ΠΑΟΚ

Το σύνθετο μετοχικό τοπίο του ΠΑΟΚ

Το σύνθετο μετοχικό τοπίο του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Πώς ακριβώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην ΠΑΕ μετά την κίνηση του Ζαγοράκη και των συνεργατών του να παραδώσουν τις μετοχές Γούμενου που κατέχουν.

Όταν ο Γιάννης Γούμενος είχε εξωθηθεί εκτός ΠΑΟΚ με την πίεση του κόσμου και του Ερασιτέχνη, είχε παραδώσει το ποσοστό των μετοχών του (περίπου 33%) στη διοίκηση Βεζυρτζή-Οικονομίδη, με εξαίρεση ένα πολύ μικρό κομμάτι που παραμένει ακόμη μέχρι σήμερα στα χέρια του Άκη Τρυφωνίδη και του Αριστοτέλη Μπιτσιάνη.

Υποχρέωση για κάθε διοίκηση Πρωτοδικείου που παραλάμβανε αυτό το ποσοστό ήταν να το παραδίδει στην επόμενη μέχρις ότου να βρεθεί επενδυτής.

Κάπως έτσι οι συγκεκριμένες μετοχές έφθασαν στον Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του στην πρώτη διοίκηση, τους Βιολίδη, Γ. Παπαδόπουλο, Μανδρίνο και Ποικιλίδη. Αποχωρώντας ο Γιάννης Παπαδόπουλος παρέδωσε το δικό του ποσοστό στους Μιχαηλίδη-Φαρλαλή, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας Μανδρίνος, όταν αρκετά αργότερα πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.

Ενδιάμεσα είχε δοθεί ένα ποσοστό κοντά στο 10% στον Βασίλη Γκαγκάτση (υποχρεωτικό προκειμένου να έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί την ΠΑΕ στη Λίγκα) και όταν εκείνος αποχώρησε το μοίρασε σε Βιολίδη, Πουρλιοτόπουλο και Μηλιορίδη.

Μετά τις συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τα χρήματα που εισέρευσαν στην ΠΑΕ είτε από τον απλό κόσμο, είτε από την οικογένεια Σαχπατζίδη (έχει πλέον το 15% των μετοχών), το ποσοστό όλων αυτών των μετοχών βρίσκεται κοντά στο 16%, όσο είναι και το αντίστοιχο ποσοστό του Βασίλη Παγώνη.

Όπως τονίστηκε στο δ.σ. της ΠΑΕ που έγινε την Τρίτη, ο Θόδωρος Ζαγοράκης εξέφρασε πολύ πρόσφατα την επιθυμία του να παραδώσει το μερίδιο των μετοχών Γούμενου που κατέχει και το ίδιο θα γίνει και με τους πρώην συνεργάτες του. Οι μετοχές θα περάσουν στα μέλη της νέας διοίκησης και θα μοιραστούν ισομερώς

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ