ΠΑΟΚ

"Τι ζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα χρέη"

"Τι ζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα χρέη"

Ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, εξήγησε τον σκοπό της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, αναφέρθηκε στον σκοπό της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και το αίτημα του "Δικεφάλου" για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis":

Για το σημαίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: "Οι αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι εικονικές, τα λεφτά πέφτουν στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όλα είναι διαθέσιμα όπως και αυτά που έχουν εισρεύσει έως τώρα στα ταμεία της ΠΑΕ. Γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ πλέον δεν έχει καμία οφειλή σε εκκρεμότητα. Με αυτή την αύξηση καλύφτηκε μία εκκρεμότητα από την αύξηση του περασμένου Δεκεμβρίου.

Από τα 19 εκ. της αύξησης ήδη τα 5 εκ. μπήκαν στα ταμεία. Από δικό μας λάθος προγραμματισμό είχαμε περιορίσει την προηγούμενη αύξηση στον 1,5 μήνα και ήρθαμε με τη νέα αύξηση να καλύψουμε τεχνικά αυτό το κενό".

Για τα χρέη προς το Δημόσιο: "Αυτό το ονομάζουμε φορολογική υποχρέωση, εκτός της εκκρεμότητας με την εφορία δεν έχει καμία άλλη οφειλή. Και προς το Δημόσιο η οφειλή είναι σε αναστολή, περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου".

Για το εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που παρθεί οριστική απόφαση για τα χρέη: "Η αύξηση είναι σε συνάρτηση τριών πραγμάτων. Το ένα είναι για τα χρέη γενικότερα, το δεύτερο για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός και το τρίτο ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος για το γνωστό ζήτημα των χρεών, αυτής της φορολογικής διαφοράς. Η αρχική πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να καταβληθεί το κεφάλαιο συν το 20% των προσαυξήσεων.

Το προβλέπει νόμος της Τρόικας στην Ελλάδα, αυτός ο νόμος, όμως, εφαρμόστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτός ο νόμος αφορά τους πάντες. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να επανέλθει ο νόμος για κάποιους μήνες".

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση".

Για το τι ορίζει κανονισμός του Financial Fair Play της UEFA για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και γιατί στην αύξηση δεν μπορούν να συμμετέχουν οι μικρομέτοχοι: "Οι κανονισμοί του Financial Fair Play βάζουν περιορισμούς στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πάνω από 10.000 μετόχους και αργεί η καταβολή κεφαλαίου, γι' αυτό πάρθηκε αυτή η απόφαση. Στις τελευταίες αυξήσεις συμμετέχει μόνο ο κ. Σαββίδης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ