ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Φαΐσκα στο Sport24.gr: "Ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα"

Φαΐσκα στο Sport24.gr: "Ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα"
INTIME SPORTS

Ο αμυντικός του Πλατανιά, Βάσκο Φαϊσκα χαρακτηρίζει μέσω του Sport24.gr την ομοψυχία της ομάδας η οποία ήταν απαράλλακτη τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες στιγμές κλειδί για την παραμονή.

Ο Πορτογάλος αμυντικός του Πλατανιά, παραδέχτηκε μιλώντας στο Sport24.gr ότι η έδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παραμονή, χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ φαβορί στα πλέι-οφ ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα και τις επόμενες σεζόν.

-Πως είδες την χρονιά με τον Πλατανιά τώρα που τελείωσε η σεζόν;

"Ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά τα καταφέραμε και αυτό έχει σημασία. Είχαμε μια πολύ καλή απόδοση ατομική και συλλογική στα κρίσιμα παιχνίδια και αυτό ήταν το κλειδί που μείναμε στην κατηγορία."

-Ποιοι ήταν οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την παραμονή του Πλατανιά στην Superleague;

"Ότι ήμασταν ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Και στις χαρές και στις λύπες ήμασταν όλοι μαζί, αυτό ήταν το κλειδί που μας κράτησε στην κατηγορία"

-Πέρασε από το μυαλό σου το ενδεχόμενο του υποβιβασμού;

"Όλοι στις δύσκολες στιγμές σκέφτονται άσχημα πράγματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο τέλος, τελευταία αγωνιστική καταφέραμε να παραμείνουμε αντέξαμε στην πίεση και ικανοποιήσαμε τους οπαδούς μας"

Φαΐσκα στο Sport24.gr: "Ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα"
INTIME SPORTS

-Η έδρα ήταν το δυνατό σημείο;

"Ναι, είναι γεγονός ότι πήραμε τους περισσότερους βαθμούς εντός έδρας. Όλες οι ομάδες που βρισκόταν στην ίδια μοίρα και τα κατάφεραν και σώθηκαν όμως το ίδιο έκαναν. Αν δεν εκμεταλλευτείς την έδρα σου δεν έχει ελπίδες. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας και μας βοήθησε"

Αρχίζουν τα πλέι-οφ. Υπάρχει φαβορί;

"Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα το φαβορί γιατί είναι η ομάδα με τους καλύτερους παίκτες σε ατομικό επίπεδο. Αλλά δεν είναι μόνος του και ο Ατρόμητος έχει πολύ καλή ομάδα, πολύ δεμένη χωρίς κάποιο παίκτη να ξεχωρίζει και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός που κατέκτησε το Κύπελλο."

-Έπαιξες αντιμέτωπος και με τις τέσσερις ομάδες. Η καλύτερη κατά την γνώμη σου;

"Ο ΠΑΟΚ αλλά ξαναλέω ατομικά γιατί έχει καλύτερους παίκτες. Οι μονάδες όμως δεν φέρνουν πάντα το αποτέλεσμα και φάνηκε στον τελικό του Κυπέλλου όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε κατά κράτος"

Φαΐσκα στο Sport24.gr: "Ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα"
INTIME SPORTS

-Εθνική Ελλάδας και Πορτογαλίας τι πιθανότητες έχουν για μια καλή πορεία στο Μουντιάλ;

"Η Εθνική Ελλάδας έχει την τύχη να έχει έναν πολύ καλό προπονητή στον πάγκο, τον Φερνάντο Σάντος που τον ξέρω από την Πορτογαλία. Μετρ της τακτικής. Η Εθνική της χώρας μου έχει στόχο να περάσει τον όμιλο και μετά να πάει όσο πιο μακριά γίνεται έχουμε πολύ καλούς παίκτες και νομίζω θα τα καταφέρουμε"

-Συνήθισες στην Κρήτη;

"Ναι αν και έζησα και στο Πόρτο και στην Λισσαβόνα, έχω γεννηθεί στο Αλγκάρβε που είναι επαρχιακή πόλη και μου αρέσει πολύ το νησί. Κυρίως γιατί μου συμπεριφέρονται πολύ καλά οι άνθρωποι εδώ. Πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος"

-Πλατανιάς, μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ή επιστροφή στην Πορτογαλία;

"Κοίτα έχω ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Πλατανιά και δεν βλέπω κανένα λόγο να φύγω. Περνάω πολύ καλά, έχω μάθει και λίγα ελληνικά, πέρα από τα αγγλικά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στον Πλατανιά και θέλω να μείνω πολλά χρόνια"

Φαΐσκα στο Sport24.gr: "Ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα"
INTIME SPORTS

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ