ΠΑΟΚ

Το 50-50 της Λιόν για Γκουρκίφ

Το 50-50 της Λιόν για Γκουρκίφ
Γκουρκiφ

Ποια είναι τα δεδομένα της περίπτωσης του Γάλλου μέσου, Γκουρκίφ, που έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ εδώ και ένα μήνα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Δεν προκαλεί αίσθηση πλέον η αναφορά μεγάλων ονομάτων ως υποψήφιων μεταγραφικών στόχων του ΠΑΟΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του ψάχνονται το τελευταίο διάστημα για να κάνουν μία ηχηρή μεταγραφή.

Ωστόσο, η περίπτωση του Γιοάν Γκουρκίφ χαρακτηρίζεται ιδιάζουσα κι αυτό γιατί ο παίκτης προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" -κυρίως ο Βρύζας- συνέλεξαν όλα τα στοιχεία για τον 27χρονο μέσο, όμως δεν έχει γίνει ακόμη κρούση στη Λίόν για την απόκτησή του.

Ποια είναι, όμως, αυτά τα δεδομένα; Το Sport24.gr επιχειρεί να τα καταγράψει: Η Λιόν είναι από τις ομάδες που λόγω των σκληρών κανονισμών για θέματα αδειοδότησης που υπάρχουν στη Γαλλία έχει αποφασίσει να μειώσει δραστικά το μπάτζετ της. Και για να το πετύχει θέλει να ξεφορτωθεί βαριά συμβόλαια όπως του Γκομίς (τον οποίο θέλει να πουλήσει), αλλά και του Γκουρκίφ.

Ο 27χρονος μέσος κοστίζει πάνω από 4 εκ. ευρώ ετησίως (μαζί με την εφορία) στη γαλλική ομάδα, γι' αυτό και η διοίκησή της είναι θετική στο να προχωρήσει στο δανεισμό του παίκτη. Το σενάριο που επεξεργάζεται είναι να βρεθεί μία ομάδα που θα δώσει ένα εκ. ευρώ στον ποδοσφαιριστή και άλλο ένα να καλύψει η ίδια, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει τη μεγάλη φορολόγηση που υπάρχει στη Γαλλία.

Το όνομα του Γκουρκίφ έχει προταθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα στον ΠΑΟΚ, που έκανε μία έρευνα, δεν προχώρησε όμως σε καμία κίνηση απόκτησης του διεθνή Γάλλου, ενδεχομένως γιατί είχε δώσει προτεραιότητα σε άλλες περιπτώσεις (Μισίμοβιτς, Αϊμάρ κλπ).Το τι θα γίνει από 'δω και στο εξής κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ακρίβεια.

Ο Γκουρκίφ, παραμένει υπό παραχώρηση από τη Λιόν και το ζητούμενο είναι ο ΠΑΟΚ και κυρίως ο Στέφενς επιδιώξει να φέρει τον φημισμένο μέσο στην Τούμπα ή θα κινηθεί για άλλη περίπτωση (οι πληροφορίες αναφέρουν πώς υπάρχει ένας λάτιν ποδοσφαιριστής που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του προπονητή του "Δικεφάλου").

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκουρκίφ άρχισε την καριέρα του από τη Ρεν την εποχή που ήταν προπονητής ο Λάσλο Μπόλονι, έπαιξε τρία χρόνια στη Μίλαν, αλλά τόσα στη Μπορντό και την τελευταία τριετία στη Λιόν. Έχει περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας της Γαλλίας (από την κάτω των 17 και άνω), ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα έχει και 29 συμμετοχές και 4 τέρματα στην εθνική Ανδρών. στην Εθνική

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ