ΠΑΟΚ

Τα γενέθλια του ακούραστου Λίνο

Τα γενέθλια του ακούραστου Λίνο
INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Λίνο, γίνεται σήμερα (1/6) 36 ετών αλλά συνεχίζει απτόητος να... οργώνει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Σήμερα (1/6) ο Βραζιλιάνος γίνεται 36 ετών και όπως αναφέρεται σε αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Ο ΠΑΟΚ, η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα μπήκαν στη ζωή του Alves Maciel Dorvalino το χειμώνα του 2009, μετά από πρόσκληση του Fernando Santos, που ήξερε καλά τα χαρακτηριστικά του παίκτη και του ζήτησε να μετακομίσει εδώ. Τότε πλησίαζε στα 32 του χρόνια, κουβαλούσε μια σημαντική καριέρα σε Βραζιλία και Ευρώπη, αλλά δεν περίμενε στα 36 του χρόνια να είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα… Κι όμως ο αγαπημένος της ασπρόμαυρης κερκίδας, Lino, θα περάσει τα 36α γενέθλια του στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ!

Γεννήθηκε ορφανός στις 1 Ιουνίου 1977, στο Sao Paulo της Βραζιλίας και από πολύ μικρός, μέχρι τα 15 του, δούλευε σε σούπερ μάρκετ, τοποθετώντας τα ψώνια σε σακούλες και μεταφέροντάς τα για χάρη των πελατών. Ήταν ένας τρόπος να βοηθήσει την οικογένειά του. Έχει δυο ακόμη αδερφές, την Sirlene την και Shirlei.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ceret ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που διέγνωσαν ταλέντο στον ψηλόλιγνο Βραζιλιάνο. Μετά από 2 χρόνια… ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, πήγε στις Ακαδημίες της Κορίνθιανς, όπου έμεινε για 2 χρόνια. Ήδη το ταλέντο του γίνεται γνωστό και στην Ευρώπη και ήρθε η ώρα των δοκιμών. Γκλάντμπαχ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα τον δοκιμάσουν, χωρίς τελικά να του προσφέρουν συμβόλαιο. Όμως στην Ισπανία, το 1999 θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τον Pablo Garcia…Από τότε κρατούσαν επαφή και έμελλε να βρεθούν μια δεκαετία μετά στον ΠΑΟΚ…

Επαγγελματικά θα ξεκινήσει να παίζει το 2000 στην Mauense, τον επόμενο χρόνο στην Ipaty και η καθιέρωση έρχεται το 2001 με τη μεταγραφή στη Sao Paolo στην οποία μένει ένα χρόνο, πριν τον παραχωρήσει δανεικό σε Figuerense και Bahia (πατρίδα του Etto) για τα επόμενα δυο χρόνια.

Άλλος ένας χρόνος στη Sao Paolo (2004), μετά στη Fluminense (2005) και τη Juventude (2006). Είναι ήδη 29 ετών και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό άλμα δεν έχει πραγματοποιηθεί… Την ευκαιρία θα του τη δώσει η Πορτογαλική Ακαντέμικα τον Ιούνιο του 2006 και η πόρτα της Ευρώπης έχει ανοίξει για τα καλά. Του χρειάστηκε ένας μόλις χρόνος για να κάνει την Πόρτο να ενδιαφερθεί για εκείνον, παρότι είναι γνωστό ότι ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας επενδύει κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με περιθώριο μεταπώλησης.

Είναι παντρεμένος με την Giovana, και έχουν ένα γιο τον Eduardo".

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για ΠΑΣ

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το Σάββατο (1/6) η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ, με μια προπόνηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μόνον οι 19 ποδοσφαιριστές που έχουν συμπεριληφθεί από τον Γιώργο Γεωργιάδη στην αποστολή για τον αυριανό (2/6) αγώνα, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης προτίμησε, κυρίως, ασκήσεις φυσικής κατάστασης σε χαλαρούς ρυθμούς και ένα διπλό μικρής διάρκειας στο μισό γήπεδο.

Η αποστολή, μετά το τέλος της προπόνησης, αναχώρησε οδικώς για την πόλη των Ιωαννίνων.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ