ΠΑΟΚ

Ο Μπόλονι σκέφτεται το ντέρμπι με τον Άρη

Ο Μπόλονι σκέφτεται το ντέρμπι με τον Άρη
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης πλησιάζει και στο μυαλό του Μπόλονι υπάρχουν δύο σημεία προβληματισμού

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Λάσλο Μπόλονι στην τελευταία προπόνηση πριν την αυριανή μάχη ΠΑΟΚ-Άρης και δεν θα μπορούσε να το κάνει, αφού ακόμη δεν έχει κατασταλλάξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στους "κίτρινους".

Υπάρχουν δύο σημεία που προβληματίζουν έντονα τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Το πρώτο είναι η κόπωση της ομάδας του με δεδομένο ότι ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη και ο "τελικός" με την Ουντινέζε και το δεύτερο η σύνθεση της μεσαίας γραμμής, απόντων των Φωτάκη, Ίβιτς.

Ποια είναι η απάντηση στους γρίφους; Για το πρώτο σκέλος, το κλειδί είναι η διαχείριση δυνάμεων, το πώς θα επιδιώξει, δηλαδή ο ΠΑΟΚ να κατανείμει τις δυνάμεις του στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου.

Μία λογική σκέψη είναι να επιχειρήσει να μπει φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ και μετά να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα.

Η άλλη είναι να αρχίσει συντηρητικά και στην πορεία να ανεβάσει στροφές, κάτι που φαντάζει πιο κοπιαστικό. Την τελική επιλογή θα την κάνει ο Μπόλονι που καλείται να λύσει και το γρίφο της σύνθεσης της μεσαίας γραμμής. Οι επιλογές τη δεδομένη στιγμή είναι τρεις:

-- Να χρησιμοποιήσει τον Μπαλάφα δίπλα στον Γκαρσία και να ανεβάσει τον Λάζαρ σε ρόλο επιτελικού

-- Να επιλέξει μία πιο επιθετικογενή τριάδα με τον Γιάννου σε ρόλο κρυφού επιθετικού πίσω από τον Κλάους και τους Λάζαρ-Γκαρσία πιο πίσω

-- Να δώσει την ευκαιρία στον Τσουκαλά να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η άψογη συνεργασία που σε πολλά ματς είχε πέρυσι με τον Γκαρσία.

Στις υπόλοιπες θέσεις η μόνη αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ουντινέζε θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η χρησιμοποίηση του Λίνο αντί του Σταφυλίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ο Σνάουτσνερ δεξιά και οι Μαλεζάς-Τσιρίλο στις θέσεις των στόπερ.

Οι δύο ακραίοι στην επίθεση θα είναι ο Γεωργιάδης και ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει αλλαγή πλάνων της τελυταίας στιγμής από τον Μπόλονι που σήμερα είπε στους παίκτες του να ξεχάσουν την Ουντινέζε και να βάλουν στο μυαλό τους μόνο τον Άρη και το επικειμενο ντέρμπι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ