ΠΑΟΚ

Τα χρέη, η τρόικα και οι επαφές Βρύζα

Τα χρέη, η τρόικα και οι επαφές Βρύζα
INTIME SPORTS

Πώς τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας δημιουργούν την ανάγκη για άμεση επίλυση του θέματος των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

Τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο αποτελούν την πλέον σημαντική εκκρεμότητα (και) για την διοίκηση Βρύζα.

Μάλιστα, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει στη χώρα μας η σκληρή στάση της τρόικας δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν και θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Κι αυτό γιατί υπάρχει σαφής εντολή προς την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει τις εκδικάσεις υποθέσεων που αφορούν φορολογικές εκκρεμότητες ιδιωτών ή εταιριών προς το Δημόσιο και μία από αυτές είναι και η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ. Ως γνωστό, από το 2007 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει "παγώσει" τις οφειλές της προς το Δημόσιο με την κατάθεση 43 προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Αν εφαρμοστεί άμεσα η εντολή που έχει δώσει η Τρόικα έως το τέλος του 2012 να έχει οριστεί δικάσιμος για το 80% των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, δεν αποκλείεται αυτές οι προσφυγές να εκδικαστούν μέσα στους επόμενους μήνες και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κληθεί να καταβάλει άμεσα σημαντικά ποσά.

Το ενδεχόμενο αυτό δημιουργεί την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα ρύθμιση και αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει το επόμενο διάστημα ο Ζήσης Βρύζας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτελεί μέλος της Επιτροπής της Superleague που θα έχει, πιθανόν την Τετάρτη, συζητήσεις με αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης για διάφορα ζητήματα (χορηγία ΟΠΑΠ, ρύθμιση οφειλών ΠΑΕ κ.α.). Δεν αποκλειεται οι επαφές να γίνουν άμεσα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και ο Ζήσης Βρύζας να βρει την ευκαιρία να κάνει κρούση και για το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ