ΠΑΟΚ

Το κατά Μπόλονι ευαγγέλιο του ντέρμπι

Το κατά Μπόλονι ευαγγέλιο του ντέρμπι
INTIME SPORTS

Ποιοι είναι οι τρεις τομείς στους οποίους εστιάζει την προσοχή των παικτών του ΠΑΟΚ στην "μάχη" με τον Ολυμπιακό ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ιδιαίτερο βάρος στην τακτική και την ανάλυση του αντιπάλου δίνει ο Λάσλο Μπόλονι παραμονές του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε αναλυτικά στους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας προπόνησης στην Τούμπα, αναλύοντας στη συνέχεια συγκεκριμένα στοιχεία που κατά τη γνώμη του θα παίξουν τον καθοριστικότερο ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Ο 58χρονος τεχνικός, αφού ζήτησε από τους παίκτες του να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας την εικόνα που είχαν και σε άλλα μεγάλα ματς φέτος, ειδικά ευρωπαϊκά, εστίασε σε τρεις τομείς:

1. Στην πίεση που λογικά θα ασκήσει ο Ολυμπιακός: Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θεωρεί δεδομένο ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα επιχειρήσουν να πιέσουν ψηλά μιας και ο μοναδικός στόχος τους φαίνεται να είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου και πειρμένει από τους παίκτες του να αντιδράσουν σωστά. Ο Ρουμάνος θέλει να δει το αμυντικό πλάνο της ομάδας (με αλληλοκαλύψεις χώρων και σωστές τοποθετήσεις) να εφαρμόζεται σωστά, γιατί αυτό θα αποτελέσει τη βάση για να φθάσει στην επικράτηση ο ΠΑΟΚ

2. Στημένες φάσεις: Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εκτιμά ότι οι φιλοξενούμενοι θα ποντάρουν πολλά σ' αυτό τον τομέα για να φθάσουν στο γκολ γι' αυτό και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην συγκέντρωση από πλευράς των παικτών του ΠΑΟΚ και την αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα.

3. Κόντρα επιθέσεις: Η αναμενόμενη επιθετικότητα από πλευράς "ερυθρολεύκων", σύμφωνα με την εκτίμηση του Λάσλο Μπόλονι, θα δημιουργήσει κενούς χώρους στα μετόπισθεν τους οποίους ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί. Ένα παρόμοιο πλάνο εφαρμόστηκε με επιτυχία κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο Ρουμάνος θέλει να το δει να επαναλαμβάνεται. Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης θα έχουν το λόγο, αρκεί να τροφοδοτούνται σωστά από Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκη κυρίως.

Φυσικά, ο Μπόλονι προβληματίζεται και για τα προσωπικά μαρκαρίσματα, εκτιμά όμως ότι το ντέρμπι θα κριθεί από τη συνολική απόδοση των δύο ομάδων. Άλλωστε και στις δύο πλευρές υπάρχουν περισσότεροι από ένας παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ