ΠΑΟΚ

Το νέο ποινολόγιο φέρνει λύση στα χρέη

Το νέο ποινολόγιο φέρνει λύση στα χρέη
Υπουργείο Οικονομικών

Πώς το νέο ποινολόγιο της εφορίας μπορεί να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τα χρέη προς το Δημόσιο

Ευνοϊκές εξελίξεις στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο αναμένεται να φέρει το νέο ποινολόγιο της εφορίας που η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων κοινοποίησε σε όλες τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα.

Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση για εκκρεμείς υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής μέσω της αναδρομικής μείωσης των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Με τη ρύθμιση αυτή, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ελεγχθεί από τα Ελεγκτικά Κέντρα, το ΣΔΟΕ και τις ΔΟΥ και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστια πρόστιμα, είτε για εικονικά τιμολόγια μεγάλης συνολικής αξίας, είτε για μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων πολύ μεγάλου ύψους -εφόσον οι υποθέσεις τους δεν έχουν περαιωθεί ακόμη με διοικητικό συμβιβασμό ή εφόσον δεν έχουν τελεσιδικήσει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων- να γλιτώσουν μεγάλα ποσά, μέσω της αναδρομικής μείωσης των χρηματικών ποινών τους έως και 50%.

Το νέο και σε πολλές περιπτώσεις ευνοϊκότερο ποινολόγιο μπορεί να εφαρμοστεί και για παραβάσεις που διαπράχθηκαν έως το χρόνο δημοσίευσης του σχετικού νόμου, δηλαδή έως και 25.7.2013 και επισύρουν πρόστιμα του προηγούμενου ποινολογίου ( ν. 2523/1997). Με άλλα λόγια επέρχεται αναδρομική μείωση τω προστίμων για φορολογικές παραβάσεις καθώς κρίθηκε ότι είναι πολύ υψηλά με αποτέλεσμα να μην εισπράττονται.

Με απλά λόγια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει αρκετές υποθέσεις σε εκκρεμοδικεία και μάλιστα είναι προγραμματισμένο να εκδικαστούν μέσα στους επόμενους μήνες, μπορεί να υπολογίζει σε μείωση των προστίμων στο 50% και σε απάλειψη του 40% των κεφαλαίων και έτσι ο Σαββίδης να πετύχει την εφάπαξ εξόφληση του χρέους όπως ευθύς εξαρχής ζητά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ