ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Γράφει ιστορία η Ρεάλ!

Γράφει ιστορία η Ρεάλ!
PHOTOGRAPH: HELIOS DE LA RUBIA/R

Νέα βραδιά με ρεκόρ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έφτασε τα 800 γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και τα 31 συνεχόμενα ματς στη διοργάνωση έχοντας πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Ρέκορντμαν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα δυο γκολ των Μόντριτς και Ρονάλντο στην Κοπεγχάγη ανέβασαν τα γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στα 800 στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών), αφήνοντας πίσω της την Μπάγερν (542), την Μπαρτσελόνα (487), την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (464) και την Μίλαν (415).

Οι "μερένγκες" είναι οι μόνοι που έχουν πετύχει συνολικά 972 γκολ στις διοργανώσεις της UEFA και τους μένουν μόνο 28 γκολ για να φτάσουν τα 1000. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ έχει πετύχει 800 γκολ σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Πρωταθλητριών, 111 στο κύπελλο UEFA, 55 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, 4 στο Σούπερ Καπ και δέκα στο Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Όσον αφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν πτοήθηκε από την απουσία του στο ματς της Ρεάλ κόντρα στην Γαλατάσαράι. Ο 28χρονος επιθετικός, έγινε ο πρώτος σκόρερ σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ -σε μια σεζόν- μετά το ένατο γκολ του, αυτό της Τρίτης, ξεπερνώντας το ρεκόρ των οχτώ των Ρουντ φαν Νίστελροϊ, Φίλιπο Ιντσάγκι και Ερνάν Κρέσπο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Κριστιάνο άλλωστε, δεν γίνεται πρώτη φορά ο κορυφαίος σκόρερ των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το είχε καταφέρει άλλες τρεις φορές, τις περιόδους 2012/13 και 2009/10 με έξι γκολ, το 2007-08 με πέντε γκολ.

Μετά το ματς με την Κοπεγχάγη, περήφανος, ο Κάρλο Αντσελότι χαρακτήρισε στα ισπανικά μέσα τον Κριστιάνο ως τον "Απόλυτο επιθετικό" και την ομάδα του "Ισορροπημένη, πολύ κοντά σε αυτό που έψαχνε" ενώ δεν ξέχασε να συγχαρεί τους Μόντριτς και Αλόνσο "που κρατάνε την ομάδα ψηλά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως και τα προηγούμενα τέσσερα γκολ του Μόντριτς με τη φανέλα της Ρεάλ έτσι και αυτό ήταν εκτός περιοχής και μάλιστα η Ρεάλ (μαζί με την Νάπολι) έχει πετύχει φέτος τα περισσότερα γκολ εκτός περιοχής στη διοργάνωση (από τρία η καθεμία).

Αυτό που τώρα ανησυχεί τον Αντσελότι είναι η κλήρωση της Δευτέρας και συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Σίτι, την οποία φαίνεται να μην προτιμά ως αντίπαλο: "Νομίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο επικίνδυνη αντίπαλος μας. Στόχος μας τώρα είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο και αν γίνεται να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο"

Θυμηθείτε τα γκολ των Μόντριτς και Ρονάλντο στη νίκη επί της Κοπεγχάγης:

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ