ΠΑΟΚ

Το οικονομικό status του Ιβάν Σαββίδη

Το οικονομικό status του Ιβάν Σαββίδη
Ιβάν Σαββίδης MOTION TEAM - ()

Νέο δημοσίευμα στη Ρωσία, πέρα από το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ, αναλύει και τις δυνατότητες του ομογενή επιχειρηματία

Μόνο απαρατήρητο δεν περνά το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ στη Ρωσία, αφού νέα δημοσιεύματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που φιλοξενεί η ιστοσελίδα "gazeta.ru", στο οποίο πέρα από την αναπαραγωγή των πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την προοπτική επένδυσης του ομογενή επιχειρηματία στο "Δικέφαλο" δίνονται και επιπλέον στοιχεία που αφορούν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του ομογενή επιχειρηματία που φέρει το χαρακτηρισμό "βασιλιάς του καπνού", καθώς δραστηριοποιείται κυρίως στην καπνοβιομηχανία.

"Το περιοδικό "Forbes" αποτιμά την περιουσία του επιχειρηματία του Ροστόφ στα 9,4 δισ. ρούβλια (περίπου 237 εκ. ευρώ), ενώ στη λίστα των πιο πλούσιων Ρώσων βρίσκεται κοντά στη θέση νούμερο 400, έχοντας μία έντονη δράση παροχής βοήθειας, τόσο στην ελληνική κοινότητα της Ρωσίας και τους Πόντιους της διασποράς, όσο και στο ποδόσφαιρο" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο αναφέρονται τα εξής: " Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιχειρηματία, ξόδεψε 42 εκ. δολάρια (περίπου 33 εκ. ευρώ) στην ενασχόλησή του στις ομάδες του Ροστόφ".

Μάλιστα, τονίζεται ότι " η κατάσταση των ομάδων αυτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή, είτε γιατί τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν με το σωστότερο δυνατό τρόπο, είτε γιατί ο Σαββίδης υπερεκτίμησε τις επενδύσεις του".

Πέρυσι, όπως σημειώνεται, ο Ιβάν Σαββίδης τέθηκε εκτός ρωσικής Δούμα, ενώ τονίζεται η συμμετοχή του στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Ροστόφ, αλλά και η ενασχόλησή του με τη διοίκηση της ομάδας χόκεϊ της Ντιναμό.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι ο συντάκτης του κειμένου εκτιμά πώς " η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ θα είναι η βασική επένδυσή του, όμως, ο Σαββίδης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενδιαφερθεί και για άλλο, αθλητικό ή μη, πρότζεκτ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ