ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Χριστόπουλος: "Σύγχρονος στόπερ, μπορεί σε ψηλότερο επίπεδο ο Μπανανά"

Χριστόπουλος: "Σύγχρονος στόπερ, μπορεί σε ψηλότερο επίπεδο ο Μπανανά"

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος έφερε τον Γιαγιά Μπανανά στον Πλατανιά μίλησε στο Sport24.gr για τις δυνατότητες του 25χρονου στόπερ που έγινε ο πρωταγωνιστής της αγωνιστικής μετά το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Πλατανιάς πήρε μια από τις σημαντικότερες νίκες της αγωνιστικής αν όχι την σημαντικότερη επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού και ανεβαίνοντας την 9η θέση της βαθμολογίας ατενίζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Για τους γηπεδούχους υπήρχαν πολλοί πρωταγωνιστές. Όπως ο Μουνάφο που πάτησε κάθε χιλιοστό του αγωνιστικού χώρου ή ο νεαρός Κάργας που δεν άφησε να φανεί το κενό του Καρυπίδη. Θετική και η παρουσία του Γιακουμάκη που ταλαιπώρησε την πράσινη άμυνα. Πρωταγωνιστής και ο Γιάννης Στάθης ο οποίος ήταν δυο και τρεις φορές καλύτερος του Μέστο και αρκετοί θα σκέφτηκαν γιατί ο Παναθηναϊκός να έχει τον Ιταλό στο ρόστερ του και όχι ένα παιδί που έχει βγει από την ακαδημία του τριφυλλιού.

Την παράσταση όμως έκλεψε ο Γιαγιά Μπανανά ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ με γυριστό σουτ. Ο 25χρονος αμυντικός όμως δεν ξεχώρισε μόνο για το γκολ που σημείωσε αλλά και γιατί αμυντικά ήταν ογκόλιθος διώχνοντας κάθε απειλή που πήγε να δημιουργηθεί μπροστά από την εστία του Πλατανιά.

Ο αμυντικός από το Καμερούν έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για την ομάδα των Χανίων από το καλοκαίρι του 2014 που αποκτήθηκε από την ομάδα της Κρήτης λόγω της επιλογής και της επιμονής του Γιάννη Χριστόπουλο να τον αποκτήσει και ο σύλλογος να στηριχθεί πάνω του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Αυτό δείχνουν οι γεμάτες χρονιές που είχε και οι συνολικά 64 παρουσίες του στην Super League αυτά τα τρία χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι ο Μπανανά όταν υπέγραψε στην ομάδα των Χανίων το τριετές του συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι ήταν μόλις 23χρονών.

Πως όμως ήρθε ο αμυντικός από το Καμερούν στα Χανιά; Ο διεθνής με τις μικρές ομάδες του Καμερούν αγωνιζόταν τότε ως δανεικός στην Ελβετία και την ομάδα της Λοζάνης από την Σοσό. Ο σύλλογος από την Γαλλία όμως είχε αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο και τότε προτάθηκε στον Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο νεαρός προπονητής είδε κάποια "DVD" και αμέσως εισηγήθηκε την απόκτηση του. Πίστεψε τόσο πολύ σε αυτόν που ζήτησε να του γίνει τριετές συμβόλαιο προκειμένου η ομάδα να στηριχθεί πάνω του και να μπορέσει να κερδίσει απ' αυτόν τα επόμενα χρόνια.

"Μπορεί να παίξει σε ψηλότερο επίπεδο"

Οπότε ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν ο καλύτερος να πει δυο λόγια στο Sport24.gr για την αξία του Μπανανά αλλά και τα χαρακτηριστικά του που τον έχουν καθιερώσει βασικό και αναντικατάστατο στην ομάδα των Χανίων:

"Είναι ένας σύγχρονος στόπερ ο οποίος έχει πλούσια φυσικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και μπορεί να βοηθήσει και την ανάπτυξη της ομάδας από πίσω. Και όλα αυτά παρόλο που ήρθε στην Ευρώπη σε ηλικία 20 ετών από την Αφρική και δεν έμαθε στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο. Επίσης είναι ένα εξαιρετικό παιδί".

Ο 25χρονος άσος βρίσκεται στο τελευταίο του εξάμηνο στον Πλατανιά και το καλοκαίρι θα μπορέσει να αναζητήσει αλλού την τύχη του ως ελεύθερος καθώς ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του στην ομάδα των Χανίων. Σύμφωνα με τον Χριστόπουλο ο Μπανανά μπορεί να παίξει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο καθώς τόνισε σε σχετική ερώτηση:

"Ο Μπανανά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Τόσο στις μεγάλες ομάδες της Super League όσο και να αγωνιστεί σε κάποιες ομάδες της Ευρώπης. Φυσικά αν συμβεί αυτό έχει πολλές πιθανότητες να καθιερωθεί και στην εθνική ανδρών του Καμερούν".

"Άξιζε να βρεθεί στο ρόστερ μεγάλης ομάδας ο Γιακουμάκης"

Πλην όμως του Μπανανά ο Γιάννης Χριστόπουλος είχε πιστέψει στο ταλέντο ενός ακόμα νεαρού ποδοσφαιριστή τότε καθώς είχε κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας των Χανίων τον Γιώργο Γιακουμάκη ο οποίος ήταν 19χρονών και είχε επιστρέψει από τον δανεισμό του στην Επισκοπή.

Ο νεαρός τεχνικός ο οποίος αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές πίστεψε στο ταλέντο του 22χρονου πλέον επιθετικού, δούλεψε μαζί του, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας των Χανίων και μάλιστα εκείνη την χρονιά έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελπίδων.

Ο Γιακουμάκης συμφώνησε πριν από λίγες μέρες να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ με τον Χριστόπουλο να τονίζει ότι ο 22χρονος επιθετικός άξιζε να κάνει μια τέτοια μεταγραφή:

"Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Γιώργο. Άξιζε να βρεθεί στο ρόστερ μιας μεγάλης ομάδος και το πιο σημαντικό εκτός από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του είναι πως είναι μαχητής και εξαιρετικό παιδί".

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ