ΠΑΟΚ

Τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη

Τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη
Ιβάν Σαββίδης

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, "κλείνει" τα 54 χρόνια του και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του αφιερώνει μία ευχετήρια κάρτα για Χρόνια Πολλά

Στο... επίσημο μήνυμα γενεθλίων αναφέρονται τα εξής: "Ο Ιβάν Σαββίδης συμπληρώνει σήμερα το 54ο έτος της ηλικίας του και όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ του εύχεται χρόνια πολλά!

Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκας της Πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας , γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο".

Διαβάστε ορισμένα βιογραφικά στοιχεία του ομογενή επιχειρηματία: "Είναι Ρώσος κοινωνικός παράγοντας και επιχειρηματίας. Ήταν βουλευτής της 4ης και 5ης Συνόδου της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τον Ιούνιο του 2004 είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινωνικών Οργανώσεων Ρωσίας (ΑΓΟΟΡ), από το 2006 Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού της 5ης Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Το 2012 ως Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής εθνικής πολιτιστικής αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας εντάχθηκε στο Συμβούλιο Διεθνικών Ζητημάτων, που λειτουργεί υπό τον Πρόεδρο της χώρας. Έχει διανύσει τη διαδρομή από εργάτης έως διευθυντής μιας από τις μεγαλύτερες στη Νότιο Ρωσία επιχείρησης, η οποία έχει ενταχθεί στον Όμιλο, που ίδρυσε ο ίδιος μν 5 την ονομασία «Agrokom Group» και έδρα το Ροστόφ στον ποταμό Ντον.

Από το 2011 κατέχει το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ του Ομίλου «Agrokom Group». Έχει τιμηθεί με κρατικά παράσημα και διακρίσεις. Είναι υφηγητής οικονομικών επιστημών. Είναι παντρεμένος και μεγαλώνει δύο γιους. Το 2000 ίδρυσε το "Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ι.Ι. Σαββίδης".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ