ΠΑΟΚ

To dare is to do

To dare is to do

Στο ιστορικό Γουάιτ Χαρτ Λέιν και απέναντι σε μια τρομερά φορμαρισμένη ομάδα όπως η Τότεναμ, ο ΠΑΟΚ δεν πάει για την... τιμητική ήττα, αλλά για να ταράξει και πάλι την Ευρώπη με ένα μεγάλο διπλό.

Τι και αν στη φτωχική μας Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ δείχνει γεμάτος προβλήματα; Στην Ευρώπη ο Δικέφαλος μοιάζει με τον... Χουλκ.

Ξεχνά τα πάντα, αλλάζει και ξαφνικά είναι γεμάτος δυνάμεις και πίστη πως μπορεί να νικήσει τους πάντες. Καλή ώρα και την σπουδαία Τότεναμ μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν που αντιμετωπίζει το βράδυ (22.05).

Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι πιστεύουν πως μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση του Europa League και δε θεωρούν πως ο αγώνας με την Τότεναμ είναι χαμένος. Γι' αυτό και είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν και την ψυχή τους στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Ρουμάνος προπονητής, βέβαια, έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει και ιδιαίτερα την κάλυψη των κενών στην αριστερή πτέρυγα λόγω των απουσιών των Λίνο, Βιεϊρίνια ενώ θεωρεί πως πολλά θα κριθούν από το τέμπο που θα έχει ο αγώνας.

Βάσει των τελευταίων προπονήσεων τερματοφύλακας θα είναι ο Χαλκιάς ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν ο Έτο δεξιά, ο Σταφυλλίδης αριστερά και στο κέντρο της οι Μαλεζάς, Κοντρέρας. Δίδυμο στα χαφ θα είναι ο Φωτάκης με τον Γκαρσία και μπροστά τους ο Λάζαρ ενώ την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελούν οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Γεωργιάδης αριστερά και ο Αθανασιάδης στην κορυφή.

Για την πρωτιά και με τα... δεύτερα

Η Τότεναμ έχει ξεκάθαρα ως πρώτο της στόχο την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και γι' αυτό ο Χάρι Ρέντναπ θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές.

Θέλει, όμως, τη νίκη προκειμένου να τελειώνει άμεσα με την υπόθεση πρόκριση και τα λεγόμενα... δεύτερα των "σπιρουνιών" μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο 64χρονος τεχνικός - έχει καταλήξει σε ένα σχήμα με τερματοφύλακα τον Κουντιτσίνι, δεξιά στην άμυνα τον Τσόρλουκα, αριστερά τον Ρόουζ, στόπερ τους Γκαλάς-Μπασόνγκ, αμυντικά χαφ τους Κάρολ-Λίβερμορ, δεξί χαφ τον Τάουνσεντ, αριστερό τον Πίενααρ και στην επίθεση τους Κέιν-Ντεφόου.

Η παράδοση των ελληνικών ομάδων στο νησί

Σε 32 αναμετρήσεις με ομάδες της Αγγλίας, οι ελληνικές έχουν 27 ήττες, 4 ισοπαλίες και 1 μόλις νίκη. Και δεν είμαι μόνον αυτά καθώς τα γκολ είναι 92-16 εναντίον των ελληνικών ομάδων με τις αγγλικές να έχουν σκοράρει σε όλες τις αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, στη μοναδική φορά που αγωνίστηκε στην Αγγλία, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας του επί της Άρσεναλ (ήρθε ισόπαλος 1-1 με το γκολ του Ζήση Βρύζα).

Τι γίνεται με τον κόσμο

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει στήσει το δικό του πάρτι στο Λονδίνο και θα το συνεχίσει στις κερκίδες του Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει. Μετά την απόφαση της Τότεναμ να σταματήσει την πώληση εισιτηρίων, με κόστος ότι θα μείνουν 9000 θέσεις άδειες, οι ΠΑΟΚτσήδες που δεν έχουν ήδη προμηθευτεί τα μαγικά χαρτάκια, δεν έχουν τρόπο να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα. Πάντως είναι δεδομένο πως πολλοί Έλληνες έχουν πάρει εισιτήρια και σε άλλες θύρες από αυτές που θα φιλοξενήσουν τον κύριο όγκο των ΠΑΟΚτσήδων.

Οι διαιτητές

Ο Ολλανδός Μπας Νάιχάους, χασάπης στο επάγγελμα, θα διευθύνει τον αγώνα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Άνγκελο Μπουνμαν και Ρομπ Βαν ντε Βεν ενώ οι εξτρά επόπτες που συμμετέχουν στα παιχνίδια του Europa Lague δίπλα από τις εστίες θα είναι ο Εντ Γιάνσεν και Ρέινολντ Βιντεμέγιερ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ζερόν Σάντερς.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ