ΠΑΟΚ

Τα πέντε συν του ΠΑΟΚ με Σταντάρ Λιέγης

Τα πέντε συν του ΠΑΟΚ με Σταντάρ Λιέγης
Αναστασιάδης INTIME SPORTS

Τι κρατάει και τι πετάει ο ΠΑΟΚ από το πρώτο φετινό παιχνίδι προετοιμασίας του κόντρα στη βελγική ομάδα; Διαβάστε αναλυτικά.

Άπαντες περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανυπομονησία το πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν, για να πάρουμε μία γεύση από τη μέχρι τώρα σκληρή δουλειά που έχουν ρίξει οι παίκτες του "Δικέφαλου" σε Ελατοχώρι και Ολλανδία υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη. Κρίνοντας από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με την Σταντάρ Λιέγης αποδείχθηκε πως η αναμονή άξιζε. Το Sport24.gr καταγράφει τα πέντε θετικά σημεία του νέου ΠΑΟΚ, αλλά και ορισμένες αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Θετικά σημεία

1. Ο Αναστασιάδης παρουσίασε μία συμπαγή ομάδα, η οποία παίζει έχοντας κοντά τις γραμμές της μη αφήνοντας έτσι τον αντίπαλο σε ησυχία. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να μην φοβούνται να βάλουν τα πόδια τους... στη φωτιά, κάτι που δείχνει πως ο Έλληνας τεχνικός τους έχει "περάσει" πολύ γρήγορα το πνεύμα αγωνιστικότητας που θέλει να έχουν, αλλά και ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα.

2. Παρά την ήττα από την Σταντάρ Λιέγης ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Ειδικά όταν ο Ανασταασιάδης χρησιμοποίησε το 3-4-3 που δούλεψε πολύ στις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες.

3. Η εικόνα του Μαντούρο. Ο Ολλανδός φάνηκε να έχει χάσει τα περιττά κιλά που είχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο και δείχνει τα αγωνιστικά στοιχεία που ήθελαν να δουν όλοι στον ΠΑΟΚ, από την ημέρα που αποκτήθηκε. Ο Μαντούρο πέρα από την εμπειρία που έχει, η οποία μπορεί να κάνει την διαφορά, δείχνει έτοιμος να βοηθήσει στο αμυντικό, αλλά και στο επιθετικό κομμάτι.

4. Το στυλ έμπειρου παίκτη που "έβγαζαν" οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν κόντρα στην Σταντάρ. Ακόμη ένα δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει ο Αναστασιάδης στο κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών. 5. Η ευκολία που έχει ο Κουλούρης στο να μετατρέπει σε γκολ τις πάσες των συμπαικτών του. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι με την πρώτη υποψία ευκαιρίας που δημιουργήθηκε στα καρέ της Σταντάρ Λιέγης, ο νεαρός την έκανε γκολ με πολύ ωραίο τρόπο. Βέβαια, η όλη φάση ήταν προϊόν ομαδικής προσπάθειας και φάνηκε να είναι δουλεμένη στην προπόνηση.

Και ορισμένα σημεία που ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρουσιάσει βελτίωση...

1. Πρέπει οι αμυντικοί του "Δικέφαλου" να έχουν πιο γρήγορες αντιδράσεις όταν οι αντίπαλοι επιθετικοί "φεύγουν" στην πλάτη τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Μπία, ο οποίος "τρύπησε" αρκετές φορές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, την άμυνα του ΠΑΟΚ.

2. Ο Μάρτενς πρέπει να προσαρμοστεί σ' αυτά που του ζητάει ο Αναστασιάδης και να δείξει, επιτέλους, αυτά που μπορεί να κάνει. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκολάσα, ο οποίος είναι φυσικό να θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

3.Προσωπικά λάθη, σαν αυτό του Βίτορ στη φάση του πέναλτι, πρέπει να σταματήσουν να γίνονται, ειδικά στα επίσημα ματς. Είναι κρίμα ο ΠΑΟΚ να δέχεται τέτοια... τζάμπα γκολ. Σε όλα αυτά ρόλο θα παίξουν και οι μεταγραφές που θα κάνει η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ο Αναστασιάδης είναι ξεκάθαρο ότι θα παρουσιάσει έναν νεανική ομάδα, στην οποία, όμως, είναι απαραίτητη η παρουσία ορισμένων ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ