ΠΑΟΚ

Τα 65+8 εκ. ευρώ του Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τα 65+8 εκ. ευρώ του Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενέκρινε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 8 εκ. ευρώ και "έδωσε" ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική συνεισφορά του Ιβάν Σαββίδη στον "Δικέφαλο".

Μπορεί το βασικό ζητούμενο από την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έγινε το πρωί στα γραφεία της Τούμπας να ήταν η προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, ωστόσο στην διάρκειά της δόθηκαν και ενδιαφέροντα στοιχεία για άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Αρχίζοντας από το θέμα της ΑΜΚ, εγκρίθηκε ομόφωνα νέα αύξηση ύψους 8.000.010 ευρώ. Η αύξηση θα είναι ανοιχτή μέχρι 20 Ιουλίου με δικαίωμα παράτασης για έναν ακόμη μήνα και θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι διαθέτουν από 100.000 ευρώ και πάνω. Εφόσον καλυφτεί όλο το ποσό, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ανέλθει σε 71.524.538,40 ευρώ.

Εβαλε 56+9 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής ο Ιβάν

Μετά την ομόφωνη έγκριση της νέας ΑΜΚ τέθηκαν ερωτήσεις από μικρομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έφεραν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Η πιο σημαντική αφορά στα χρήματα που έχει βάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2012 που ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης. Οπως εξήγησε ο νομικός της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης: " Με την τελευταία αύξηση που είχε γίνει το 2012 πριν αναλάβει ο Σαββίδης, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε φτάσει στα 7.610.000 ευρώ. Τώρα εφόσον ολοκληρωθεί η νέα αύξηση θα φτάσει στα 71.524.538,40 ευρώ. Αν κάνετε τον υπολογισμό και αφαιρέσετε και τα 8 εκ. ευρώ της νέας αύξησης που ακόμη δεν έχουν μπει, θα διαπιστώσετε ότι στην εποχή Σαββίδη έχουν μπει 56.000.000 εκ. ευρώ σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που καλύπτουν το ποσοστό μετοχών του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ που πρέπει να μένει σταθερό στο 10%".

Λίγο αργότερα ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος συμπλήρωσε πως στα 56 εκ. ευρώ πρέπει να προστεθούν κι άλλα 9 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο ομολογιακό δάνειο που έχει δώσει ο Σαββίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για το οποίο ακόμη δεν έχει ασκήσει το δικαίωμα που έχει να το μετοχοποιήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει στην κατοχή του ο Ιβάν Σαββίδης φτάνει στο 80,1% (το 75,70% μέσω της εταιρίας της ΔΙΜΕΡΑ) και μετά την νέα αύξηση θα ανέλθει περίπου στο 82%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αξίζει να προσθέσουμε λίγα ακόμη στοιχεία: Οι Μπατατούδης και Γούμενος δεν έχουν καθόλου μετοχές στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Παγώνης (μεγαλομέτοχος μαζί με τον Γούμενο πριν χρόνια) έχει το 1,88%, ενώ 2% έχουν οι γιοι του Γιώργου Σαχπατζίδη.

Διευκρινίσεις από τον Μάκη Γκαγκάτση

Απαντήσεις σε άλλα ζητήματα που δόθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση:

-" Ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν είναι στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν πληρώνεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ πληρώνει μόνο τους υπαλλήλους της"

-" Για το νέο γήπεδο η πρώτη επιλογή μας είναι η Τούμπα. Συζητάμε και με άλλους φορείς, αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε το γήπεδο εδώ. Το ίδιο σκεπτικό υπάρχει σε ό,τι έχει να κάνει με το προπονητικό κέντρο. Το προπονητικό κέντρο μας είναι η Νέα Μεσημβρία. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερωθείτε. Εχουμε και άλλες συζητήσεις. Στη Μεσημβρία όμως έχουν δοθεί πολλά λεφτά, οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση".

- "Η ομάδα έχει μπροστά της τέσσερις αγώνες που θα κρίνουν τον στόχο της φετινής σεζόν. Δεν είναι σωστό τώρα να μιλήσουμε για το τι θα γίνει του χρόνου".

-" Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βοηθά το τμήμα βόλει όπως θα γνωρίζετε και μπορεί να το βεβαιώσει και ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος που είναι εδώ. Βοηθά συνολικά τον Ερασιτέχνη, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε συζήτηση για το αν υπάρχει ενιαίος ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος".

- "Για τον εορτασμό των 90 χρόνων θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις. Το σαββατοκύριακο σε συνεργασία με την ΕΠΣΜ γίνεται ένα τουρνουά για μικρά παιδιά. Οι βετεράνοι θα δώσουν ένα φιλικό στην Γερμανία. Υπάρχουν πολλά που θα γίνουν ακόμη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ