ΠΑΟΚ

Τα κέρδη του ΠΑΟΚ από το διπλό στο Περιστέρι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κουλούρης επέστρεψε στα γκολ μετά από δύο μήνες, ο Κάνιας πέτυχε το δεύτερο τέρμα της καριέρας του και ο Σάχοβ... πάει να βγει πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ πήρε την 8η σερί εκτός έδρας νίκη του (πρώτη στην Αττική) ισοφαρίζοντας την περσινή επίδοση. Το Sport24.gr αναλύει τα πολλαπλά οφέλη του "διπλού" στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την φρενήρη πορεία του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, περνώντας και από το Περιστέρι με 1-3 και φτάνοντας τις 13 συνεχόμενες νίκες και στις δύο διοργανώσεις.

Παράλληλα, αυτή ήταν η 8η διαδοχική εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου, μέσα σε αυτό το σερί των 13 αγώνων, ισοφαρίζοντας έτσι την περσινή επίδοση που είχε πετύχει με τον Ίβιτς στον πάγκο και αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου.

Τα αποτελέσματα του σερί νικών εκτός έδρας της σεζόν 2016-17:

Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 0-7 (Κύπελλο)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-5

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-2 (Κύπελλο)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 0-2

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 (Κύπελλο)

Το τρέχον σερί:

Αιγινιακός-ΠΑΟΚ 0-5 (Κύπελλο)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-3 (Κύπελλο)

Παράλληλα, το χθεσινό (8/2) διπλό ήταν το πρώτο του ΠΑΟΚ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής στο πλαίσιο της φετινής σεζόν. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ηττηθεί από Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε "Καραϊσκάκη" και ΟΑΚΑ και είχε αναδειχθεί ισόπαλος (2-2) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Απόλλωνα (0-0) στη Ριζούπολη.

Με όλα τα παραπάνω, επιβεβαίωσε ότι έχει αφήσει πίσω του για τα καλά την αδυναμία που παρουσίασε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις στο ξεκίνημα της χρονιάς, όπως και την παραδοσιακή δυσκολία του στα παιχνίδια στην Αττική.

ΚΕΡΔΟΣ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Μεγάλο κέρδος, επίσης, για τον ΠΑΟΚ ήταν οι τρεις σκόρερ που υπέγραψαν το διπλό επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με τρία πολύ όμορφα γκολ. Για τον καθένα τους, το τέρμα που πέτυχε είχε ξεχωριστή σημασία, για διαφορετικούς λόγους.

Ο Σάχοβ ο οποίος άνοιξε το σκορ, έφτασε τα 5 γκολ στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου και είναι δεύτερος σκόρερ (μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο) πίσω από τον Κόντε που έχει 6 γκολ.

Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αποκλειστεί, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δώσει τουλάχιστον άλλους δύο αγώνες για τα ημιτελικά και ίσως και τρίτο εάν προκριθεί στον τελικό. Έτσι, ο Ουκρανός θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Ισπανό επιθετικό του ΠΑΣ και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του θεσμού (ελπίδες έχει και ο Πρίγιοβιτς που μετρά 4 γκολ). Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σάχοβ ήταν καθοριστικός στο Κύπελλο και στην περσινή σεζόν, όπου είχε 3 γκολ και 2 ασίστ σε 9 εμφανίσεις στη διοργάνωση. Από τα 8 γκολ που είχε συνολικά στην περσινή αγωνιστική περίοδο ο Ουκρανός, στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τα 3 ήταν για το Κύπελλο.

Ο Κάνιας, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ και του έδωσε το προβάδισμα με ένα υπέροχο σουτ, όταν ο Ατρόμητος πίεζε για την ανατροπή, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν και το δεύτερο συνολικά στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ είχε σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στην Τούμπα στις 2/4/2017 (επίσης με μακρινό σουτ), βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά στην επαγγελματικά του καριέρα έπειτα από 187 επίσημα παιχνίδια και... 12.934 λεπτά συμμετοχής. Χθες (8/2) στο Περιστέρι πανηγύρισε έξαλλα το δεύτερό του γκολ και πρώτο για φέτος.

Ο Κουλούρης ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-3, επέστρεψε στα γκολ έπειτα από 2 μήνες, καθώς είχε να σκοράρει από τις 10 Δεκεμβρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (4-0). Τότε είχε κάνει το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην Τούμπα. Το γκολ στο Περιστέρι ήταν το 3ο του Κουλούρη στο πλαίσιο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και πρώτο στο Κύπελλο. Πέρα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, είχε σκοράρει στη Νέα Σμύρνη, ανοίγοντας το σκορ στο ισόπαλο 2-2 με τον Πανιώνιο και πάλι με χτύπημα πέναλτι. Επομένως, το κέρδος για τον νεαρό επιθετικό ήταν διπλό, καθώς εκτός του ότι επέστρεψε στα γκολ, πέτυχε και το πρώτο του σε κανονική ροή αγώνα, μιας και τα δύο προηγούμενα ήταν από την άσπρη βούλα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ