ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Χριστοβασίλης: "Τιμή που ήρθε στα Γιάννινα η Μπαρτσελόνα"

Χριστοβασίλης: "Τιμή που ήρθε στα Γιάννινα η Μπαρτσελόνα"
ΠΑΣ Γιάννινα, Μπαρτσελόνα, Χριστοβασίλης

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, ευχαρίστησε τη Μπαρτσελόνα για το ταξίδι της στην πόλη των Ιωαννίνων. Δείτε βίντεο από την κοινή συνέντευξη Τύπου και πλάνα κατά την άφιξη των "μπλαουγκράνα" στην Ήπειρο. (VIDEO, PHOTO).

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στα Ιωάννινα για το φιλανθρωπικό φιλικό, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, ανάμεσα στους παλαιμάχους των "μπλαουγκράνα" και σε αυτούς του ΠΑΣ, στις 18 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή (18/11) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα για το προσφυγικό ζήτημα. " Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Μπαρτσελόνα που έκανε την τιμή να έρθει στην πόλη μας. Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα. Η εκδήλωση γίνεται για να μπορέσουμε και εμείς μαζί με τους φιλάθλους να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Και ευχόμαστε πολύ σύντομα να βρεθεί μία λύση, αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη ζωή τους σε καλύτερο περιβάλλον. Εύχομαι η προσπάθεια που ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπου θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη, να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς".

Ο πρόεδρος των Βετεράνων της Μπαρτσελόνα Ραμόν Αλφονσέδα, δήλωσε: " Όλοι αυτοί οι φορείς δείχνουν την αλληλεγγύη τους και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για τον σκοπό που έχουν έρθει, ξεκινώντας από την επίσκεψη σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Πριν αναχωρήσουμε από την Βαρκελώνη, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, κ. Μπαρτομέου, εξέφρασε την επιθυμία να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους πρόσφυγες την πλήρη αλληλεγγύη μας, και να τους δώσουμε λίγη ελπίδα. Αν επισκεφτείτε τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων θα δείτε τα λυπημένα μάτια των μικρών παιδιών. Και αυτό μας έφερε ανησυχία, αλλά και μας δίνει και το κίνητρο να φέρουμε ελπίδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που επισκεπτόμαστε την Ελλάδα, γιατί είναι τιμή για εμάς να βρισκόμαστε με έναν λαό που έχει δείξει τέτοια αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στάση αυτή.

Αυτή την ώρα που γίνεται η συνέντευξη τύπου, πραγματοποιείται ένα εργαστήριο ποδοσφαίρου (στο ΠΕΑΚΙ) με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 200 παιδιών προσφύγων. Προσπαθούμε με τα εργαστήρια αυτά να μεταδώσουμε στα παιδιά αυτά τις αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ενότητα. Μετά θα ακολουθήσει γεύμα αλληλεγγύης με πάνω από 400 παιδιά και ενήλικες. Το βράδυ περιμένουμε τον φανταστικό αγώνα με τους αξιόλογους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα που είδαμε πόσο δυνατή ομάδα είναι. Επίσης με αφορμή το ταξίδι θα θέλαμε να βοηθήσουμε τον σκοπό μας που είναι η εξεύρεση πόρων για την ενίσχυση των προσφύγων στην περιοχή που επισκεφτήκαμε".

Ο Αρούνα Μπαμπαγκίτα, που θα συμμετείχε στο φιλικό με τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα και που είχε ξαναβρεθεί στο «Ζωσιμάδες» ως παίκτης του Ολυμπιακού, είπε: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, την ομάδα και την Ύπατη Αρμοστεία που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω εδώ. Το πρωί είχαμε την ευκαιρία να είμαστε σε έναν χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Είδα αντίστοιχες σκηνές που έχω δει και στη χώρα καταγωγής μου που επίσης φιλοξενεί πρόσφυγες. Ήταν μία σημαντική εμπειρία που είδαμε τα παιδιά αυτά και τα πρόσωπα τους. Τα συναισθήματα τους. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι αυτά τα παιδιά έχουν και δύναμη και αυτοπεποίθηση και αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταφέρουμε".





TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ