ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μουρίνιο: "Ο Τέρι δεν είναι ρατσιστής"

Μουρίνιο: "Ο Τέρι δεν είναι ρατσιστής"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο υπερασπίστηκε τον Τζον Τέρι για την υπόθεση ρατσισμού στην οποία κρίθηκε ένοχος, τονίζοντας ωστόσο πως η αγγλική ομοσπονδία έκανε σωστά που τον τιμώρησε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο Τζον Τέρι κρίθηκε ένοχος ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό και πρόστιμο 220.000 λιρών, όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι στο πλευρό του.

Ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι τόνισε κατηγορηματικά ότι ο αρχηγός των "μπλε" δεν είναι ρατσιστής υπενθυμίζοντας τους πολλούς Αφρικανούς που υπήρχαν στο ρόστερ των Λονδρέζων επί της δικής του θητείας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει αντιληφθεί κάποιο περιστατικό ρατσισμού στα αποδυτήρια της ομάδας του όλα αυτά τα χρόνια.

"Δεν είναι ρατσιστής, αυτό ισχύει 100%", δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "CNN", και συνέχισε:

"Στην Τσέλσι είχαμε μία ομάδα με 12 Αφρικανούς παίκτες μέσα. Ήταν μία φανταστική ομάδα και ο Τέρι είχε πάντα εκπληκτική συνεργασία με καθέναν από αυτούς.

Στο ποδόσφαιρο όμως μπορεί να συμβεί αυτό σε ένα ματς, επειδή το ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι και μερικές φορές έχεις αντιδράσεις που δεν εκπροσωπούν αυτό που είσαι πραγματικά.

Πιθανότατα έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο ή είχε ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε αντίπαλο. Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο κάνουμε κάποια πράγματα λάθος.

Εάν είχε τέτοια αντίδραση, έπρεπε να πληρώσει, αλλά μην τον λέτε ρατσιστή. ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Γκέρεμι, ο Κλοντ Μακελελέ, όλοι αυτοί θα πουν πως δεν είναι ρατσιστής".

Σε ερώτηση τέλος για το αν ο ίδιος έχει αντιληφθεί ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, ήταν και πάλι κατηγορηματικός:

"Δεν αισθάνθηκα ποτέ αυτό το πράγμα στα αποδυτήρια. Δεν το ένιωσα και είχα πάντα Αφρικανούς παίκτες σε όλες τις ομάδες μου".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ