ΠΑΟΚ

Χαλκιάς: Από την... κατάψυξη στην αποθέωση

Χαλκιάς: Από την... κατάψυξη στην αποθέωση
INTIME SPORTS

Ο κατά πολλούς "τελειωμένος" μετά το ματς με την Τότεναμ, Κώστας Χαλκιάς, φρόντισε να δώσει απαντήσεις στον αγώνα με τον Παναθηναικό, σε μια πραγματικά δύσκολη σεζόν για τον ίδιο. Το Sport24.gr αναλύει.

Πραγματικός φύλακας-άγγελος... Ο Κώστας Χαλκιάς ήταν σίγουρα ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στη μεγάλη νίκη της Κυριακής (4/3) επί του Παναθηναικού.

Ο έμπειρος πορτιέρο ήταν σταθερότατος, έσωσε ουκ ολίγες φορές την εστία του "Δικεφάλου", στο 63' έκανε μια απίστευτη απόκρουση σε κεφαλιά του Τοτσέ και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με το πέναλτι στο τέλος του αγώνα μιας και νίκησε τον Χριστοδουλόπουλο.

Με λίγα λόγια ο Χαλκιάς κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε να ξεχαστεί η απουσία του Ντάριο Κρέσιτς. Στα 37 του ο Ελληνας τερματοφύλακας απέδειξε πως συνεχίζει να είναι ικανότατος για να υπερασπίζει την εστία του "Δικεφάλου" και "ανάγκασε" τον Λάσλο Μπόλονι να αναφερθεί στην εξαιρετική του εμφάνιση.

Το... μέλι που έσταζε ο Μπόλονι για τον Χαλκιά

"Συνήθως δεν μιλάω για ατομικές αποδόσεις παικτών αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Χαλκιάς σήμερα έκανε μεγάλη επιστροφή", δήλωσε ο Ρουμάνος, ο οποίος κατά την διάρκεια της σεζόν δεν έδειξε να έχει -ιδιαίτερα μεγάλη- εμπιστοσύνη τον έμπειρο τερματοφύλακα. Ο οποίος είναι αλήθεια πως πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές και αγωνίστηκε σε μόλις εννέα ματς πριν από αυτό με τον Παναθηναικό.

Ας ξετυλίξουμε όμως σε γενικές γραμμές το κουβάρι της φετινής του παρουσίας στον ΠΑΟΚ που μόνο εύκολη δεν ήταν. Από το ξεκίνημα της σεζόν ο ίδιος δεν ήταν η βασική επιλογή του Μπόλονι. Ο τελευταίος επέλεξε τον Κρέσιτς για να υπερασπίζεται την εστία του "Δικεφάλου", για να κάνει το πρώτο του ματς ο Χαλκιάς απέναντι στον ΟΦΗ στις 16/10.

Οι δύσκολες στιγμές

Δύο εβδομάδες μετά άρχισαν οι πρώτες μουρμούρες για τον ίδιο στο ματς με τον Παναθηναικό. Χρεώθηκε το ότι το φάουλ του Κλέιτον κατέληξε στα δίχτυα, ενώ πολλοί του επέρριψαν ευθύνη για το δεύτερο τέρμα που πέτυχε ο Παναθηναικός με τον Κουίνσι. Αφού έπαιξε κάποια ακόμη ματς, αυτό απέναντι στην Τότεναμ αποτέλεσε αιτία για να μείνει στον πάγκο (ή εκτός αποστολής) μέχρι το ματς με τον Παναθηναικό.

Ο ίδιος φέρει ευθύνη στην φάση που κέρδισε πέναλτι η Τότεναμ, γενικώς δεν ήταν σε καλή μέρα στο ματς με τους Αγγλους και έφτασε στο σημείο σε εκείνον τον αγώνα μέχρι και να απαξιωθεί! Μετά τις 30 Νοεμβρίου, όταν και ήταν το ματς με τους "πετεινούς", ο ίδιος πέρασε δύσκολες στιγμές. Δίχως να έχει πρόβλημα τραυματισμού πολλές φορές έμεινε εκτός αποστολής αφού ο Ρουμάνος επέλεγε το δίδυμο Κρέσιτς και Γλύκος.

Η εντυπωσιακή επιστροφή

Ο τραυματισμός του πρώτου, αλλά και το ότι ο δεύτερος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος (είχε επιστρέψει από τραυματισμό), είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί στο ματς με τους "πράσινους" μετά τρεις ολόκληρους μήνες. Και ήταν εξαιρετικός με όλη την έννοια της λέξης... Απέδειξε πως δεν καμιά περίπτωση δεν είναι "τελειωμένος" και πλέον γνώρισε την αναγνώριση (και έμμεσα την αποθέωση βάσει των όσων έχουν ακουστεί για τον ίδιο από το βράδυ της Κυριακής) από όλους για το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε.

Και όλα αυτά ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες έμοιαζε ξένο σώμα για τον ΠΑΟΚ. Έδειξε όμως πως παραμένει ένας πιστός στρατιώτης της ομάδας παρά τα όσα έχει ακούσει κατά καιρούς. Και για να μην κρυβόμαστε δεν είναι και λίγα...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ