ΠΑΟΚ

Ζεστό χρήμα για ΠΑΟΚ στους "16"

Ζεστό χρήμα για ΠΑΟΚ στους "16"

Το Sport24.gr αναλύει το χρηματικό όφελος που θα φέρει στον ΠΑΟΚ η πρόκριση επί της Ουντινέζε

Πρόκληση αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η ρεβάνς με την Ουντινέζε στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη (23/2). Μία ενδεχόμενη πρόκριση θα δώσει τεράστιο πρεστίζ και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου. Ωστόσο, τα οφέλη δεν εξαντλούνται εκεί.

Ο ΠΑΟΚ θα βάλει και αρκετά χρήματα στα ταμεία του. Χρήματα που προκύπτουν από το μπόνους συμμετοχής στη φάση των "16", τις εισπράξεις από τα εισιτήρια, το market pool και τις ισοπαλίες ή νίκες που ενδεχομένως προκύψουν.

Αναλυτικά:

-Το μπόνους συμμετοχής στη φάση των "16" για κάθε ομάδα φθάνει στις 300.000 ευρώ (Προς ενημέρωσή σας, το ποσό αυξάνεται κατά 100.000 στα προημιτελικά, φθάνει τις 700.000 ευρώ στα ημιτελικά και ανεβαίνει στα 2 εκ. ευρώ για τον φιναλίστ του τελικού και στα 3 εκ. ευρώ για την ομάδα που κατακτά το τρόπαιο).

-Η γεμάτη Τούμπα μπορεί να αποφέρει ένα ποσό μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ (το ακριβές νούμερο θα εξαρτηθεί και από τις τιμές των εισιτηρίων).

-Κάθε ενδεχόμενη νίκη θα αποφέρει 140.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 70.000 ευρώ

-Από κει και πέρα υπάρχει και το market pool, το ακριβές ποσό του οποίου δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη. Ωστόσο, αν συνυπολογίσουμε ότι για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στα ταμεία του επιπλέον 200.000 ευρώ, τότε το αντίστοιχο ποσό από την παρουσία τους στους "16" αναμένεται κατάτι μεγαλύτερο.

Υπάρχουν και έξοδα

Θα πρέπει να σημειώσουμε, φυσικά, ότι θα υπάρχουν και έξοδα, καθώς σε ενδεχόμενη πρόκριση θα πρέπει να μοιραστεί στους παίκτες ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ ως πριμ βάσει των συμβολαίων τους και παράλληλα ένα ποσό περίπου 100.000 ευρώ θα πάει για τα έξοδα των δύο αγώνων.

Όπως και να 'χει, ένα ποσό κοντά στο 1. εκ. ευρώ θα εισρεύσει στα ταμεία της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ