ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Oυζουνίδης: "Ο Πλατανιάς απαρτίζεται από φιλόδοξους ανθρώπους"

Oυζουνίδης: "Ο Πλατανιάς απαρτίζεται από φιλόδοξους ανθρώπους"
INTIME SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δηλώνει ικανοποιημένος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Διαβάστε τις δηλώσεις του.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" για την συμφωνία του με τον Πλατανιά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα.

Αναφέρθηκε στους στόχους, τον προγραμματισμό, την συνεργασία του με τους ιθύνοντες του συλλόγου και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα":

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματά σας για το ότι είστε ο νέος προπονητής του Πλατανιά;

" Η αλήθεια είναι ότι μετά την απόφασή μου να φύγω από την Ξάνθη, υπήρξαν κάποιες προτάσεις από ομάδες και μάλιστα έγιναν και συζητήσεις όμως αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να πάρω την απόφαση να έρθω, ήταν η επαφή που είχα με τους ανθρώπους του Πλατανιά. Συναντήθηκα με τους κυρίους Βαρουξάκη και Μανόλη Μαθιουλάκη οι οποίοι από αυτά που μου είπαν για την ομάδα αλλά και με τον τρόπο που μου έδειξαν ότι με θέλουν, έκαναν την απόφασή μου πιο εύκολη ώστε να έρθω στην ομάδα.

Για τον Πλατανιά έχουν ακουστεί πολύ καλά λόγια. Είναι γνωστά αυτά σε μας που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ότι είναι μία υγιής ομάδα και ότι απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες και να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι θα κάνουμε μία καλή δουλειά προκειμένου να φτάσουμε την ομάδα σε πιο υψηλό επίπεδο".

Τι εννοείτε; Διότι το έχετε πει σε όσες δηλώσεις έχετε κάνει μέχρι τώρα. Βέβαια, ούτε η διοίκηση δεν το κρύβει ότι στόχος για την ομάδα είναι να πάει ψηλά.

" Το πού θα φτάσουμε δεν μπορούμε να...".

Η Ευρώπη δηλαδή είναι ο στόχος;

" Όχι δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι η Ευρώπη. Αυτό που μπορούμε να πούμε, ο πρωταρχικός στόχος που έχουμε συζητήσει, είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Από εκεί ξεκινάμε... Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά. Φέτος θα είναι η χρονιά που θα σταθεροποιήσει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα".

Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα παραμονής του χρόνου.

" Αυτό δεν είναι καθόλου στο σκεπτικό μας. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Αναγνωρίζουμε ότι δεν θα ‘ναι εύκολα τα πράγματα κι ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως ήταν και το φετινό αλλά πιστεύω με τις κινήσεις που θα κάνουμε και τις επιλογές των παικτών που θα έρθουν στην ομάδα ότι θα δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλα τα παιχνίδια. Και πιστεύουμε ότι θα κατορθώσουμε να φτάσουμε ψηλά. Εάν κατορθώσουμε να μπούμε στην 5άδα ή αν θα είμαστε εκεί κοντά θα το δούμε στο τέλος. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να φτιάξουμε μία καλή ομάδα, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιούμε τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο. Εάν γίνει αυτό, τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους".

Φεύγοντας από την Ξάνθη είπατε ότι θέλατε να πάτε σε μία ομάδα "μεγαλύτερη";

" Αυτό δεν το είπα εγώ".

Ισχύει αυτή η δήλωση;

" Όχι. Φεύγοντας από την Ξάνθη είπα ότι θέλω κάτι διαφορετικό. Αυτό είπα".

Ο Πλατανιάς τι παίκτες κυνηγάει; Αυτή τη στιγμή που γίνεται η συνέντευξη έχει πραγματοποιηθεί η απόκτηση του Γουνδουλάκη που είναι ένα όνομα που θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

" Ακριβώς αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Θέλουμε να φτάσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο που οι ποδοσφαιριστές να λένε ότι είναι ευχαριστημένοι στον Πλατανιά! Δεν θέλουμε να περνάει η εικόνα με αυτό που λέτε ότι ο Πλατανιάς είναι απλά μία ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Μπορεί να είναι μία καινούργια ομάδα αλλά η διάθεση που έχουμε, είναι να γίνουμε μία πολύ καλή ομάδα. Πολλοί αμφιβάλλουν για τον Πλατανιά αλλά αυτά τα λένε γιατί δεν ξέρουν ούτε τους ανθρώπους ούτε τον τρόπο που δουλεύουν ούτε τις φιλοδοξίες που υπάρχουν. Νομίζω ότι ο Πλατανιάς μπορεί να κάνει πολλά πράγματα τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο"!

Πότε θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές; Τι εικόνα προβλέπεται να έχει το ρόστερ στα τέλη του μήνα που αρχίζει η προετοιμασία;

" Ελπίζουμε να έχει. Υπάρχουν δυσκολίες γιατί, το έχω πει κι άλλη φορά, πέρσι έγιναν πολύ γρήγορα τα πράγματα. Υπήρχαν πολλά συμβόλαια που έληγαν φέτος. Σίγουρα θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει πολύ νωρίτερα κάποια πράγματα".

Οι ανανεώσεις: " Οι ανανεώσεις. Αλλά, εντάξει, είναι φυσιολογικό για μένα, μια που δεν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή και πολύ σωστά η ομάδα δεν προχώρησε από μόνη της να κάνει κάποια πράγματα και περίμενε να έρθει ο νέος προπονητής ώστε να είναι αυτός που θα αποφασίσει. Είμαστε πολύ κοντά σε 2-3 ακόμα περιπτώσεις όπου αν μπορέσουμε και τις ολοκληρώσουμε, μετά δεν θα έχουμε τόσο πολύ πίεση. Δε νομίζω ότι θα είναι 100% το ρόστερ ολοκληρωμένο με την έναρξη της προετοιμασίας. Είναι φυσιολογικό όμως αυτό. Αυτή τη στιγμή όπως καταλαβαίνετε, τα κασέ των παικτών..."

Έχουν πέσει;

" Όχι, είναι ακόμα ψηλά. Θέλουμε να έχουμε μία καλή βάση έτσι ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε από τις πρώτες μέρες. Πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών θα έχουν πέσει και θα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα ονόματα στην αγορά. Οπότε, θα είναι οι επιλογές μας πολύ πιο εύκολες. Οι στόχοι όμως έχουν εντοπιστεί. Γίνονται επαφές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, με άλλες υπάρχει συμφωνία, με άλλες δεν υπάρχει".

Εννοείτε σε προφορικό επίπεδο;

" Όχι μόνο σε προφορικό. Έχουν γίνει κι επαφές. Είναι φυσιολογικό όμως αυτό όταν γίνονται διαπραγματεύσεις. Το σημαντικό είναι ότι δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες που θεωρούμε ότι θα ταιριάζουν στο στυλ που θέλουμε ώστε να κάνουμε μια ομάδα γρήγορη και τεχνική. Μια ομάδα που όπως σας είπα, να ευχαριστεί τον κόσμο που τη βλέπει...".

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τη συνεργασία που έχετε με τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο;

" Κοιτάξτε, οι Κρητικοί γενικώς φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Για τους ανθρώπους της διοίκησης σας είπα ότι κυρίως η επαφή που είχα ήταν ο λόγος που έγινε πιο εύκολη η απόφασή μου να έρθω στην ομάδα. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και είμαι ευχαριστημένος από την επαφή που έχουμε. Για τον κόσμο είναι φιλόξενος. Είναι πολύ ωραίο να περπατάς στο δρόμο και να σε καλωσορίζουν που ήρθες στα Χανιά και στον Πλατανιά. Είμαι ευχαριστημένος. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ευχαριστημένοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ".

Σας βλέπω πάντως με μεγάλη διάθεση, ανανεωμένο και πολύ ορεξάτο να δουλέψετε... Παρότι δεν είστε φρέσκος στο χώρο. Αυτό σας χαρακτήριζε σε όλες τις ομάδες που εργαστήκατε ή σας το έχει προκαλέσει ο Πλατανιάς;

" Όχι, σε όλες οι ομάδες αλλά στον Πλατανιά ένα παραπάνω γιατί σας είπα ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία με τους ανθρώπους. Βλέπω πώς λειτουργούν... Κοιτάξτε, είμαι επαγγελματίας. Πρέπει να δουλεύω με όρεξη. Αν δεν έχω εγώ θετική ενέργεια και καλή διάθεση, αυτό θα βγαίνει μέσα στην ομάδα. Όχι μόνο τώρα, στις συζητήσεις αλλά και αγωνιστικά όταν θα παίζει η ομάδα".

Ξέρετε, έρχεστε σε μία στιγμή που το Χανιώτικο ποδόσφαιρο βρίσκεται στα καλύτερά του. Ανθεί.

" Όχι μόνο το Χανιώτικο, το Κρητικό γενικώς".

Και το Κρητικό, αλλά ειδικά το Χανιώτικο. Το 2008 το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσε να παρακολουθήσει ο κόσμος ήταν Χανιά-Πλατανιάς στη Δ’ Εθνική... Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα αυτά άλλαξαν. Ο Πλατανιάς είναι στην Α’ Εθνική, τα Χανιά στη Β’ και υπάρχει και ο Κισαμικός που είναι στη Γ’ Εθνική. Τη νιώθετε αυτή την άνθιση;

" Εγώ όχι. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλάβω. Είναι ωραίο να υπάρχει αυτό. Να ανεβαίνει το ποδόσφαιρο. Γενικά ο αθλητισμός. Με την παρουσία, γενικότερα, τριών ομάδων στη Super League, δύο ομάδων στη Football League. Είναι κάτι πολύ θετικό. Από την άλλη όμως, έχω τις επιφυλάξεις μου ως προς το πόσο θα βοηθήσει να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο γιατί καταλαβαίνετε ότι οι επιλογές και οι ποδοσφαιριστές είναι περιορισμένοι εδώ στο νησί. Οπότε, δεν ξέρω πώς θα μοιραστούν και οι ομάδες θα βοηθηθούν. Εύχομαι να λειτουργήσει θετικά".

Τέλος, οργανωτικά, πώς βλέπετε τα πράγματα; Οι εγκαταστάσεις στο Μάλεμε, που θα αναπτυχθούν σε λίγο καιρό, πώς τις κρίνετε;

" Θα δείτε σε ένα μήνα. Θα έρχεστε και δεν θα το αναγνωρίζετε..."

Κάνατε προτάσεις και εσείς από την πλευρά σας, με την εμπειρία σας, για τις εγκαταστάσεις και για τη διαμόρφωσή τους;

" Σίγουρα είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι της διοίκησης να ρωτήσουν και τη δική μου τη γνώμη για κάποια πράγματα πώς πρέπει να είναι οι εγκαταστάσεις. Σας είπα, είναι άνθρωποι που έχουν άποψη αλλά ταυτόχρονα μπορούν να ακούν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα".

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ