματισμό του Σάμι Κεντίρα με ένα ποσό που μπορεί να υπερβεί και τα 3.000.000 ευρώ.

Ο Σάμι Κεντίρα είπε πρόωρο "αντίο" στη σεζόν μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη στο φιλικό της Γερμανίας με την Ιταλία. Ένας τραυματισμός που θα κοστίσει ακριβά στην FIFA καθώς θα κληθεί να αποζημιώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απώλεια του 26χρονου Γερμανού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας των ποδοσφαιριστών, το οποίο είναι σε ισχύ από την περασμένη σεζόν, το ποσό που θα εισπράξουν οι Μαδριλένοι από την παγκόσμια ομοσπονδία μπορεί να υπερβεί τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η FIFA ξεκινά να πληρώνει τις ομάδες από την 29η ημέρα που ο ποδοσφαιριστής παραμένει τραυματίας. Ανάλογα με το συμβόλαιο του παίκτη με την ομάδα του, το ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 20.548 ευρώ. Ενώ το συνολικό ποσό που θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση του Κεντίρα, οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για εξάμηνη απουσία από τα γήπεδα. Έχουμε δηλαδή 151 ημέρες που θα κληθεί να πληρώσει η FIFA επί 20.548 ευρώ για κάθε μία από αυτή. Σύνολο 3.102.748 ευρώ.

Από τη στιγμή που ο Γερμανός επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, η Ρεάλ έχει περιθώριο 28 ημερών ώστε να στείλει την αίτηση στην FIFA για να αποζημιωθεί σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα προστασίας των ποδοσφαιριστών.

Ο τραυματισμός του Κεντίρα θα κοστίσει ακριβά στην FIFA

Αυτά βέβαια όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα. Γιατί στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρόβλημα που έχει να λύσει ο Κάρλο Αντσελότι είναι τεράστιο. Ο Σάμι Κεντίρα ήταν παίκτης-"κλειδί" στο σύστημά του, έχοντας τον τρίτο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Πέπε.

Και φυσικά πέρα από το χρηματικό σκέλος και τον "πονοκέφαλο" του προπονητή, υπάρχει πάνω από όλα και όλους ο "γολγοθάς" του παίκτη. Ο Γερμανός γνωρίζει έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που όχι μόνο του στερεί την υπόλοιπη σεζόν και πιθανότατα και την παρουσία του στο Μουντιάλ, αλλά ίσως του στοιχειώσει και την υπόλοιπη καριέρα του.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ