ΠΑΟΚ

Το κλειδί για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Το κλειδί για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ίγκορ Τούντορ έχει καταστρώσει τα πλάνα του για τη μάχη με τον Ολυμπιακό και θέλει από τους παίκτες τον έλεγχο του ρυθμού. Αποθέωση Μπερμπάτοφ από Στόιτσεφ, πρόταση από Κίνα.

Έχει πολλά να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και ο Ίγκορ Τούντορ προσωπικά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ειδικά, μετά τη θυελλώδη εβδομάδα που προηγήθηκε και δημιούργησε έντονους τριγμούς στη θέση του 37χρονου κόουτς στον πάγκο του Δικεφάλου. Ο Κροάτης τεχνικός έχει ετοιμάσει εδώ και μέρες το αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο παιχνίδι και έχει προσπαθήσει να περάσει δύο βασικές εντολές στο μυαλό των παικτών του.

Η πρώτη είναι: "Ελέγξτε το ρυθμό, μη δίνετε χώρους στους γρήγορους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά".Γι' αυτό και δίνει μεγάλη βαρύτητα στη μεσαία γραμμή. Λογικά θα παίξει με Τσίμιροτ, Τζιόλη και τον Πέλκα να βοηθά από τα άκρα. Δεν αποκλείεται, όμως, να επιλέξει και ένα ακόμη χαφ, είτε είναι αυτός ο Κάτσε, είτε ο Σάμπο.

Από εκεί και πέρα, ο Τούντορ θέλει να δει και αποτελεσματική άμυνα στα στημένα. Αυτή είναι η δεύτερη εντολή του. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει νίκες μέσα από τα χέρια του (με Ξάνθη στα Πηγάδια και Ατρόμητο στην Τούμπα πολύ πρόσφατα) και δεν θέλει αυτό να συνεχιστεί. Γι' αυτό και δούλεψε πολύ στον συγκεκριμένο τομέα την τελευταία εβδομάδα. Το αν πέτυχε βελτίωση θα φανεί στις 19.30 στο τερέν του "Γ. Καραϊσκάκης".

Με βάση τα παραπάνω, το πιο πιθανό σχήμα για την ενδεκάδα, σε διάταξη 4-2-3-1 έχει ως εξής: Ο Βελλίδης κάτω από την εστία. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας (ντεμπούτο στα βαθιά), Τζαβέλλας. Στα χαφ Τζιόλης και Τσίμιροτ και μπροστά τους θα κινείται σε ρόλο επιτελικού ο Μπερμπάτοφ. Στα άκρα Μακ και Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης, ο Αθανασιάδης που υπάρχει ένα ενδεχόμενο να "θυσιαστεί" για να παίξει ο Κάτσε ή ο Σάμπο, αν ο Τούντορ θελήσει να πάει σε μία πιο συντηρητική συνταγή.

"Στρατιώτες" κόντρα στον Ολυμπιακό

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, η απόφαση που υπάρχει είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ να φορέσουν τις φανέλες παραλλαγής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για την τρίτη, military, εμφάνιση της ομάδας που σχεδίασε η Macron ειδικά για τον ΠΑΟΚ (παρόμοια στο εξωτερικό φορά ή Νάπολι).

"Ούτε για τους σταρ του Ολυμπιακού, όσο για τον Μπερμπάτοφ"

Ο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ δεν έχει καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής στον Ατρόμητο, παρότι πήγε στην ομάδα του Περιστερίου το περασμένο καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή για μία συνέντευξη στην βουλγαρική ιστοσελίδα " novsports.bg", στην οποία ο 30χρονος αμυντικός, εκτός από τη σχέση του με τον Ατρόμητο μιλά και για το πώς αντιμετωπίζουν τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ οι Έλληνες.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του είπε: "Στην αρχή είχα αγωνιστεί σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ο νέος προπονητής, ο Τραϊανός Δέλλας δεν υπολογίζει σε μένα. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα σταθερή, δεν παραπονιέμαι, αλλά δεν μπορώ να σκέφτομαι μόνο τα χρήματα, θέλω να παίζω κιόλας. Κάνουμε διαπραγματεύσεις, δεν είναι εύκολη διαδικασία, αν βρεθεί λύση μπορεί να λύσουμε το συμβόλαιο και να πάω σε άλλη ομάδα να αγωνιστώ".

Όσο φορά στον Ντιμιταρ Μπερμπάτοφ, ο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ τόνισε: "Και στην ομάδα μου με ρωτάνε για τον Μπερμπάτοφ. Είναι διάσημος και λογικά προκαλεί το ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα είναι τρελοί γι' αυτόν. Ακόμη και για τους σταρ του Ολυμπιακού δεν μιλάνε τόσο όσο για τον Μπερμπάτοφ. Με ρωτάνε και άνθρωποι από άλλες ομάδες. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ οι συμπαίκτες μου ήθελαν να πάρουν τη φανέλα του. Δεν ξέρω αν τα κατάφερε κανείς τους. Ο Μπερμπάτοφ είναι συνεχώς στα στόματα των ανθρώπων εδώ. Αλλά είναι λογικό γιατί είναι σταρ. Και θυμάμαι στο ματς που δώσαμε στο Περιστέρι ήρθε από τον πάγκο στο 60ο λεπτό και σκόραρε".

Και πρόταση από Κίνα για Μπερμπάτοφ

Εξάλλου, στην αγγλική SUN φιλοξενείται ρεπορτάζ για προτάσεις κινέζικων συλλόγων σε παίκτες όπως ο Βίλφριντ Μπονί της Μάντσεστερ Σίτι και ο Έντιν Τζέκο της Ρόμα. Σ' αυτό υπάρχει αναφορά και σε κρούση που έγινε στον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ για να φύγει από τον ΠΑΟΚ.

Τέλος, στην αμερικανική έκδοση της AS γίνεται αναφορά στο όνομα του Βούλγαρου σταρ ως υποψηφίου να φορέσει την φανέλα των Φορτ Λοντερντέιλ Στράικερς στο NASL (βορειοαμερικάνικη ποδοσφαιρική λίγκα). Κι αυτό γιατί ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Λουίς Κουτσάτι αποκάλυψε ότι είναι κοντά σε συμφωνία με παίκτη που στο παρελθόν πέρασε από την Μονακό. Το πιθανότερο, όμως, είναι να πρόκειται για τον Βραζιλιάνο, Ματέους Καρβάλιο.

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ