ΠΑΟΚ

Το μεγάλο στοίχημα του Χαρίση

Το μεγάλο στοίχημα του Χαρίση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χάρης Χαρίσης έκλεισε τον κύκλο του στην Εθνική U21 με γκολ και πλέον μέσω του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να ανοίξει αυτόν της εθνικής Ανδρών.

Με ένα γκολ-φάουλ στο γήπεδο του Περιστερίου που σφράγισε το 3-1 επί της Ουγγαρίας και μία ανάρτηση στο instagram ο Χάρης Χαρίσης ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Εθνική U21. Ο 21χρονος μέσος του ΠΑΟΚ "έγραψε" 11 συμμετοχές με τις Ελπίδες και πλέον καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει ένας από τους παίκτες που θα μπουν στις κλήσεις του Μϊχαελ Σκίμπε για τις θέσεις των κεντρικών μέσων στην εθνική Ανδρών.

Οι συγκρίσεις με το παρελθόν της Εθνικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας έχει ανάγκη από μία νέα φουρνιά κεντρικών χαφ και απόδειξη γι' αυτό είναι ότι ο Γερμανός τεχνικός έχει σταθερά στις βασικές επιλογές του τον Μανιάτη και τον Τζιόλη που δεν είναι ενεργοί σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Υπό αυτή την έννοια, υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία στον δρόμο του Χάρη Χαρίση που στα 21 του έχει ήδη πίσω του δύο γεμάτες σεζόν, μία στα Γιάννινα (25 συμμετοχές) και μία στον ΠΑΟΚ (24 συμμετοχές και 2 γκολ).

Καθιέρωση στον ΠΑΟΚ θα φέρει κλήση στην Εθνική

Φέτος, ωστόσο, στα δέκα επίσημα ματς που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ έχει μόνο τέσσερις συμμετοχές. Τρεις στην Ευρώπη (δύο με τον Άγιαξ και μία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Ντίναμο στην Τιφλίδα) και μία στο Πρωτάθλημα κόντρα στη Βέροια.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει πειστεί ακόμη ότι είναι έτοιμος να πάρει σταθερά θέση στη βασική ενδεκάδα.Ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί τον Γιαννιώτη μέσο μεγάλο ταλέντο που ακόμη δεν έχει ωριμάσει στο παιχνίδι του. Αυτό προδίδει το γεγονός ότι ο νεαρός άσος παίζει μονίμως.... στα κόκκινα. Έχει συνεχώς υψηλό τέμπο στις κινήσεις του, δεν έχει μάθει πότε να κοντρολάρει το παιχνίδι και πότε να ανεβάζει ρυθμό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μία να υποπίπτει σε αβίαστα λάθη στις πάσες του και να κάνει αχρείαστα φάουλ και από την άλλη να μην διαχειρίζεται σωστά τις δυνάμεις του.

Πάνω σ' αυτό το κομμάτι προσπαθεί να δουλέψει μαζί του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και περιμένει σταδιακή βελτίωση μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια στα οποία παίρνει χρόνο συμμετοχής.Αν καταφέρει να αποκτήσει ένα κοντρολαρισμένο στυλ παιχνιδιού, τότε η καθιέρωση στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν θα αργήσει να έρθει και μαζί και οι κλήσεις στην εθνική Ανδρών. Προφανώς, από τη στιγμή που και ο ίδιος μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει το κλείσιμο του κύκλου του στην Εθνική U21, αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο που οφείλει να κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ