ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μουρίνιο: "Τις ενδεκάδες τις φτιάχνουν οι προπονητές"

Μουρίνιο: "Τις ενδεκάδες τις φτιάχνουν οι προπονητές"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έστειλε νέο μήνυμα στους αμφισβητίες του, τονίζοντας πως ο προπονητής είναι ο μοναδικός που παίρνει αποφάσεις για το ποιους παίκτες θα χρησιμοποιεί σε κάθε ματς. Στήριξη Μαραντόνα σε "special one".

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στο πλαίσιο της παρουσίας του στα "Globe Soccer Awards" στο Ντουμπάι και εκεί ξεκαθάρισε πως αφεντικό στην ομάδα ήταν, είναι και θα είναι ο προπονητής...

"Μπορεί η εβδομάδα αυτή να έμοιαζε άσχημα, ήταν όμως φανταστική. Το ποδόσφαιρο αλλάζει πολύ αλλά ένα πράγμα μένει το ίδιο.

Τις ενδεκάδες εξακολουθούν να τις φτιάχνουν οι προπονητές, τελεία και παύλα", τόνισε ο "special one" και συμπλήρωσε:

"Είμαι συνηθισμένος στην πίεση. Ο προπονητής θα πρέπει να κάνει έναν παίκτη να αισθάνεται σαν ψάρι μέσα στο νερό.

Όλοι θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι μέσα σε μία ομάδα. Με ένα ρόστερ όμως πολυεθνικό και με 25 παίκτες, δεν είναι εύκολο.

Επειδή υπάρχει και ο Τύπος, που θέλετε να πουλήσετε το προϊόν. Και μερικές φορές ακόμα και τα ψέματα είναι ένα καλό προϊόν προς πώληση".

Argentinian football icon and former player Diego Maradona (L) and Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho walk before attending a panel discussion during the first session of the International Sports Conference in Dubai on December 28, 2012. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
Argentinian football icon and former player Diego Maradona (L) and Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho walk before attending a panel discussion during the first session of the International Sports Conference in Dubai on December 28, 2012. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI AFP

Μαζί με τον Μουρίνιο στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον "Μου" να μη χάνει την ευκαιρία να αποθεώσει τον "Πίμπε Ντ'Όρο":

"Αυτός είναι το ποδόσφαιρο, εγώ όχι. Ένας παίκτης έχει μία φήμη και ένα ειδικό βάρος που ένας τεχνικός δεν θα έχει ποτέ.

Εάν θα μπορούσα να τον προπονήσω θα προσαρμοζόμουν σε αυτόν. Με τέτοιους παίκτες μόνο αυτό μπορείς να κάνεις".

Όσον αφορά στις επικείμενες αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του καλού φίλου του Άλεξ Φέργκιουσον, για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε με χιούμορ:

"Γνωρίζοντας το γούστο του στα κρασιά, ξέρω πως το ταξίδι στο Μάντσεστερ θα μου κοστίσει εκαντοντάδες ευρώ...".

Μουρίνιο: "Τις ενδεκάδες τις φτιάχνουν οι προπονητές"

Κληθείς τέλος να μιλήσει για το μέλλον του στους πάγκους με αφορμή το σενάριο που τον θέλει να μετακομίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν, απάντησε:

"Η γαλλική γλώσσα είναι η πρώτη που έμαθα από μικρός μετά τα αγγλικά, ενώ τα ιταλικά τα έμαθα δύο μήνες πριν πάω στην Ιταλία.

Δεν νομίζω ότι θα προπονήσω την Παρί, ο Αντσελότι είναι άξιος και πιστεύω ότι θα κατακτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα. Μου αρέσει ο Αντσελότι και ελπίζω να πάρει πολλούς τίτλους στο Παρίσι.

Η Ίντερ; Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω ποτέ να προπονήσω τους νερατζούρι αλλά είναι μία ομάδα που έχω στην καρδιά μου".

Μουρίνιο: "Τις ενδεκάδες τις φτιάχνουν οι προπονητές"

Από την πλευρά του, ο Μαραντόνα χαρακτήρισε τοπ προπονητή τον Πορτογάλο και υπογράμμισε:

"Για τους παίκτες, είναι σημαντικό οι προπονητές να προσπαθούν να κατανοούν και να στηρίζουν τα επαγγελματικά όνειρά τους. Ο Μουρίνιο το ξέρει αυτό".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ